Witam wszystkich serdecznie !

Jestem tu nowa. Jak dobrze znaleźć ludzi, którzy mają podobne zainteresowania

Ma ktoś może poziomkę Baron von Solemacher? Jak owocuje, plenna, smaczna? Przepraszam za tyle pytań, ale poziomki posiałam pierwszy raz, ale z czystym sercem mogę powiedzieć,że była to miłość od pierwszego wejrzenia.. (kupiłam też żółtą yellow wonder(wysiana, ale słabo schodzi, nawet nie wiem, czy to siewki , czy chwasty. A propos, kiełki yellow wonder wyglądają tak, jak innych poziomek?) oraz Reginę, którą posieję za rok, bo w tym roku to już chyba trochę za późno.

Już na półce w sklepie wiedziałam, że to jest "to". Teraz nawet obojętnie obok regałów z nasiona przejść nie mogę !
Moje "baroniki", "baronki" <-- sama nie wiem jak to zdrobnić... pięknie kwitną ;) Wysiewałam w dwóch, praktycznie trzech rzutach.
Pierwsze pod koniec lutego; one już ślicznie kwitną i niektóre mają kilka zielonych owoców. Kolejne były dosiewane w marcu, kwietniu, maju. Sama nie wiem nawet dokładnie kiedy
Początkowo myślałam,że nic "wielkiego" z tego nie będzie, nie wspominając nawet o owocach w roku siewu, ale każdy dzień mnie mile zaskakuje;) Co prawda nie są one tak dorodne, jak niektóre Wasze krzaczki, ale jestem z nich dumna. Za parę dni rzucę może tu kilka fotek, sami oceńcie, czy będę mogła liczyć na degustację tych "dosiewanych"