Ogród w sercu Borów - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w sercu Borów - cz. 2

Post »

Witam
Marysiu, w tym roku nawet nie wyrosły młode roślinki w tym miejscu gdzie te rosły. W tym roku żadna nie miała takich kwiatów. Może to tak tylko raz się pojawiły takie kwiaty, nie wiem,
Alicjo, mnie też się spodobała ta naparstnica, dlatego uwieczniona na zdjęciach.
Moniko, jak będzie już co oglądać to na pewno pokażę - mam na myśli te pelargonie.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit
kilka fotek z dnia dzisiejszego
Obrazek

Obrazek

Dziewanny w tym roku rosną u mnie w każdym niemal zakątku
Obrazek

Obrazek

obie żółte a ale liście różnią się
Obrazek

biała dziewanna, jej pojawienie się sprawiło mi nie mało radości, ponieważ od siania nasion do kwitnienia to była długa droga
Obrazek

teraz kilka lilii
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

oraz inne
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ulka, wszystko piękne. Maki u mnie dawno przekwitły, a u Ciebie kwitną. I to jakie ;:224
Poza tym dziewanny ogromniaste. Mają niesamowite liście, takie do przytulania ;:306
Hostowisko cudne, kolorowe, a hosty nie zachodzą jedna na drugą jak u mnie ;:224
Ostatnio nie mam czasu, aby zrobić zdjęcia i wstawić na forum, ciągle w biegu . Ale jeszcze trochę i wszystko wróci do normy ;:108
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Uluś o dziwnej naparstnicy czytałam już w poradniku ;:215 zawsze szukam Twoich artykułów ;:138
Piękne dziewanny, moja od Ciebie będzie kwitła ale jak się sama posieje to da pewnikiem pokaz swoich możliwości :heja
Wszystkie tarasowe pokazane ostatnio mnie zadziwiają ;:173 szkoda, że nie mam warunków do przechowania zimą ;:202
Spotkanie z Terenią króciutkie ale bardzo miłe ;:4
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Jakie spotkanie Marysiu ,to było tylko cmoknięcie w biegu i tyle ale mam nadzieje że już niebawem pogwarzymy do woli. :wit
Chwalę i ja cudne maki ale nie tylko bo wszystko ładnie wygląda.Niektóre z lilii które pokazałaś są i u mnie,te bardzo ciemne są śliczne.
Jeszcze raz zerknęłam u Państwa Kapiasów na tę hostę o której marzysz i być może coś się uda podebrać a ta ciemnia piękna tawułka jeszcze nie była w pełni kwitnienia.Sporo zmian w ich ogrodzie ale to już pooglądasz w sierpniu mam nadzieję.
U nas nie pada ale leje bardzo mocno,deszcz potrzebny ale nie aż tyle. ;:224
Pozdrawiam.Teresa
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj Uleńko ...bywam często u Ciebie - podziwiam , niezmiennie się zachwycam bogactwem flory i fauny ...tylko czasu brak , by coś skrobnąć - dzisiaj pada , a właściwie ulewa za ulewą - więc mam czas...jak to w poniedziałek ( "szewski ") .
Wczoraj i dzisiaj zbierałam ślimaki , przelewałam wodę , by mieć zapasy , a nadmiar " poszedł " do oczka .
Masz niebosiężne dziewanny - nie wiem skąd i u mnie się jedna znalazła - nie pamiętam , bym ją sadziła - może od Tereni , albo Ewuni :? .
Ciekawe naparstnice - zmutowane kwiaty , jak małe miseczki . A co to za roślina w pomarańczowo - czerwone kwiatuszki - czyżby klonik , ew. fuksja ? Błękitny kwiat to ?...a białe pełne - do jakiej rośliny należą ?
Wybieram się autobusem po Oliwkę - na dniach - być może na drugi tydzień - tylko muszę z Januszem dokończyć sprawy urzędowe w ZUS-ie .

