Mój ogród wśród łąk cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk cz.2

Post »

Madziu - Cały dzień się pogoda nie mogła uporządkować. Na przemian palące słońce, duchota, troszkę deszczyku. Obecnie kapuśniaczek pada. A niech w końcu porządnie popada, bo jak wzruszyłam ziemię, to szału z nawodnieniem nie ma. :wit

Miłka - Jakimś dziwnym sposobem naiwnego ogrodnika posadziłam takie róże, które kwitną całe lato, do później jesieni. Ta z błyszczącymi liśćmi, to rzeczywiście piękny krzaczor oblepiony pąkami. Nie powiem Ci jak się nazywa. A powojniki muszą mieć czas. Polecam Polish Spirit. To dopiero niezawodny powojnik, diabeł a nie powojnik. :wit
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Małgoś .. nie wiem już co pisać o tych Twoich różanych księżniczkach .. piękne , cudowne , oszałamiające ;:167

Jak się czują maluchy i mama ? Moje córki są zachwycone Twoimi piesiami . :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Violka , specjalnie dla Twoich córeczek :D

Szczeniaczki rosną z dnia na dzień, są coraz grubsze. Jeszcze nie widzą, ale ...potrafią szczekać i warczeć ;:oj Lista dźwięków które wydają jest długa. A najbardziej lubię patrzeć jak śpią, są wtedy przesłodkie.

Obrazek

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zawołałam je z łóżek ...bo jeszcze nie spały .. Buzie zakryły :) Aleeeeee słoooooodkie ... słodziaki ... ale noski mają słodkie , i łapsie ... mama ... weź jednego ... plis ;:202

;:306
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Całuski dla córeczek ;:196 Mama....pomyśl nad tym :D
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie .. nie dam rady . Mam dwa niedźwiedzie... już z nimi mam kłopot ... dzisiaj Belle strzygłyśmy kilka godzin , nie wiem co będzie z Kokosem on się nie da... a kołtuny ma coraz większe ! kule normalne ...
teraz ta sierść mu się zmienia bo już dorośleje .. na początku miał puszek a teraz ... lepiej nie myślę o tym co będzie . To taki uparty pies .. może jakoś go kalfiorem przekabacimy ... na kilka podjeść :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No kurcze nie miałam powiadomień i przegapiłam maleństwa, ale już wszystko wiem. Małgosiu ale masz przychówek , niektóre są takie jak mamuśka ;:215 a jak zaczną łazić :lol:
Różyczki masz śliczne, szczeniaczki masz śliczne ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Małgosiu,Twoja córeczka to piękna dziewczynka ,i w ogrodzie tak uroczo ,dużo masz klematisów i takie wyrośnięte i słodkie róże i słodkie pieseczki ,muszę powiedzieć ,wszystko czarujące,pozdrawiam ;:168 :wit
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Powojniki- to feeria niebieskości, róże- jak zawsze piękne, szczeniaczki urocze... ;:108 romantyczny spacer z konewką ;:306 a rodzina zawsze się zastanawia, co ja tak się śmieję przed tym ekranem ;:224 ;:180
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I co - pokazałaś dwa zdjęcia słodziaków i już :?: jeszcze proszę , zrób każdemu fotkę- jakie mają śliczne pazurki.
Co do podlewania to już nic nie chcę słyszeć o deszczu, sobota lało, niedziela lało- koszmar, warzywa stoją albo już pływają ;:224 , kwiaty jak zaczarowane - nic nie rozkwita- brak słońca daje w znaki.
W sobotę do południa przygrzało , zdążyłam pomalować arcydzieło eMa- pergolę (tzw. wrota ;:14 ) na róże i powojnik , nawet nie wiem czy zdążył wyschąć impregnat ;:131. Umówiłam się z Mufką na niedzielę, że przyjadę oskubię Jej stepy z kwiatów i też nic nie wyszło, ech szkoda gadać.
Ale dobre wieści może będziemy w sierpniu jechać nad morze ;:224
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Osioł i róża :)

Przemówił osioł do róży:

?Tak pani zapach mnie nuży,

A kolce, paniusiu złota,

To jest zwyczajna głupota.

