Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Beata Twoje liliowce i irysy są niesamowite ;:167 Jak malowane!

Ogród piękny i zadbany! ;:215
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuś ja też podejrzliwie przyglądam się niektórym liliowcom ,kolorki w porównaniu z ubiegłym rokiem jak wyblakłe,no i te pojedyncze kwiaty u pełnych :(
http://images65.fotosik.pl/597/28a593bcec29eed3med.jpg
Tak rak temu wyglądał Double Image ,a tak w tym roku Obrazek
Ten maleńki kwiatek obok to kolejny oszukany zakup z kapersa, :twisted: dałam za niego 15zł bo na opakowaniu była piękna fotka i nazwa David Kirchhoff...no dalej od orginału to już się odejść nie dało :evil:
Izuniu :D witaj cieszę się ,że do mnie zajrzałaś i ,że ci się podoba,ale jak w tytule to jeszcze nie ogród :D ,to dopiero trzy rabatki :D
Obrazek
Zaczyna kwitnąć jukka i ...chryzantemy :shock: Obrazek
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Ja już tyle razy się natknęłam na oszukane sadzonki, że teraz w marketach kupuję tylko z przeceny albo jak są super promocje. Jak są oszukane to przynajmniej serce nie boli, że dużo zapłaciłam :) W normalnej cenie kupiłam pełne malwy i kolorowe łubiny w Biedronie i okazały się całkiem inne kwiaty: zwykłe orliki i jakieś osty a z przeceny PO 1 ZŁOTÓWCE kupiłam tulipany pakowane po 6 czy 8 szt i okazały się pełne, dokładnie takie jak na zdjęciu. Więc przyjęłam taktykę, że jak zakupy w markecie to tylko za grosze a jak mam wydać dużo to tylko na kwitnącą roślinę, bo z powojnikami też miałam przygody i niemiłe niespodzianki, jak kupowałam jeszcze nie kwitnące. A teraz odkryłam to forum i mam zamiar tu się zaopatrywać :heja myślę, że bez niemiłych niespodzianek :tan
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie bądź taka skromna. ;:196 Trzy rabatki, ale za to jakie ;:108
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Strasznie oszukują z liliowcami ale ten duży śliczny. ;:oj ;:oj
Moje pełne zaczynają kwitnąć i też czasami mają puste kwiaty z pierwszych pączków :wit
Juka cudownie wygląda a jaka piękna druga fotka. ;:196
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Bejka Ty chuderlaku ;:202
Zazdroszczę Ci tego ;:196
Spełniło się moje ciche marzenie czyli zobaczyłam Cie ;:138
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Beatko ... jukka konkretna ;:oj .. chryzantemki bardzo ładne ,ja też kupiłam wiosną dwie odmiany takich .. ciekawe czy zakwitną mi w tym roku :D

