Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19
- chinanit
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19
Marysiu, to co podpisałaś jako kalina, to nie jest przypadkiem bez koralowy aurea?
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
-
- 50p
- Od: 20 kwie 2013, o 13:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu widzę że będzie w tym ruku co degustować (będę czekała na relacje), sporo tych redlowych jabłuszek. Często przechadzam się po Twoim ogrodzie i podziwiam. Jestem pod wrażeniem - piękne kwiaty u Ciebie (niektórych nawet nie znałam). podobają mi się róże - masz tak dużo odmian i to jakich pięknych. Obawiam się że ja też "zachorowałam na różyczkę". na razie mam niewiele i to przeważnie NN ale myślę że stopniowo będę dokupywać nowe. Ta niebieska roślinka to dzwonek skupiony.
ogród i właścicielka 

pozdrawiam serdecznie - Fela
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Łał rózano, liliowo, dzwonkowo - cudnie kwitnie wszystko. U mnie sucho, az żal patrzeć.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Basiu to miniaturowy liliowiec i muszę go przesadzić, bo jest przytłoczony przez inne rośliny
Jeszcze mam Poszarskiego, ale też był czas że nie miałam długo żadnego albo znikały po roku, może sytuacja się odwróci
Marysiu dziękuję tak Kalina mam gdzie indziej i chyba ją obrosły inne rośliny bo mi zniknęła z oczu
A to mówisz Bez koralowy ...to się bardzo cieszę bo śmigną w tym sezonie aż miło
Witaj Felu
jak miło czytać Twoje słowa bardzo serdecznie Cię witam i zapraszam. Mam nadzieję że pokażesz nam swój ogród i ja będę mogła w nim bywać. Jabłuszek jestem też ciekawa, w domu nawet szykują się na nalewkę z nich
Aniu u mnie też sucho i czekam na deszcz jak na zmiłowanie, ale na razie nie podlewam jedynie w tunelu i karczochy na grobku, bo tam jeden pył!

Jeszcze mam Poszarskiego, ale też był czas że nie miałam długo żadnego albo znikały po roku, może sytuacja się odwróci

Marysiu dziękuję tak Kalina mam gdzie indziej i chyba ją obrosły inne rośliny bo mi zniknęła z oczu

A to mówisz Bez koralowy ...to się bardzo cieszę bo śmigną w tym sezonie aż miło

Witaj Felu

Aniu u mnie też sucho i czekam na deszcz jak na zmiłowanie, ale na razie nie podlewam jedynie w tunelu i karczochy na grobku, bo tam jeden pył!
-
- 50p
- Od: 20 kwie 2013, o 13:55
Dzięki Marysiu za miłe słowa i zaproszenie. Ja na razie nie zakładam swego wątku bo mam stary
, który często ulega awarii. Na mojej małej 300 metrowej działce pracowniczej (północny-wsch.) nie mam aż tak dużo pięknych roślin jak widzę tu na FO. Ciągle coś nowego próbuję dokupić, dosadzić, czegoś muszę się pozbyć, żeby zrobić miejsce dla nowych roślin.
Kocham kwiaty, lubię je odlądać w internecie, na FO oraz w naturze. Dlatego nie rezygnuję z działki - lubię na niej bywać, pracować mimo że jestem już sama.
Sory za moja wylewność:)

Kocham kwiaty, lubię je odlądać w internecie, na FO oraz w naturze. Dlatego nie rezygnuję z działki - lubię na niej bywać, pracować mimo że jestem już sama.
Sory za moja wylewność:)
pozdrawiam serdecznie - Fela
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Różyczkami,liliami sie rozkoszowała ale czegoś mi brakowało...no tak zdjęć nieba.Zobacz Marysiu jak człowiek się przyzwyczaja. 

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Krwawnik różowy...ho ho ja chyba zaczynam dojrzewać do niego. Kolor ma fajowy. 

- Maska
- Kontakt:
Feluniu ależ bardzo mi miło, że się mi przedstawiasz, bo to o to chodzi. Do wątku trzeba dojrzeć i jak przyjdzie czas to założysz, a najważniejsze że lubisz rośliny i w ziemi grzebać jak my wszyscy i swoje ulubione roślinki i ziemię masz. Więc zapraszam, a jak będziesz chciała coś swojego pokazać to wklejaj u mnie
Joasiu wczoraj byłam tak zapracowana, że siły nie miałam iść w pole z aparatem, a dzisiaj po Krakowie wojażowałam...obiecuję na następny raz
Małgosiu zapisz sobie nasiona w jesieni, wysiejesz i będziesz miała (masz gdzie sadzić) , a ja mam (mam nadzieję) jeszcze inne kolory i posiane na wiosnę wszystkim wzeszły, a czy powtórzą kolory zobaczymy
Ja je bardzo lubię 

Joasiu wczoraj byłam tak zapracowana, że siły nie miałam iść w pole z aparatem, a dzisiaj po Krakowie wojażowałam...obiecuję na następny raz

