Czekam na tolumnie
Actusowa kolekcja cz.IV
-
Callanthe
- 1000p

- Od: 19 mar 2013, o 17:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Actusowa kolekcja cz.IV
Kasia speciosa x sib jest obłędna
Tak w ogóle co oznacza sib? Że będzie mieć wzmocniony kolor lub będzie pachnieć? Zamawiam dzidzie
Penang Girl super się wybarwiła
Może uda się, że następne kwiatki się otworzą
Zawsze mi się myli z phal. Guadeloupe Pineda
A viola jest śliczna, najpiękniejszy ten języczek
Czekam na tolumnie
Czekam na tolumnie
Dinda,Pati,Dzięki dziewczyny
Dzisiaj mi sie zachcialo pojechac do mojego ulubionego sklepu i przytargalam cos takiego

Stal sobie sam jeden ,zabunkrowany gdzies pomiedzy innymi i tak mi sie jakos z Fredem skojarzyl ,wiec od razu hop do koszyka ,tym bardziej ze cena smieszna byla.Ma bardzo grube woskowe platki i fotki tego nie oddaja ,w rzeczywistosci jest prawie czarny
Dzisiaj mi sie zachcialo pojechac do mojego ulubionego sklepu i przytargalam cos takiego

Stal sobie sam jeden ,zabunkrowany gdzies pomiedzy innymi i tak mi sie jakos z Fredem skojarzyl ,wiec od razu hop do koszyka ,tym bardziej ze cena smieszna byla.Ma bardzo grube woskowe platki i fotki tego nie oddaja ,w rzeczywistosci jest prawie czarny
Bardzo oryginalny: kolor piękny, ale i niespotykany kształt płatków, szczególnie tych dwóch wierzchnich. Bardzo mnie intrygują też bruzdki na kwitku, chyba rzadkość... Gdyby był mój, stałby obok jakiegoś zółtaska, dla kontrastu 
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Piękny
. To będzie czarny koń w Twojej kolekcji
.
- Russski
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lut 2013, o 13:32
Bardzo ciekawy egzemplarz, sam z chęcią bym takiego przygarnął
Ja ostatnio nie mam takiego szczęścia, ale cieszę się Twoim
Ja ostatnio nie mam takiego szczęścia, ale cieszę się Twoim
actus, zawsze jak zaglądam do Twojego wątku to tracę oddech. Piękności, piękności pokazujesz! Wiolka cudo. Ale Phal.Speciosa x Sib to... słów brak. Piękna
Aż zaczęłam raz jeszcze przeglądać Twój wątek od początku, żeby nacieszyć oczy. I to chyba od Twojego wątku zaczęła się moja miłość do botaników oraz pierwszo- i drugorzędowych hybrydek. Aż muszę podejrzeć i Twoje wcześniejsze wątki, zdaje się, że u Ciebie zobaczyłam Jennifer Palermo, która tak zawróciła mi w głowie.
Piękne. Piękne masz kwiaty.
Piękne. Piękne masz kwiaty.
Pozdrowienia! Asia
Moich podopiecznych znajdziecie w tym wątku: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=73508
Moich podopiecznych znajdziecie w tym wątku: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=73508
Kasiu, gratuluję nowego nabytku. Piękny jest, widziałam go ostatnio i dotykałam. Powstrzymałam się od zakupu, ponieważ nie był tani ...., jak się namyśliłam i po niego wróciłam, to już go nie było.
Nazwę na fiszce miał Red Leather, chociaż dla mnie powinien nazywać się Black Leather.
Nazwę na fiszce miał Red Leather, chociaż dla mnie powinien nazywać się Black Leather.
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Kasiu bardzo ładny nabytek szczególnie ten kolor i te małe kwiatki 
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Witajcie kochani i serdeczne podziekowania za wizyty i wpisy :*
Troche sie fotek nazbieralo ,wiec czas najwyzszy nastepny odcinek nakrecic :]
Najpierw stare ,potem nowe
Speciosa x Sib ,niestety powoli przekwita ,ale sa widoki na nastepne kwitnienie w niedlugim czasie.Ciekawa jestem koloru na drugim pedzie.

Bastianii to istny kameleon ,z czerwonego na pomaranczowy :]

Dendrobium Convolutum kwitnie niezmordowanie i ma nastepny ped.Podoba mi sie w nim to ,ze moze miec po kilka pedow na tych samych psb.

Pyza kwitnie juz ponad rok ,nowy ped w perspektywie.

"Burak" zostal zidentyfikowany przez Anie A-moroso,ktorej serdecznie dziekuje

Zakwitla Piccolo Red :serce: Fotka w slonku i w cieniu.

