Dzień dobry?.. piękny dzień mamy? róże odżyły po tygodniowej ulewie?
Dla odmiany słońce jest palące i kwiaty, które były zalewane przez deszcz w większości nadają się do ścięcia.
Ewciu-majowa szukaj, a ja jestem ciekawa, co wybierzesz. Czy nie lepiej jest wyciąć tą starą jabłoń..
Połączenie Chippendale z Ghislaine de Feligonde musi być fajne?

czekamy na zdjęcia.
Aniu-Annes zeszycik warto prowadzić, nie musisz kupować wszystkich, ale warto zerkać do niego zanim zdecydujesz sie na nowy zakup?.
Moonstone jest dużym krzaczkiem, kwiaty będę pokazywać?. tylko, te moje zdjęcia ? hm nie oddaja jej urody.
Jalitach podają, że rośnie do 70 cm?.. i pewnie tak będzie? ona ma bardzo duże i grube kwiaty.
Bouquet Parfait wybierałyśmy razem z Ewą, bo miejsce w którym ona rośnie jest bardzo trudne dla róż.
Jestem zachwycona obiema piżmówkami?.
Moniczko-vertigo ja Moonstone mam od wiosny. Posadziłam do donic 12 l., które zadołowałam. Rosną mi bardzo dobrze, powypuszczały porządne badylki. Na każdym takim badylku masz pąki kwiatowe w różnej ilości od 1 do 5?. to tyle widzę.
Trochę za wcześnie pisać o wysokości i szerokości, bo do końca sezonu jest jeszcze sporo czasu?. na pewno jest, to róża o pokroju strzelistym. U mnie do tej zdrowa.
Co do Gracefull Palace i serii pałacowej? mam tak samo? uraz jaki mi pozostał, a to dlatego, że nie zawsze trafiają nam się dobre róże. Podam Ci na pw gdzie kupiłam, a Justynka ?Jasti jest światkiem, że były zdrowe. Teraz ich zdrowie widać na zdjęciach.
Jolu - jo-lka witam?. dziękuję, o ich zdrowie wystarczy tylko trochę zadbać, a przede wszystkim dobierać odpowiednie odmiany ?. zapraszam ponownie.
Asiu-daffodil?.. no tak?

przyznaję się, że mój sposób widzenia zestawów kolorystycznych czasami jest dla innych nie do polubienia?.. ale cieszę się, że Tobie przypadł do gustu?.
Asiu o każdej róży napiszę?. i prawdą jest, że musimy poczekać z ich oceną do końca sezonu.
Kiedy zobaczymy Twoje rabatki?.
Aniu-arielko czy ja dobrze zrozumiałam, że całość rabaty bym widziała poprzez Chandos Beauty?
Jeżeli pytasz co ja bym zrobiła, to?..

po pierwsze posadziłabym trzy krzaczki o mocniejszym akcencie kolorystycznym w tym przypadku Chippendale. Po drugie skasowałabym naparstnicę, ani kolor ani sama roślina w tym towarzystwie nie wygląda dobrze. Dominować ma na tej rabacie kwiat róży.
Aniu, to ja bym tak robiła?.. pomyśl sama i zrób tak jak lubisz?. to Twoja rabatka.
Elwi? hihihi?hi hi

wiesz jak to jest, nie wiele osób na forum lubi nowości. Akurat ja lubię wyzwania?. stąd ta Twoja teza ?.

Elwi jak, to do przeróbki rabatka z odważnymi połączeniami kolorystycznymi,
czy oby nie przesadzasz.
Dorotko350 a, ja trzymam kciuki

za piękną Guernsey ? zdjęcia Moonstone jak najbardziej będą?. już jest dużo pąków. Jak będzie ciepło, to szybko powinny się otworzyć.
Aprilku?. fajnie reagujesz? hihihihi..hihihi

co do Gracefull Palace tylko musisz kupić tam gdzie ja, bo u Justynki jest chora. Jak masz problem z żółtym, to pomyśl o Nelsonie Manfort?. też niby żółty, ale??. to co będziesz widziała w międzyczasie, to naprawdę wcale nie jest klasyczne żółte.
Teresko ? inka52 ? witaj, widzę Cię czasami na forum?

, nie zakładasz swojego wątku, a może wstawisz u mnie zdjęcia Moonstone?. i innych róż?
Dziękuję za odwiedziny?. i zapraszam częściej
Wiem, że Nelson Manfort przewiesza główki, ale jaki on ma kolor i tak długo utrzymuje kwiaty.
W doborze róż kieruję się wieloma innymi czynnikami, to przewieszanie jest do zaakceptowania.
Czy lubisz róże Austina?
Ilonko2715? wybacz mi, że nie zdarzyłam wpisać się u Ciebie?. czas?. ciągle go mało.
Wiesz, że normalnie zaczynam się zastanawiać nad grafikiem?. do kogo najpierw się zadekować na
poczytanie i popisanie?. hihihi..hihi

Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi?. że jeszcze nie dotarłam?
A wiesz, że sama nie wiem ile ich jest?. ale musiało przybyć, bo już zaczynam sadzić w donicach?.
W wolnej chwili mam taki zamiar, żeby zaktualizować moje nasadzenia.
Dorotko ? Keetee cześć? czytam gdzie indziej, co u Ciebie słychać? heheh..hehe
Generosy jak dla mnie śliczne?. u mnie, to ich pierwszy sezon?. ale już jestem bardzo zadowolona? chyba będą następne.
Taki Ventilo ? no powiedz sama skusiłabyś się na niego?.
Alexia?. tak jest

?. Guernsey ja też nic o niej nie znalazłam, poza tym co już napisałaś.
Focie robię zaraz wstawię?.. a, co ja piszę zrobię ?wejście smoka?
Róże z wczorajszego dnia?.. zapraszam?. trochę słabo jak na ?wejście smoka?
Guernsey
James Galway
Lacre i jej towarzystwo
Stephanie Baronin zu Guttenberg i jej towarzystwo
Pierwszy kwiat Moonstone z Chaberkiem
a, to drugi kwiat.... zdjęcia pąków nie zrobiłam.
Giardina jeszcze w cieniu
Neige d'Ete