Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ogrodniczka01
1000p
1000p
Od: 18 lip 2009, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)

Post »

Witaj ;:7
Dużo roślinek posiadasz ;:oj wpadły mi w oko storczyki , hoye , ale pomidorki szczególnie <mniam> ;:131
Pozdrawiam i Zapraszam-Asia Ogród
Moje wątki
Sprzedam
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolinko dzień dobry ;:180
Piękne masz zieloności ;:215
Zauroczyło mnie dendrobium i ciekawa jestem jak u Ciebie wygląda cała roślinka. ;:108
Jesteś pracowita pszczółka z taką ilością podopiecznych ;:138
Niech Ci się darzy ;:167
Miłego dnia ;:3
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
Gracjella
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2014, o 20:01

Post »

To prawda, patrząc na Twoje dokonania, nasuwa się tylko jedna uwaga; pracowita pszczółka.
Karolinko, zmień nicka ;:108
Zapraszam do moich wątków:
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim ser­cu wy­rośnie kwiat- świat wokół Ciebie sta­je się ogrodem.
Awatar użytkownika
Olinek12
50p
50p
Od: 25 cze 2014, o 15:32

Post »

Witam
Ogromna ilość kwiatów,piękne storczyki(moja miłość),przecudne hibiskusy- ja nie mam ręki do nich. Calia mam identyczną też różową ale już przekwita. No i moje chciejstwo- wilczomlecz trójżebrowy. Zazdroszcze miejsca, ja niestety jestem ograniczona pod tym względem
Pozdrawiam Ola
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Karolinko :wit Piękne tulipanki Ci kwitły :D
Piękne i śliczne fioletowe Iryski :wink:
Achmea piękna. Hibiskus piękny i pięknego ma kwiatuszka.
Fikusowe drzewko bardzo piękne. Ale sporo nasionek zwartnic
Śliczne kujałki. Candaneska różowa piękna. Picasso piękna.
Łaciata datura pięknie się prezentuje.Kolorowe zestawienia śliczne. Piękna dorodna Litra Kłosowa.
Różowa poducha goździków piękna :) Piękny i śliczny bukiet Słoneczników dostałaś.
Roślinka dla koleżanki na urodziny piękna na pewno Jej się spodoba.
Łączki nasionek zwartnic śliczne. Piękne roślinki z wymianki.
Piękne Hoje. Powodzenia w ukorzenianiu. Storczyki- dendrobium bardzo uroczą ba mordeczkę. Begonia koralowa śliczna. Hoje w nowych domkach pięknie wyglądają.
Piękne Hibiskusowe sadzonki. Ale piękna z plantacją pomidorów i innych warzyw ;:215
Malinki piękniutkie. Hibiskus pięknie kwitnie.
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Ale foliak ogromny , ogrom pracy normalnie podziwiam :) zazdroszczę pomidorków takich prawdziwych , one mają inny smak niż te ze sklepowych półek ;:108
Patent butelkowy też stosuję ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p
Od: 19 lis 2011, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Karolinko, piękne kwiaty domowe, takie zadbane i zdrowe ;:173 ;:63

Foliak robi wrażenie ;:oj ;:215 malinki mniam , dużo ;:3 życzę, żeby wszystko ładnie rosło :)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Karola, kwiat hibiskusa jest niesamowity w swojej urodzie, jedyny. Fajnie, że macie foliak. Będą szybciej pomidorki i papryki. Ja się bronię przed foliaczkiem, czy szklarenką, chociaż znajomi namawiają. Za dużo roboty jak dla mnie, ale....kiedyś może :wit
Podglądam Twoje parapety, bo moich zrobiło się więcej, więc muszę jakoś zapełnić ciekawie. I tym razem nie poddam się tak łatwo. Kwiaty będą, i nawet będą kwitły.
Awatar użytkownika
illonka
500p
500p
Od: 25 mar 2011, o 13:19

Post »

U Ciebie to dopiero zielony zawrót głowy! Piękne hibiskusy, wypatrzyłam też ślicznego białego Phalenopsiska do którego mam sentyment :)
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

W końcu jestem :D ale piękne storczyki :D
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

crazydaisy- bardzo być może, że to on :wink: naprodukował sporo pąków...

justus27- dziękuję ;:196 zakochałam się w nich- kolor uniwersalny- pasuje prawie wszędzie- doniczki ceramiczne zakupione za 7 zł - przed obniżką... potem była o 40%tańsze ;:138 nic tylko brać ;:173

