Jutro jadę do
Oliwki 
...bo już biedna nie może się doczekać skoro zabiorę Ją na wakacje . Wezwania na komisję do ZUS-u Janusza nie dostał - więc muszę M-owi całą dokumentację przygotować - w razie czego - na drugi tydzień .
Igo -
mi miło , że wdepnęłaś do mnie , a jeszcze chwalisz - no , z ust takiej znawczyni tematu - miód na moje skołatane serce , dziękuję

.
Może kolejne liliowce przypadną Ci do gustu ?
Jadzieńko ...to nie margerytka , tylko
Ligularia Palmatiloba ...
Języczka dłoniasta .
Tak , tak , pyszni się czerwienią ...pysznogłówka - wygląda jak płomień na rabacie . Liliowiec , który Ci się podoba , to - Elegant Candy .
Jak przeżyłam już tyle lat , a w życiu swym nie widziałam takiego ślimaczego pogromu - istna Sodoma i Gomora ...zeżrą nas - jak nic

. Już mi nie dobrze się robi na ich widok - wyjeżdżam po Oliwkę , aż się boję co zastanę po powrocie - kto je będzie unicestwiał ?
Przecież bywały powodzie , a ślimaków nie było , a teraz ...aż strach się bać ...a wszystko przez tę zimę - nie zimę . Cholerstwo wymarzło by , a tak , to się musimy męczyć z tym tałatajstwem .
Buziaki ....z dedykacją

...
Wiolu - dziękuję - ani się obejrzysz i u Ciebie takie będą - no , ale trzeba trochę pożyć , by się takich dochować ...ja mam już ...

trochę lat i ogród ...od ...

nie pamiętam już ile ...więc to normalne , ze wiele roślin jest dużych . Wiele roślin muszę już rozsadzić ..np. irysy TM i SDB oraz hosty ..a nie ma kiedy ...

- może mi się uda w sierpniu .
Dla Ciebie ...co nieco ...
Wszystkim pięknie dziękuję za odwiedziny

...do ...napisania za ...nie wiem kiedy ...aż wrócę
A tymczasem zostawiam kilka portretów roślinnych ....
Kwiatostan hyzopu i ...pierwszy pąk Callirhoe involucrata

- kiedyś będzie tak wyglądał...
http://allanbecker-gardenguru.squarespa ... 6057722534
...teraz wygląda tak ...
Dzwonek brzoskwinio listny i ...kolejny zakup wiosenny , z B.R. ...bodziszek , z nazwą w ...ogródku - jest prześliczny , o maleńkich różowo jasnych kwiatuszkach i niski , tylko ma 20-30 cm .
Do ...następnego razu ...

-