Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Kasiulka to nie ty się pomyliłaś ,dostałam od ciebie również listek Zavist Bogov i myślałam ,że mi padł,a tymczasem mój przedszkolaczek tak mamie pomaga przy kwiatkach ,że wszystkie znaczniki pozamieniane ;:219 Zorientowałam się co robi dopiero jak sadziłam rozsadę pomidorów opisanych jako selery :roll: a ostatnio jak zajęłam się pieleniem to dziecię przyniosło mi garść znaczników z liliowców ,pokiwało główką i powiedział-ładne ,niebieskie ;:224 a przy tym tak cudnie przeprasza ,że nie sposób się gniewać,w końcu jak roślinki zakwitną to sprawa jasna ,nie mam jeszcze tylu odmian,żeby całkiem się pogubić :D
Kasiula17 ja też za liliowcami wariuję,na razie wszystko w pączkach ,bo noce trochę za zimne,więc zakwitają tak pojedyńczo :( za to lawenda w tym roku jest po prostu zachwycająca ,a podczas pielenia odkryłam ,że mam sporo malutkich pięcio centymetrowych siewek :D
Obrazek
Rozchodniki też nabierają masy i kolorków :D
Obrazek
Za to rozczarowały mnie białe truskawki ananasowe...spodziewałam się owocu jak ze zdjęć reklamowych bieluśkiego w czerwone kropeczki...naiwniaczka ;:224 są takie różowawe jak niedojrzałe ,w smaku nawet fajne słodziutkie ,ale wizualnie jakoś mało apetyczne...tak ,że szału nie ma ;:219
Obrazek
Aneczka przez ten pośpiech zapomniałam ci odpisać :oops: wszystkie moje pelaśki to trochę dużo ,żeby je w paczkę spakować i na zimowisko wysłać ,ale jak ci się podobają to postaram się zrobić sadzoneczki :D
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

A to ci chochlik mały z tego Twojego synka :;230.
A próbowałaś zerwać tę truskawkę ananasową jak jeszcze była biała, ja swoją jedną (a sadzonek mam całe dwie) zerwałam i białą, w smaku jak truskawka-na przyozdobienie ciasta może być, pozostałe przegapiłam na krzaczkach i właśnie tak zróżowiały.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
pratellina
200p
200p
Od: 23 kwie 2012, o 19:49
Kontakt:

Post »

Witaj Beatko cudne liliowce ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia ja ananasową tak rozmnażałam w foliaku ,że wiosną z kilku sadzonek zrobiłam dwa rządki...cóż za niepotrzebna strata miejsca :twisted:
Gosia dobrze ,że znów jesteś i zaglądaj częściej ;:196
A takie cudo zakwitło dziś rano,nie mogę się napatrzeć,ale trzeba lecieć na zakończenie roku szkolnego...a nawet na kilka zakończeń :D
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p
Od: 19 lis 2011, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudowne liliowce, lawenda i truskaweczki ;:173 ;:215
Awatar użytkownika
pratellina
200p
200p
Od: 23 kwie 2012, o 19:49
Kontakt:

Post »

Beatko to codo jest piękne ;:oj .Mam nadzieję że przyniesiesz świadectwo z czerwienią. ;:63
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiczka ;:196 proszę wygłaskać przecudne kociambry od cioci i wybacz,że tak rzadko wpisuję się u ciebie ,ale jak widzisz we własnym watku tez jestem gościem :oops:
Gosiu czerwone paski to były w podstawówce ,teraz mój czternastoletni syn spaliłby się ze wsdydu gdyby tak nie daj Boże został prymusem :shock: Bardzo się cieszę ,bo moja najstarsza córka zdała maturę :tan :tan :tan nawet była okazja to oblać ,bo mieliśmy zaproszenie na wesele w rodzinie.Zmuszona byłam niestety kupić rzecz zupełnie zbędną ....czyli nową kieckę ;:306
Obrazek
Fotka robiona telefonem pod słońce,więc litościwie szczegółów nie wdac ;:306
Za oknem zimno buro i ponuro,dopiero późnym popołudniem przestało lać i wyszło słoneczko :( Wiele osób narzeka na kwitnienie lilowców w tym roku ,ja niestety też,nie wiem czy to z powodu zimna ,czy dostały za mało papu ,ale jak na razie wszystkie pełne kwitną pojedyńczym kwiatkiem tak jak Easy Spirit
Obrazek
Na rabacie parkingowej szaleją lilie trąbkowe Regale Album
Obrazek Obrazek
I powojnik biedronkowy w rzeczywistości kolore ciemno fioletowy Obrazek
Azjatka też ze sklepu na B
Obrazek
i nowy floksik ,wiossenny zakup kolor też ciemniejszy niż na zdjęciu i piękne duże kwiatki-Blue Paradise
Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Beatko kiecka cudowna, śliczny ma dodatek na dekolcie. ;:138 ;:138 Liliowiec miodzio, piękny ma kolor.
Ja lubię robić zakupy w B.....tanio i polskie. :;230 i czasami super okazje. ;:138
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Beatko jak ma się taką figurę .. to pięknie w takiej sukni się wygląda :) kolor teraz modny taki ,więc wszystko pasuje ;:333

