Ogród Manenka 2
- manenka71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Manenka 2
Dziekuje dziewczyny za miłe słowa,
Moniu fakt zarastam ,wszystko posadziłam za gesto i nie miałam świadomości co to będa za kwiatki co niektóre bo to z siewu mieszanych kwiatów ale w przyszłym roku naprawiać bedę mój błąd tylko gdzie ja je przesadze ,będę musiała zrobić nowe rabatki
Betty orliki faktycznie są piękne nawet nie wiedziałam ze moga być takie różnorodne dostałam siew od Geni i bedę zbierac siew tylko nie zaznaczyłam kolorów ale myślę że z kazdego orlika pozbieram osobno
Moniu fakt zarastam ,wszystko posadziłam za gesto i nie miałam świadomości co to będa za kwiatki co niektóre bo to z siewu mieszanych kwiatów ale w przyszłym roku naprawiać bedę mój błąd tylko gdzie ja je przesadze ,będę musiała zrobić nowe rabatki

Betty orliki faktycznie są piękne nawet nie wiedziałam ze moga być takie różnorodne dostałam siew od Geni i bedę zbierac siew tylko nie zaznaczyłam kolorów ale myślę że z kazdego orlika pozbieram osobno
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chyba orliki z siewu nie zawsze wyglądają jak rośliny mateczne, tak mi się wydaje przynajmniej.
Zapamiętam sobie z fotki gdzie miałaś tego żółtego orlika i przyjadę z łopatą
Wcale nie podpadnie
Zapamiętam sobie z fotki gdzie miałaś tego żółtego orlika i przyjadę z łopatą

Wcale nie podpadnie

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
e z siewu mieszaja się ze soba i zapylaja. nie zawsze wiec wychodza takie same jak roslina mateczna. Szczególnie przy takich ilościach rosnących obok siebie
- manenka71
Ale susza
chodzę i podlewam ale nie ma to jak deszcz a 10 km w Toruniu 2 dni pod rząd padało musiało beton przecież umyć hi hi
Maliny zerwane teraz jeszcze porzeczki czerwone i agresto porzeczki na soczki .

Maliny zerwane teraz jeszcze porzeczki czerwone i agresto porzeczki na soczki .
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Marzenko, u mnie też wszystko za gęsto posadzone. Nie ma problemu z bylinami, bo te zawsze można przesadzić, gorzej np. z tujami w zywopłocie...
Świetnie Ci kwitnie wszystko, piękne liliowce pod płotkiem, śliczne orliki...
Bardzo mi się podoba u Ciebie
Świetnie Ci kwitnie wszystko, piękne liliowce pod płotkiem, śliczne orliki...
Bardzo mi się podoba u Ciebie

- manenka71
Dziękuję Kropelko ,wszystko schnie rano bedę jutro podlewac a ogórki to wygladają jak by było z nimi koniec ,nie wiem czy ogórki mozna na noc podlac to bym dzić tak o 21 właczyła zraszacz i by sie podlewały
Właśnie robię placek z agresto porzeczka i murzynka z czarną porzeczka trzeba wykorzystać te owoce .
Właśnie robię placek z agresto porzeczka i murzynka z czarną porzeczka trzeba wykorzystać te owoce .
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
U mnie ogórki też porażka, pomidorki nawet nie najgorsze.
U nas intensywnie padało początkiem tygodnia, ale teraz fala upałów, wszystko szybko wyparuje...
Placuszek na pewno pyszny, zjadłabym, tylko robić mi się go nie chce

U nas intensywnie padało początkiem tygodnia, ale teraz fala upałów, wszystko szybko wyparuje...
Placuszek na pewno pyszny, zjadłabym, tylko robić mi się go nie chce

- manenka71
Popadało
więcej nie mam siły napisac dziś bo byliśmy w Minikowie ,godz całą w korku staliśmy ale zakupki sa i to najważniejsze :biała róża pnąca ,złocień piękny duży,2 powojniki ,własnie po to dziś pojechałam i jestem mega szczęśliwa a po deszczach mam nadzieje że się przyjmie.

więcej nie mam siły napisac dziś bo byliśmy w Minikowie ,godz całą w korku staliśmy ale zakupki sa i to najważniejsze :biała róża pnąca ,złocień piękny duży,2 powojniki ,własnie po to dziś pojechałam i jestem mega szczęśliwa a po deszczach mam nadzieje że się przyjmie.
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

A pochwal się jakie to powojniki kupiłaś

Złocień też będzie piękny
Różyczka jak się rozrośnie to da pokaz kwiatków

- wielkakulka
A u mnie wczoraj wieczorem była okropna burza a dzis pada cały dzień - tak dość mocno, potem chwila przerwy - ciepło i duszno a potem znowu pada....
- manenka71
Aniu deszcz potrzebny prawda ale za dużo to nie zdrowo a jeszcze tak duszno i powietrze jest mocno wilgotne ,u mnie mocno padało w niedziele i dziś tak o 18 zaczęło padać ale nie za mocno ,duszno dalej wiec nie wiem jak sie w nocy rozwinie
Jutro chcemy jechac z córką i maluchami do mini zoo do Torunia ale jak bedzie ładnie
Jutro chcemy jechac z córką i maluchami do mini zoo do Torunia ale jak bedzie ładnie
- wielkakulka
Ponoc najwieksze zoo jest w gdańsku. Byłam tam kilka dni temu, ale nie było czasu na zoo. Udanej wycieczki - żeby tylko nie padało, bo upalnie wcale nie musi byc.
- manenka71
Hej
jestem dzis bardzo zaskoczona bo dostałam nasionka ale nie wiem od kogo ,wiem że ze Strzelina ,kto i co przysłał przyznac się bo nie wiem komu podziękować
jestem dzis bardzo zaskoczona bo dostałam nasionka ale nie wiem od kogo ,wiem że ze Strzelina ,kto i co przysłał przyznac się bo nie wiem komu podziękować
- wielkakulka
Strzelin jest 30 km poniżej Wrocławia
Zapomniałam napisać, że to łubin, mix kolorów