I taka pani pąsowa,

Że boli po prostu głowa.

Niech pani weźmie pokrzywę:

Z niej są korzyści prawdziwe,

Bezwonna jest, no,

a przy tym Zjeść można ją z apetytem.

I każdy osioł to powie:

?Pokrzywa taka ? to zdrowie!?

A na róża wyniośle Odrzecze:

?Na szczęście, ośle,

Nie same osły na świecie.?

?E, głupstwa paniusia plecie,

Już znam się na tej piosence,

Toć nas jest na świecie więcej!?
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Twoje królewny mają okazałe krzaczorki, trafiłaś na zdrowe i bujnie rosnące odmiany ;:167
Mój ulubiony warzywnik podlewany ręcznie? Tym bardziej podziwiam ;:333
Czy któryś z tych dwóch szczeniaczków to Nudy?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pozdrawiam z ponurej krainy suszy :wit Zazdroszczę wszystkim deszczu. U nas sucho. Oczekuję na deszcz, ale go nie ma. Dzisiaj wkopałam świeżo zakupioną ( przeceny :D ) hortensję pnącą, więc wiem co mówię. Może jakieś czary odczynię w celu przywołania deszczu :?:

Violka - Coś w tym jest...uroda to nie wszystko, prawda?? Ale i tak wybieram róże :D A Twojego Kokosa to z kolei my podziwiamy, a jego wegetariańska dieta jest tematem rozmów nawet w mojej pracy. Wybacz, ale musiałam im pokazać psa wcinającego kalafiorka. I oczywiście żartowałam z tym wciskaniem szczeniaczka. Masz dwa piękne psy. :wit

Marysiu - Myślałam, że już o mnie zapomniałaś ;:196 . A przygodę ze szczeniaczkami przerabiałam już w zeszłym roku. I doskonale wiem, co oznacza jak te siedem diabełków wyruszy w świat poza budę w poszukiwanie przygód. To były najcięższe dwa miesiące naszego życia. Tylko, że to był luty, więc teraz będzie raźniej. :D

Martuś - Z ust właścicielki tak pięknego ogrodu taka pochwała to dla mnie niesamowite wyróżnienie. ;:196

Karolka - To miłe, że wprowadziłam Cię w stan przyjemny dla ciała i ducha :D

Beti - One są codziennie te ryjeczki po stokroć wycałowane i przytulane. Nie masz pojęcia jaka to słodycz. A jakie fajne dźwięki wydają. Do schrupania po prostu.

Dorotko - Nie chcę przeginać z fotkami piesków, bo mnie przeniosą. A ja wolę jednak w ogrodowym posiedzieć ;:108 A coś tam przemycę jeszcze, licząc na przymknięcie oczu przez Moderatorów. Takie szczęście, to chwilowe, na pewno zrozumieją.
U mnie nie pada....taka sprawiedliwość. A po drodze nad Bałtyk masz Świecie ;:63 Zapraszam serdecznie.

Edi - Krzaczorki dostają jedynie kompost, opryski z pokrzyw i ewentualnie na mszycę oprysk mleka z detergentem. aha, i zbieram do słoiczka pety po gościach. Teraz mam spory zapas, bo budowlańcy palą jak smoki, i chętnie wrzucają do słoiczków.
Na fotkach nie ma Nudego, a raczej Nudusi bo to dziewczynka. Zuza ją sobie upatrzyła, i uważa że jest to najpiękniejszy pies na świecie.

Za chwilkę wracam z porcją fotek :wit
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

A co się robi z petami? ;:oj Czy piszesz o ich zbieraniu jako o dodatkowym zajęciu :oops:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Słodkości u ciebie pod każdą postacią, z miłą chęcią tutaj bywam ale ostatnimi czasu po ciuchutko bvo na wpisy brak czasu.
;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”