Pozdrowionka ;:168
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś na forum jest wiele osób ,które krzyżują liliowce i wysiewają nasionka ,ale jak wystawiają później roślinki na sprzedaż to piszą wyraźnie-siewka,w sklepach ,a zwłaszcza w internetowych masz ładnie opakowane z dołączoną fotką sieweczki niekoniecznie ciekawe :( i płacisz za nazwę odmianową ,a wyrasta niespodzianka :evil:
Obrazek
Nie mogę napatrzeć się na tą siewkę od Emila ;:167 przy jego krzyżówkach to niejeden odmianowy może się schować :D a w tle zaczyna kwitnienie jeden z moich ulubionych floksów Peppermint Twister ;:167
Izunia dziękuję za dobre słowo ;:196 staram się tylko czasu i sił nie zawsze starcza :D
To jeszcze kilka nn ze sklepu...nn,bo nie są tym czym być miały :twisted: ale przynajmniej kwiatki duże i ładne
Obrazek Obrazek
Renia ...to wersja wyjściowa :;230 a na codzien to sama wiesz jak jest...włosy w kucyk,dżinsy i do przodu ;:306 teraz rozumiesz ,czemu mój em nie mógł się nadziwić jakim cudem takie chuchro połamało przez sezon trzy trzonki od szpadelka ;:202 ale jak się lubi przesadzać... :D
Obrazek
Dla ciebie kwiatek z ,którego wreszcie jestem zadowolona...pierwsze kwitnienie Spacecoast Sharp Tooth
Kasiulka ociepliło się i moje pełne też zaczynają się poprawiać :D Obrazek Obrazek
Night Embers
Obrazek Obrazek
Wiolu chryzantemki dostałam jako gratis do zakupów od jednej z forumek nie wiem co to za odmiana,ale sa nie do zdarcia,nie straszne im zimy i mrozy rozrastają się rozłogami i w tym roku tworzą już solidne kępy.Zachęcona powodzeniem w uprawie dokupiłam kilka odmian od Tereski Jatry,a jest u niej w czym wybierać ;:oj To jeszcze się pochwalę jeżówką z nasion,bo zdarza mi się też siać,choć czasem cierpliwości brak :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale cudeńka. ;:138 Pełny nabiera blasku i pełności.Siewkę i ja mam ale własną. :;230 niby zwykł ale inny niż mateczny i nikt takiego
nie ma.Zobacz pokazałam odmianę Kasi u mnie. ;:196
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

[/url] Obrazek
właśnie taki mi wyrósł jak Twój a miał być jasnoróżowy z ciemniejszym różowym środkiem rózni się jak dzień od nocy od tego co być miało. Jeszcze zła bym nie była, gdybym go już nie miała ale w zeszłym roku na ryneczku od babci jakiejś kupiłam właśnie takiego, tylko nie za 15 a za 5 zł.

A tego kupiłam w zeszłym roku- niestety wyrosła żółta stella :evil: ponieważ bardzo mi sie podobał w tym roku znowu go kupiłam i czekam co tym razem wyrośnie. Tobie się udało ;:224
Obrazek
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś no właśnie to ,że wydałam sporo kaski na w sumie fotki liliowców wkurza mnie najbardziej :evil: Ten drugi to nie jest przypadek ,sadzonkę Destined to See,kupiłam na forum od Ani Andowan :D Ania sprzedaje nie wiele ,ale sadzonki od niej traktuję tak jak by miały certyfikat zgodności odmianowej :D
Kasiu widziałam ;:138 mi brakuje cierpliwości do wysiewów i podziwiam wszystkich ,którym się to udaje ;:180
To jeszcze trochę kwitnących odmianowych i nie tylko :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Second Millenium
Awatar użytkownika
vibana
200p
200p
Od: 22 lut 2014, o 17:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepiękne masz liliowce. Jak są takie piękne, to nie muszą się wcale nazywać, wystarczy, że można na nie patrzeć i podziwiać.
Nie wolno w lesie kląć, kapelusz trzeba zdjąć
Pozdrawiam Violetta
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rację Violu z nazwami czy bez ,wszystkie mają swoje miejsce w moim ogrodzie :D to nie na rośliny sie wkurzam tylko na nieuczciwych naciągaczy :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pelaśki na balkonie też zaczynają się rozkręcać :D
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Beatko-cudowne liliowce, nie można się napatrzeć. Ja też je bardzo lubię i po przeczytaniu o mieszaniu odmian z niepokojem czekam na kwitnienie swoich z woreczków. Na szczęście nie kręci mnie nazewnictwo i zgodność z opisem, ale chciałabym żeby okazały się chociaż podobne do tych ze zdjęć chociaż kolorystycznie :) Twoje są fantastyczne-wszystkie. Chciałabym mieć taką kolekcję. Przepiękne są Beatko.
A z Ciebie taka chudzinka-oj oj-nie wiem czemu, ale wyobrażałam sobie Ciebie jako dużą blondynę, a tu taka laska że hej. Możesz chodzić z Córą na zakupy i udawać że jesteście siostrami :)
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko jakie cuda.
W każdym widać tą wielkość kwiatka, śliczne i jak tu ich nie kupować. :oops: .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”