Malachitek
- co do szklarni to jest połowa tego co w zeszłych latach zawsze mieliśmy takie dwie- ale nam wiatr poszarpał i w tym roku poprzestaliśmy na jednej ;:108,co ciekawe pomidorów to tak nam starczało na własne potrzeby- na bieżąco i do przetworów... co 2/3 dzień w zależności od pogody 2wiaderka ;:173 ale z podlewaniem było hardkorowo- teraz mamy węża- a tak to wszystko ręcznie... ale warto :wink: doniczki w sklepie po 4zł :wink: za malinami w tle to wiata- na na niej suszymy tytoń... ale teraz nie sezon(na razie rośnie na polu) gratuluję oka ;:108

stefcia
- sadziłam jak tylko się miejsce w foli zrobiło... maj- a tak to siedziały w pojemnikach po śmietanie i czekały na swoją kolej ;:224 zapraszam częściej :wink:

ogrodniczka01- zapraszam i dziękuję ;:196 tak niedaleko mnie mieszkasz... bo ja w Częstochowie przebywam czasowo i pracuję :wink:

maadro- dendrobium kwiaty owszem ma urocze- ale cała roślina to już niekoniecznie- walczymy z przędziorkiem i jak na razie jest remis ;:219 więc cała wygląda nie zaciekawie- ale się nie poddaje, tylko kwitnie :wink: nie wyobrażam siebie bez zielonych naokoło... rodzina już przestała protestować ;:173
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gracjella- dziękuję ;:196 ja wśród zieleni odpoczywam... tylko czasami mnie ogrania zwątpienie jak połowa(a jest tego trochę) moich roślin ma za małą doniczkę ;:224 a ja mam na wyczerpaniu zapasy doniczek, ziemi, czasu, perlitu, nawozu, i wszystkiego :wink: ale potem patrzę się na te moje krzaki i dochodzę do wniosku, ze nie jest tak źle ;:108

Olinek12- witam i zapraszam częściej... co do miejsca to każde się z czasem niepokojąco kurczy :wink: ile by go nie było ;:108 z hibiskusami zawsze warto spróbować ;:108

Paulii
- dziękuję ;:196 zawsze miło mi Cię powitać w moich progach ;:180

trzynastka
- nie masz jak swój pomidor- idą u nas w sezonie jak woda- z własną cebulką i ogórkiem świeżo zakiszonym- poezja... bez butelek nie ukorzenił by się ani jeden hibiskus- niektóre po 4 miesiącach siedzenia w butelce i o dziwo- wypuszczaniu nowych liści nie miały korzonków- więc bez ,,szklarenki" by padły ;:219

sniezek- dziękuję, staram się jak mogę- za nimi nadążyć(roślinami)- ale w sezonie to tak ciężej jest... a jak się naoglądam pięknych zdjęć na innych wątkach- to dopiero czuję się zmobilizowana ;:224

PEPSI
- nam się pomidory bez foli nie udawały... no i w szklarni są dłużej- dopiero niższe przymrozki dają im radę... a tak rosną sobie- też w miarę wcześniej można posadzić- bez obawy o niskie temperatury... jak masz wypróbowane odmiany (to od tego zależy też powodzenie upraw na gruncie) to nie ma co zmieniać przyzwyczajeń :uszy sprawdzony sposób- to sprawdzony ;:108

illonka- dziękuję ;:196 co do storczyków to jest ich więcej kwitnących- ale ten ze względu na rozmiar został uwieczniony ;:108

Fraszka_1-dziękuję ;:196 do storczyków podchodzę ostrożnie... jak na razie to nie moja ,,bajka"- ale mnie nieodmiennie zachwycają ;:108

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Ja też kiedyś byłam niezbyt przekonana do storczyków, a teraz mam ich kilkanaście, głównie z przecen ;:138 Będzie im u Ciebie dobrze, zobaczysz :)
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Pogooglaj sobie Adonisa... jeśli zdarza mu sie ze raz kwiaty ma bledziutko rozowe, a innym razem kremowe, to na bank on. Twoj kwiat wyglada identycznie jak u mojego, a mnie wlasnie tak zidentyfikowali Pinkowatego i musialam go przemianowac. ;:224
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fraszka_1Mam nadzieję, że współpraca będzie dla obu stron korzystna :wink:

crazydaisy- dziękuję ;:196 będę oglądać... jak na razie kwiatami to tak sporadycznie- mnie obdarza ;:173 od dziś będzie pod obserwacją- będę wyglądać różowego koloru :wink: bo jak na razie się go nie dopatrzyłam...
jeden z pojemników na sadzonki fiołkowe:
Obrazek Obrazek
ten żagielek ma już maluszki ;:138 :

Obrazek

bukiet rozmaitości :wink:
Obrazek

hibiskusy- w czerwieni:
Obrazek Obrazek

pomarańczowy :wink:

Obrazek Obrazek

i na koniec- trochę przekwitnięty ;:224

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”