Tolumnia tez pieknie zakwitla ,a najlepsze jest to ,ze nawet nie wiem kiedy urosl jej ped ,bo zauwazylam go jak mi oczy wybijal :].Teraz ma dwa pedy .Uwielbiam ja .

A teraz swiezaczki
Dziekuje forumowym kusicielom ,Tomkowi,Pati i Kasi_K :* .Tak mi tego Martina pokazywali ,tak sie wgapialam w niego ,ze w koncu kupilam i zastanawiam sie dlaczego dopiero teraz

Zakwitla tez Dtps.Purple Gem Alba,zidentyfikowana Dzięki Tomkowi-Tomkoc (Tomasz jestes Mistrzem!!!) ,bo myslalam ,ze bedzie to Equestris var Aurea.

Basalek na Tunji.

I calkiem nowy Phrag.Besseae Flava :serce: .Przyjechal z paczkiem ,wiec nie będę sie chwalila,ze mialam cos wspolnego z tym pieknym kwiatkiem

Tyle na dzis ,na razie nic ciekawego sie nie szykuje.Milej niedzieli
Troche sie fotek nazbieralo ,wiec czas najwyzszy nastepny odcinek nakrecic :]
Najpierw stare ,potem nowe
Speciosa x Sib ,niestety powoli przekwita ,ale sa widoki na nastepne kwitnienie w niedlugim czasie.Ciekawa jestem koloru na drugim pedzie.

Bastianii to istny kameleon ,z czerwonego na pomaranczowy :]

Dendrobium Convolutum kwitnie niezmordowanie i ma nastepny ped.Podoba mi sie w nim to ,ze moze miec po kilka pedow na tych samych psb.

Pyza kwitnie juz ponad rok ,nowy ped w perspektywie.

"Burak" zostal zidentyfikowany przez Anie A-moroso,ktorej serdecznie dziekuje

Zakwitla Piccolo Red :serce: Fotka w slonku i w cieniu.

Tolumnia tez pieknie zakwitla ,a najlepsze jest to ,ze nawet nie wiem kiedy urosl jej ped ,bo zauwazylam go jak mi oczy wybijal :].Teraz ma dwa pedy .Uwielbiam ja .

A teraz swiezaczki
Dziekuje forumowym kusicielom ,Tomkowi,Pati i Kasi_K :* .Tak mi tego Martina pokazywali ,tak sie wgapialam w niego ,ze w koncu kupilam i zastanawiam sie dlaczego dopiero teraz

Zakwitla tez Dtps.Purple Gem Alba,zidentyfikowana Dzięki Tomkowi-Tomkoc (Tomasz jestes Mistrzem!!!) ,bo myslalam ,ze bedzie to Equestris var Aurea.

Basalek na Tunji.

I calkiem nowy Phrag.Besseae Flava :serce: .Przyjechal z paczkiem ,wiec nie będę sie chwalila,ze mialam cos wspolnego z tym pieknym kwiatkiem

Tyle na dzis ,na razie nic ciekawego sie nie szykuje.Milej niedzieli
Kasia, wiesz, że lubię zaglądać do Twojego wątku
U Ciebie mogę pooglądać kwitnienia storczyków, jakich ja nigdy nie będę hodować. Tym razem zobaczyłam kolejną nieznaną mi piękność (ostatnie fotki).
Pozostałe, równie czarujące

Pozostałe, równie czarujące
Z pozdrowieniami - Janka
Witam. Ale cuda po prostu szczęka opada

Szkoda że parapety nie są z gumy
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
-
Callanthe
- 1000p

- Od: 19 mar 2013, o 17:07
Kasia ale dałaś czadu
Phrag jest po prostu rewelacyjny
Speciosa x sib najpiekniejsza z pięknych, kurcze kolor jest niesamowity
Az trudno uwierzyć
Sama nie mogę doczekać się jak będzie wyglądać na drugim pędzie
Nie możliwe, żeby wyglądała jeszcze lepiej
Martin jest cudny ciesze się, że w końcu go masz
Bastianii prześliczny
Piccolo i tolumnie 
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Powtórzę po przedmówczyniach że piękne kwiaty. Lubię zaglądać do Ciebie bo zawsze zaskakujesz nowym cudnym kwiatkiem
Same ślicznoty a szczególnie ostatnio wpadł mi w oko Dtps. Purple Martin i Speciosa x Sib 
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- Russski
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lut 2013, o 13:32
Kasiu Dendrobium Convolutum
Skrycie liczę na keiki w przyszłości
Skrycie liczę na keiki w przyszłości