Phalaenopsisy Oriona

Zablokowany
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Mamba pisze: Mam też takiego jak ten zielonożółty i kwitnie mi pięknie.
W książce "Storczyki w domu" , autor wspomina, iż kwiaty ćmówek żółtej barwy są przeważnie najtrwalsze ... i tego właśnie życzę :)
Pozdrawiam, Baśka
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

na razie zapachu nie sprawdzę, bo katar zabrał mi nos :( Ale liodoro to raczej nie jest.
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Ten pomarańczowy to jest raczej Coral Sea. Mam podobnego, ale mój jest Brother Sara Gold. Oba mają kwiaty niezbyt duże, ale śliczne. Mój jest bardziej żółty i środek ma tęczowy.
marta83
100p
100p
Od: 23 kwie 2008, o 10:41

Post »

piękne biedronkowe storczyki .... ja nie mam tyle farta, bo Radek chory , do biedronki 10km, auto i kogoś mobilnego brak.... wszyscy pracują..... do tego ta pogoda tez chusteczkowa jak na jesienną żeby autobusem się wybrać..... a do wieczora to pewnie przebiorą i dlatego będę zmuszona opuścić taką okazję:( ale może na pocieszenie wstąpię do kwiaciarni odkryłam nową.... może jak mąż wróci z pracy :?:
martuś
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Marto, nie martw się ! Okazja jeszcze się znajdzie. Najważniejsze, żeby Twój Radek był zdrowiutki i uśmiechnięty
jak w Twoim wątku pokazałaś (nie zawsze pozostawiam ślad, ale odwiedzam Twój wątek :) )
Uściski dla syneczka ;:168

Pozdrawiam, Joanna ;:3
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

tak, kwiaty żółtych Phalaenopsisów (!!!) są podobno najtrwalsze, też o tym czytałam.

a ten pomartańczowy nie przypomina mi liodoro. wiem, bo mam liodoro. też jest bardzo piękny, ale to jest jakiś normalny Phalaenopsis, prawdopodobnie nie nazwany. z tych co sobie kupiłaś ostatnio to ten żółtozielony podoba mi się najbardziej. taki fajny, malutki, o pięknych kwiatach.
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Asiu ale trafiły Ci się piękne dwupędowce ;:224 byłam w Biedronce akurat w momencie, gdy panie ze sklepu wnosiły storczyki na sklep i było ich sporo, ale większość to białe i różowe, kilka żółtych w ciapki i jeden żółty który ja kupiłam ;:198 ale wszystkie były z jednym pędem
Bobi mam trzy różne żółte, jeden taki bardziej seledynowy kupiłam przelany i tylko kilka dni cieszył mnie kwiatami, a teraz jest na storczykowej reanimacji ;:147 kolejne dwa kupiłam niemal równocześnie i kwitły mi ok. 4 miesięcy, natomiast najdłużej kwitną u mnie białe - jedne to ponad pół roku ;:154 ale może dlatego, że białe to moje ukochane falenopsisy ;:166
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj przy okazji ładnej pogody zrobiłam przegląd storczyków. :D Na 37 phalaenopsisów 19 kwitnie,a 18 odpoczywa - w tym dwóm rosną nowe pędy, a jeden wypuszcza odnogę pędu która ma już ponad 18 cm :) Choruszki bez zmian tylko jeden coraz gorzej :( - dzisiaj wycięłam pół liścia sercowego, bo żółta plama powiększała się coraz bardziej, a inne liście stracił już dawno.
W Biedronkowych otwierają się pąki, w białym jeden już zżółkł.
No i dokupiłam 6 plastikowych osłonek (zawsze to taniej niż ceramiczne).
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wow 37 Phalaenopsisów... zazdroszczę (tak pozytywnie). też bym tyle chciała ;)
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Niedzielnie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu, jak piękne to zestawienie Niedzielne jest. Aż oczu nie można oderwać. ;:31
Piękne barwy, zdrowe pąki, że ma się wrażenie, że zaraz się otworzą z towarzyszeniem fanfar.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wszystkie śliczne. ten w ciapki z pierwszej fotki bardzo podobny do mojego (mam go w avatarze)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No oczywiście pomarańczowy-moje marzenie-cudny-brak mi słów-Wszystkie piękne, ale ja ostatnio mam powera na różne odcienie żółci, zieleni i kremu. Tak, że podziwiam i proszę o jeszcze :D
misiak4
50p
50p
Od: 3 maja 2008, o 11:04

Post »

śliczne te storczyki a ten pomarańczowy, zielony i ten żółtawo-biały to niespotykany okaz, ja poluje teraz na zielonego, a przy okazji może inny w oko wpadnie ;)
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

Asiu alez one sa piekne w ta niedziele i na pewno w nastepne tez takie beda :lol: po prostu bajeczne :!:
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”