Te lilie trąbkowe są cudowne .

Serdecznie pozdrawiam .

:wit
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bejka na zdjęciu to Ty? Coś pisałaś o maturze córci, spojrzałam na zdjęcie i myślałam, że to Ona.
Mój syn 16 letni też w tym roku wstydu sobie nie narobił super ocenami na świadectwie. A szkoda bo jest obawa że nie dostanie się do tej szkoły na której mu zależało :roll:
No ale jak się rodziców nie słucha to się tak wychodzi ;:306

Lilie piękne. Na liliowce czekam z niecierpliwością i u siebie bo od Emila kupowałam na wiosnę.
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Córcie wyciągneły mnie na zakupy do nowo otwartej galerii handlowej i chociaż ja zdecydowałam się szybko to i tak spędziłyśmy tam ponad sześc godzin w związku z czym po powrocie mąż troskliwie zapytał sie o moje zdrowie psychiczne ;:306 Oczywiście wydałam trzykrotnie więcej ;:219 a na koniec dowiedziałam się ,że jestem jedyną znaną im osobą ,która ma problem pt."Jestem za chuda"...ponoć w dzisiejszych czasach nikt nie uważ tego za problem...no i zostałam poinformowana ,że po weselu sukienka przeprowadza się do szafy piętro niżej,bo w mojej się zmarnuje nieboraczka ;:219
Beatko mój syn najbardziej wkurza mnie tym,że naprawdę ma możliwości,ale lenistwo zwyczajnie nie pozwala z nich korzystac :twisted:
I ogrodowo -pierwsza jeżówka :D Obrazek
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Sukienka w fajnym kolorze a te koraliki dodają dużo uroku :D

U mnie zakwitł pierwszy pełny liliowiec i też pojedynczym kwiatem ;:218 ale ma jeszcze dużo pąków więc może następne będą pełne ;:173
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Beatko, jak fajnie, że możemy cię zobaczyć. Od razu pisze się tak mniej bezosobowo ;:196 Świetnie wyglądasz, a kieckę też chętnie bym przygarnęła bo cudna ;:183 Uwielbiam pachnące lilie. Regale Album kupiłam w tym roku, ale nie mam pojęcia czy ona wyszła, bo jakoś nie zauważyłam pąków podobnych do twojej :?
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś u mnie kolejny pełny zakwitł dziś pojedyńczo i w ogóle nie przypomina to kwiatu z ubiegłego sezonu...nawet zdjęcia nie chciało mi się robić :(
Sabinko ja mam moją Regal dwa lata ,ale dopiero teraz pokazują co potrafią,nie mierzyłam ale mają dobrze ponad metr i kwitną na potęgę :D Na dworze mam błotko i nawet jak na chwilkę wyjrzy słońce to nie da się nic zrobić :cry: To pochwalę się domowymi :D Jakiś czas temu dzięki uprzejmości jednej forumki ...Kasiu kahim ;:196 ...zostałam włascicielką dwóch cambri ,tzw.niespodzianek po kwitnieniu za symboliczny pieniążek tj.całe 7zł :D Jedna z nich właśnie pokazała buźkę ;:oj Obrazek
A tak zakwitł mi niecierpek pstrolistny,którego szczepkę dostałam od Hani Hanna133
Obrazek
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

A ja jak zobaczyłam mojego pełnego-niepełnego w tym roku liliowca to wszystkie zapiski przerzuciłam, czy to aby na pewno ten ;:306 i też za karę mu zdjęcia nie zrobiłam- niech się troche postara ;:120 Mam jeszcze 2 pełne, które na razie nie rozkwitły. Ciekawe jak będzie ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”