MAJKA Nuitska jest ciemna tylko to już są jej ostatnie kwiaty i takie jakieś są wyblakłe .Widzisz ten pod spodem ciemniejszy .Ta moja NN też z tego samego źródła . W pierwszym sezonie nie zakwitła w ubiegłym roku miała parę wypierdków potem pauza ,a do jesieni wypuściła 2,5 m pędy strasznie chorowała była praktycznie bez liści .Jesienią ją przesadziłam pod siatkę i rozpięłam . Wypuściła mnóstwo krótkopędów na których zakwitła cudownie pachnącymi kwiatami .Zrobiłam tylko parę fotek ,bo musiałam wyjechać i jak wróciłam to było już praktycznie po kwitnieniu .Na 37 stronie jest więcej jej fotek .nie wiem czy oglądałaś
Moja niestety aż tak ciemnego koloru nie miała jak na HMFie i tak widocznego środka .Czyżby to zaś kto inny był
MARYSIU wiem ,że Ci się podoba i jak tylko będzie możliwość to na pewno zagości w Twoim ogródku i ona
Jadziu oglądałam chyba wszystkie fotki bo zaczęłam odrabiać zaległości sumiennie
Moja Alpenfee jeszcze nie kwitła tylko rośnie, za rok możemy porównać. Z tego co można znaleźć w necie to Twoja jest do niej podobna.
Nuits de Young u mnie miała bardzo ciemne kwiaty choć ciężko uchwycić odcień i pokazała środek
MAJKA mój rośnie od pólnocnej strony to i słonka ma mało, a pędziki są tak wiotkie i cieniutki .Teraz go mocno przytnę i pozostawię tylko te najgrubsze łodygi .Mam nadzieję ,ze w przyszłym sezonie będzie juz inny Mój nie ma aż tak grubych płatków Twój jest bardziej roztrzepany, a mój bardziej ułożony tak bym je określiła
Jadziu, pięknie kwitną Ci już lilie. U mnie jakoś słabo.
Musiała być wichura, bo trochę mam szkód. Narobiłam się dziś w ogródku jak wariatka.
Artemis leżał pod naporem kwiatów. To samo M.Curie. Straszne to było.
TOSIA Ty u mnie a ja u Ciebie chyba sie zmówiłyśmy .U mnie też było mnóstwo roboty ,ale podziałałam i wszystko wysprzątane .Nie masz źle masz jeszcze mnóstwo kwiatów
Witaj Jadziu!
muszę Ci powiedzieć, że któregoś razu znalazłem zawiniątko w szufladzie - patrzę ... jakieś nasionka i karteczka pisana Twoją ręką "hibiskus bylinowy"
posadziłem w doniczce, nasypałem ziemi z kompostu i ... wyrosło dużo różnych roślinek
wyrywałem te które rozpoznawałem i ... udało się - mimo iż późno posiane, to dwa nasionka wyrosły i teraz już jedna roślinka ma pąki
Jadziu żółtki śliczne a zwłaszcze Smooth Buttercup-czy i u Ciebie trzyma długo kwiaty?Lilie i u mnie już paradują,chociaż połowa wyjedzona prezez złośliwe gryzonie.
Dziewczyny podlewa znów z góry i przeszła burza
AGUSIU na razie tylko azjatki się panoszą, a róże w większości już ścięte
ANUSIU żółtki śliczne a Buttercup ma zbyt małe kwiaty .Pierwsze miała większe .Lulujki paradują czekam jednak na pachnidełka
ANDRZEJU masz rękę jak wyhodowałeś sobie hibka z nasionka
MARYSIU chyba tak ,ale pewności nie mam .Dla Ciebie na specjalne życzenie żółtki w roli głównej i takie tam
Jadziu dobrze że pada bo nie musimy z tymi wężami latać
U mnie trzy dni temu padało, ale już by się przydało trochę wody z nieba.
Lilie masz cudowne, takie różnorodne- ach kiedy ją się takich doczekam- chyba nigdy bo co roku dosadzam a te stare gdzieś
znikają.
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.