Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Post »

Marysiu, to co podpisałaś jako kalina, to nie jest przypadkiem bez koralowy aurea?
fela07
50p
50p
Od: 20 kwie 2013, o 13:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu widzę że będzie w tym ruku co degustować (będę czekała na relacje), sporo tych redlowych jabłuszek. Często przechadzam się po Twoim ogrodzie i podziwiam. Jestem pod wrażeniem - piękne kwiaty u Ciebie (niektórych nawet nie znałam). podobają mi się róże - masz tak dużo odmian i to jakich pięknych. Obawiam się że ja też "zachorowałam na różyczkę". na razie mam niewiele i to przeważnie NN ale myślę że stopniowo będę dokupywać nowe. Ta niebieska roślinka to dzwonek skupiony. ;:333 ogród i właścicielka ;:180
pozdrawiam serdecznie - Fela
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Łał rózano, liliowo, dzwonkowo - cudnie kwitnie wszystko. U mnie sucho, az żal patrzeć.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Basiu to miniaturowy liliowiec i muszę go przesadzić, bo jest przytłoczony przez inne rośliny :D
Jeszcze mam Poszarskiego, ale też był czas że nie miałam długo żadnego albo znikały po roku, może sytuacja się odwróci :lol:
Marysiu dziękuję tak Kalina mam gdzie indziej i chyba ją obrosły inne rośliny bo mi zniknęła z oczu :roll:
A to mówisz Bez koralowy ...to się bardzo cieszę bo śmigną w tym sezonie aż miło ;:333
Witaj Felu ;:180 jak miło czytać Twoje słowa bardzo serdecznie Cię witam i zapraszam. Mam nadzieję że pokażesz nam swój ogród i ja będę mogła w nim bywać. Jabłuszek jestem też ciekawa, w domu nawet szykują się na nalewkę z nich :uszy
Aniu u mnie też sucho i czekam na deszcz jak na zmiłowanie, ale na razie nie podlewam jedynie w tunelu i karczochy na grobku, bo tam jeden pył!
fela07
50p
50p
Od: 20 kwie 2013, o 13:55

Post »

Dzięki Marysiu za miłe słowa i zaproszenie. Ja na razie nie zakładam swego wątku bo mam stary ;:101 , który często ulega awarii. Na mojej małej 300 metrowej działce pracowniczej (północny-wsch.) nie mam aż tak dużo pięknych roślin jak widzę tu na FO. Ciągle coś nowego próbuję dokupić, dosadzić, czegoś muszę się pozbyć, żeby zrobić miejsce dla nowych roślin.
Kocham kwiaty, lubię je odlądać w internecie, na FO oraz w naturze. Dlatego nie rezygnuję z działki - lubię na niej bywać, pracować mimo że jestem już sama.
Sory za moja wylewność:)
pozdrawiam serdecznie - Fela
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Różyczkami,liliami sie rozkoszowała ale czegoś mi brakowało...no tak zdjęć nieba.Zobacz Marysiu jak człowiek się przyzwyczaja. :;230
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Krwawnik różowy...ho ho ja chyba zaczynam dojrzewać do niego. Kolor ma fajowy. :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Feluniu ależ bardzo mi miło, że się mi przedstawiasz, bo to o to chodzi. Do wątku trzeba dojrzeć i jak przyjdzie czas to założysz, a najważniejsze że lubisz rośliny i w ziemi grzebać jak my wszyscy i swoje ulubione roślinki i ziemię masz. Więc zapraszam, a jak będziesz chciała coś swojego pokazać to wklejaj u mnie ;:180
Joasiu wczoraj byłam tak zapracowana, że siły nie miałam iść w pole z aparatem, a dzisiaj po Krakowie wojażowałam...obiecuję na następny raz :lol:
Małgosiu zapisz sobie nasiona w jesieni, wysiejesz i będziesz miała (masz gdzie sadzić) , a ja mam (mam nadzieję) jeszcze inne kolory i posiane na wiosnę wszystkim wzeszły, a czy powtórzą kolory zobaczymy ;:215 Ja je bardzo lubię :lol:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,obkupiłam się dzisiaj hortensjami i nic nie zrobiłam w ogrodzie, z uciechy chyba ,może jutro je posadzę ,chociaż nie wiem czy zdążę bo mam trochę załatwień,no i jest targ dobrej nocki życzę ;:168
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Marysiu, śliczne róże z towarzystwem, uwielbiam takie zdjęcia, klimat ogrodu aż promieniuje.
Kolor Abrachama jest trochę inny od mojego, może cień albo zmierzch?
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuniu to teraz będą królować hortensję, jesteś niespożyta ;:4 czuje, że niedługo dojdziesz z nasadzeniami do lasku i będzie zwężać ścieżki ;:306 , bo Ty przecież masz rośliny duże bogate i mała grządka nie wystarczy ;:306 Dzisiaj posadzisz a może jutro nam z góry podleją, bo sucho jest strasznie. Przesyłam buziaczki ;:196
Zosiu Mamy podobny gust bo ja u Ciebie też znalazłam inspirację, Abraham rośnie w półcieniu i dobrze mu tam więc może tu leży przyczyna innego odcienia. Strasznie ślimaki obgryzają dalie w tym roku z niektórych liści zostaje tylko nerw główny ;:oj i nie wiem czy będzie coś z tych jednorocznych, bo one najsmaczniejsze :?
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

;:oj zgubiłam twój wątek ogrodowy a tu juz tyle się działo kiedy ja to doczytam :oops: na sybko obejrzłam ostatnie zdjęcia ;:180
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu Martusia dała już odpowiedź to pewnikiem dzwonek, może skupiony ;:202
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Wygląda na dzwonek skupiony ,ale nie zawsze jest tak jak wygląda :wink:
W takim kolorze tego dzwonka jeszcze nie widziałam ,aczkolwiek kto wie.....może to jakaś nowa odmiana w trzecim kolorze. :?:
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu tak jest w lecie w wątkach się dużo dzieje więc się gubimy i jest dużo do oglądania. Czasem doczytujemy w zimie, ale najczęściej nie da się nadrobić zaległości, więc zapraszam na bieżąco ;:180
Marysiu tak czytałam i nawet przypuszczałam, ale ma trochę inne kwiaty stąd wątpliwości :lol:
No właśnie Alu jest trochę inny i nie wiem czy z siewu, czy ...?
Basiu nie wiem co to słonecznica i u Ciebie też nie wiem która to? czy chodzi o delospermę?
Jeżeli tak :?: to ona jest terminatorka i tylko śnieg i zima potrafi ja wykończyć ;:14

Dzisiaj pogoda nieciekawa. jest ciepło, czasem bywało słonecznie, ale na ogół pochmurno i bardzo ciężki dzień. Ciśnienie i samopoczucie nie takie. Jednak coś podziałałam ogrodowo, tzn pomalutku prace postępują. Odebrałam kosiarkę to i skosiłam trawę. Cały czas jakby deszcz wisiał w powietrzu :oops:

Westerland i Lykkefund w uścisku :lol:

Obrazek

Obrazek

Zuziu może to jednak Ascot?

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek

I jeszcze coś!

Obrazek Obrazek

Obrazek

A ten bodziszek jest maleńki ma chyba 10 cm wysokości

Obrazek

I coś posianego!'' (część zjadły ślimaki)

Obrazek

Dziękuję za uwagę! ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”