Serdecznie pozdrawiam ;:196 :wit
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam i pozdrawiam :wit
odpiszę trochę później, ponieważ coś mi łącze strajkuje
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Witaj ,ja z tych co oglądają i podziwiają ,a nic nie piszą -jestem niepiśmienny ;:306
Dzięki drogowskazowi "Do Ogrodu "mogłem obejrzeć Twoje cudeńka . ;:138 Ogród masz MIODZIO i jest co podziwiać . ;:180 Nie tylko kwiatki ,kaczuszki i inne ptaszęta ,a nawet bociany u Ciebie zamieszkały ;:138
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Uleczko ;:196
Przepięknie ukwiecony ogród ;:333
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

UlaL pisze: Obrazek
Uleńko a co to za cudeńko?
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit :wit :wit i dziękuję za miłe słowa
Iwonko, kilka lat wstecz miałam maki w innych kolorach, ale stale je wyrywam, bo sieją się wszędzie, więc w tym roku nie dopatrzyłam się innych. Dostałam nasionka z Niemiec, ale zapomniałam wysiać, może w przyszłym roku posieję trochę. Dziewanny są super, takie bez obsługowe. Iwonko, moje hosty to może za dwa lata też już zaczną przeszkadzać sobie i trzeba będzie dzielić, a to ciężka robota. U Ciebie to pewnie liliowce już dają popis, pewnie jest cudnie.
Marysiu, jeśli tylko dasz sygnał, że zaczynasz z tarasowymi to możesz na mnie liczyć. A dziewanny będziesz miała okazałe, jak same się wysieją i ich nie będziesz ruszać i przenosić, albo sama posiej w tych miejscach gdzie chcesz aby rosły - jak tylko dojrzeją nasionka.
Tereniu, spotkanie chociaż krótkie, ale zawsze spotkanie. Tereniu, rozkwitają kolejne lilie, nie mam czasu na zdjęcia, ponieważ kolejny pogrzeb w rodzinie (będzie w piątek) a do tego czasu, od dzisiaj trzeba pojechać na różaniec. Zazdroszczę, że macie tak blisko do przyjaciół i tych pięknych ogrodów, a zmian jestem ciekawa i to bardzo.
Jagódko, piszesz, że bywasz u mnie, jest mi miło, ja też często wpadam do zaprzyjaźnionych wątków, ale faktycznie czasu na wszystko nie starcza. Jagódko, ta roślina o którą pytasz to Impatiens niamniamensis, ten błękitny to nie pamiętam nazwy, ale poszukam i napiszę, te białe kwiatki to krwawnik kichawiec (Achillea ptarmica) Kochana, będziesz niedługo w moich stronach - zapraszam serdecznie. A szczegóły możemy na PW
Olku, witam Cię u mnie , ale te bociany odleciały, czasami nadlecą, ale nie na długo. Będziemy w kontakcie na PW
Alicjo i u Ciebie pięknie, każdy ogród inny i każdy ma swój charakter i to jest fajne.
Moniko, podam nazwę jak znajdę zapiski. ta roślina w tym roku sama się nasiała, jest jednoroczna i też ładnie się zasusza. Dla chętnych mogę zebrać nasionka , no i też rośnie dość potężnie, mam już ok. 1m. wysokości, a gdzie tu do końca sezonu
Pozdrawiam wszystkich i ściskam ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Tak Uleczko masz rację ;:108
Pozdrawiam Alicja
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ula masz wszystko ładne. ;:215
Maki są piękne i biała dziewanna - takiej jeszcze nie widziałam ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ula witaj późną nocką :wit
Ależ Twój ogródek opanowały dziewanny.... świetnie wygląda taka masa strzelistych, przyciągających wzrok kwiatostanów... biała niesamowicie oryginalna. Wyobrażam sobie Twoją radość, gdy zakwitła :D
Lilie, moje ukochane kwiaty, cudne ;:167
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Ulka ta niebieska roślinka to chyba Nikandra choć przez chwilkę myślałam że datura jednoroczna.
Lilie które kupowałyśmy pięknie kwitną a "henryczek " od Ciebie jest słodki,kwiaty niezbyt duże ale piękny, intensywny kolor.
Uściski przesyłamy.Teresa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”