Ogród w dolinie cz. 11-bawmy się kolorem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w dolinie cz. 11-bawmy się kolorem

Post »

Aniu, zachwycam się Twoimi różami i z przykrością czytam o niszczycielskich wiatrach i deszczach.
Ja gdzieś nie mam ręki do róż, a może to brak wiedzy na temat odmian i warunków które powinny spełniać. Już nie raz machałam na nie ręką gdy kolejna umierała od mączniaka czy plamistości, albo jak ja zjadały bruzdnice, ale jak się napatrzę na takie piękności jak Twoje to rodzi się w e mnie kolejna chęć próbowania. Bo przecie widzę , że można mieć zdrowe i piękni kwitnące róże.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko (dorcia7)! Róża potrzebuje dużo czasu, by solidnie się zakorzenić. Jesienne ledwo się aklimatyzują, ze nie wspomnę o wiosennych. Z moim obserwacji wynika, że tak na prawdę dopiero w 3cim roku na prawdę pokazują na co je stać :D

Briosa

Obrazek

Iwonko (heliofitka)! U mnie najgorzej wygląda krwawnik kichawiec, złocień maruna i szałwia. A je podeprę :uszy Nie są złamane...

NN

Obrazek

Jagi! Obiecałam sobie, że na urlopie nieco nadrobię. A że pogoda barowa (ewentualnie łóżkowa ;:224 )... P0 Twoim opisie można przyjąć, że równowaga w przyrodzie musi być :uszy A sinusoida znakomicie obrazuje moje życie ;:306 Róże na szczęście odbiją :D Za życzenia dziękuję ;:196

Stephanie Baronin zu Guttenbeg

Obrazek

Ewo (E-mienta)! Faktycznie, jak się człowiek nauczy, jak z danymi postępować, to jakoś idzie. Aż do nawałnicy ;:224 Róże wymagają nieco pracy, ale nie są bardziej wymagające od np. powojników. Miałam mieć bylinowy ogród, ale teraz nie żałuje, że zmieniłam zdanie :heja I jest jeszcze tyle pięknych róż ;:173

Pashmina

Obrazek
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

sweety pisze: Znalazłam fajne 'klatki 'na róże, ale nie ma dokładnego opisu, więc czekam na maila z wymiarami. Czas zainwestować w kolejne podpory ;:215
Napisz coś proszę o tych podporach, ja też jestem w trakcie poszukiwań.
Wyczytałam gdzieś, że będziesz nad morzem. Gdzie i kiedy, może uda się zrobić jakieś kaszubskie spotkanie.
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aneczko,nie tylko masz piękne kwiaty ale cały zestaw sałat i to tych,które uwielbiają w mojej rodzinie.
Ponadto dziękuję za pamięć,bardzo ucieszyły mnie Twoje słowa w podpisie Skrzycznego we mgle.
Góral zawsze tęskni za górami,tym bardziej,że nie może wrócić do nich.
Pozdrowienia Edward :wit

Obrazek
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Hej Aniu :wit ,
wydaje mi się, że Twoja różowa róża nn to może być Carina.
Popatrz na opis i zdjęcia na blogu p.Mariana: http://www.roses.webhost.pl/2008/07/carina/ .
Moja mama ma identyczną. Kwiat tej róży nie pokazuje środeczka, tylko tworzy wewnątrz jakby kulkę z płatków. To jej cecha charakterystyczna ;:108 .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu współczuję strat ;:168 mam nadzieję ze już więcej takiej pogody mieć nie będziesz, teraz tylko ;:3 i od czasu do czasu delikatny deszczyk ;:108
U mnie na szczęście takiej wichury nie było, choć wiało dość solidnie, no i drugi dzień nie padało :tan
Gdybym miała więcej miejsca na pewno zrobiłabym sporą rabatę różano bylinową, no ale skoro go nie mam, to muszę nieźle kombinować żeby jeszcze z trzy róże zmieścić ;:224
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu Chippendale wyrwało z korzeniami? ;:218 No to nieźle zawiewało u Ciebie ;:218
Modelka Pashmina cudnie wyszła,moja już niestety po deszczach kropki różowe przybrała ;:222
Maria Theresa cudny krzaczek ;:215
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, z przerażeniem czytam o Twoich stratach ;:oj tym bardziej, że jestem na wyjeździe i nie mam pojęcia co się w moim Ogrodziu dzieje :( Już Milena pisała o tym, że był halny (w lecie ??? ;:oj ) ale myślałam, że może tak wiało tylko lokalnie... Jak wiało u Ciebie, to i pod Szyndzielnią pewnie też :( Współczuję strat i trzymam kciuki za to, żeby rośliny odbiły. Jak długo masz Mariatheresię? Egzemplarz na zdjęciu imponujący ;:215
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Po tych Twoich różanych kuszeniach ;:138 muszę stwierdzić, że nie ma brzydkich róż ;:108 .
Niby oczywiste... ;:306 . Halny i ulewy i u mnie szalały, dobrze że dziś słonko bo przez tę wilgoć ślimaków na działce mam tyyyle, że gdyby były jadalne to bym już miała krocie zarobione ;:306 . Zeżarły mi tyle roślin, że na przyszły rok z obawy przed powtórką z rozrywki kupie już przed sezonem cały wagon niebieskich granulek ;:108 .
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Daje słowo Briosa wygląda jak takie sztuczne kwiatuchy powbijane w ziemie. Jest idealna jak spod igły :shock: ;:oj
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aniu, mój Chopin też ma wysokośc dorównującą mojemu wzrostowi a mam ponad 1,70 m. Dla mnie ta róża jest naj... może dlatego, że jako na jedynej nie widać oznak plamistości i innych chorób, mszyce jej za bardzo nie lubią w porównaniu z innymi.
Pięknie kwitła, deszcze podniszczyły kwiaty, ale przyciełam wszystko i juz widzę nowe pączusie ;:138
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Aniu a jak w tym roku Twoje floksy? pryskałaś czymś?
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Cudowności pokazujesz na zdjęciach :shock:
Bardzo mi przykro z powodu tego kataklizmu, który Cię dopadł ;:168 Natura czasem jest taka bezlitosna wobec naszych wysiłków...
Bea
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Aniu pięknie różyczkowo u Ciebie ,może poleciła byś sprawdzoną różyczkę na pniu :wit mam zamiar kupić,,
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Dzięki za Garden of Roses-uwielbiam ją.Pashmina ciekawie wygląda ale nadal nie skuszę się na nią.Dopiero jak zapewnisz,że pięknie się otwiera a nie zasusza w dużym ,lekko rozchylonym pąku.
Biedremaera też wywalę jeśli jeszcze rośnie-bo coś go nie widzę :D Może już też zjedzony.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”