Małgosiu zapisz sobie nasiona w jesieni, wysiejesz i będziesz miała (masz gdzie sadzić) , a ja mam (mam nadzieję) jeszcze inne kolory i posiane na wiosnę wszystkim wzeszły, a czy powtórzą kolory zobaczymy

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,obkupiłam się dzisiaj hortensjami i nic nie zrobiłam w ogrodzie, z uciechy chyba ,może jutro je posadzę ,chociaż nie wiem czy zdążę bo mam trochę załatwień,no i jest targ dobrej nocki życzę 

- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Marysiu, śliczne róże z towarzystwem, uwielbiam takie zdjęcia, klimat ogrodu aż promieniuje.
Kolor Abrachama jest trochę inny od mojego, może cień albo zmierzch?
Kolor Abrachama jest trochę inny od mojego, może cień albo zmierzch?
- Maska
- Kontakt:
Martuniu to teraz będą królować hortensję, jesteś niespożyta
czuje, że niedługo dojdziesz z nasadzeniami do lasku i będzie zwężać ścieżki
, bo Ty przecież masz rośliny duże bogate i mała grządka nie wystarczy
Dzisiaj posadzisz a może jutro nam z góry podleją, bo sucho jest strasznie. Przesyłam buziaczki
Zosiu Mamy podobny gust bo ja u Ciebie też znalazłam inspirację, Abraham rośnie w półcieniu i dobrze mu tam więc może tu leży przyczyna innego odcienia. Strasznie ślimaki obgryzają dalie w tym roku z niektórych liści zostaje tylko nerw główny
i nie wiem czy będzie coś z tych jednorocznych, bo one najsmaczniejsze 

Zosiu Mamy podobny gust bo ja u Ciebie też znalazłam inspirację, Abraham rośnie w półcieniu i dobrze mu tam więc może tu leży przyczyna innego odcienia. Strasznie ślimaki obgryzają dalie w tym roku z niektórych liści zostaje tylko nerw główny

- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu Martusia dała już odpowiedź to pewnikiem dzwonek, może skupiony 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Wygląda na dzwonek skupiony ,ale nie zawsze jest tak jak wygląda
W takim kolorze tego dzwonka jeszcze nie widziałam ,aczkolwiek kto wie.....może to jakaś nowa odmiana w trzecim kolorze.

W takim kolorze tego dzwonka jeszcze nie widziałam ,aczkolwiek kto wie.....może to jakaś nowa odmiana w trzecim kolorze.

Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Kontakt:
Julciu tak jest w lecie w wątkach się dużo dzieje więc się gubimy i jest dużo do oglądania. Czasem doczytujemy w zimie, ale najczęściej nie da się nadrobić zaległości, więc zapraszam na bieżąco
Marysiu tak czytałam i nawet przypuszczałam, ale ma trochę inne kwiaty stąd wątpliwości
No właśnie Alu jest trochę inny i nie wiem czy z siewu, czy ...?
Basiu nie wiem co to słonecznica i u Ciebie też nie wiem która to? czy chodzi o delospermę?
Jeżeli tak
to ona jest terminatorka i tylko śnieg i zima potrafi ja wykończyć
Dzisiaj pogoda nieciekawa. jest ciepło, czasem bywało słonecznie, ale na ogół pochmurno i bardzo ciężki dzień. Ciśnienie i samopoczucie nie takie. Jednak coś podziałałam ogrodowo, tzn pomalutku prace postępują. Odebrałam kosiarkę to i skosiłam trawę. Cały czas jakby deszcz wisiał w powietrzu
Westerland i Lykkefund w uścisku

Zuziu może to jednak Ascot?

I jeszcze coś!

A ten bodziszek jest maleńki ma chyba 10 cm wysokości

I coś posianego!'' (część zjadły ślimaki)

Dziękuję za uwagę!

Marysiu tak czytałam i nawet przypuszczałam, ale ma trochę inne kwiaty stąd wątpliwości

No właśnie Alu jest trochę inny i nie wiem czy z siewu, czy ...?
Basiu nie wiem co to słonecznica i u Ciebie też nie wiem która to? czy chodzi o delospermę?
Jeżeli tak

Dzisiaj pogoda nieciekawa. jest ciepło, czasem bywało słonecznie, ale na ogół pochmurno i bardzo ciężki dzień. Ciśnienie i samopoczucie nie takie. Jednak coś podziałałam ogrodowo, tzn pomalutku prace postępują. Odebrałam kosiarkę to i skosiłam trawę. Cały czas jakby deszcz wisiał w powietrzu

Westerland i Lykkefund w uścisku

Zuziu może to jednak Ascot?

I jeszcze coś!

A ten bodziszek jest maleńki ma chyba 10 cm wysokości

I coś posianego!'' (część zjadły ślimaki)

Dziękuję za uwagę!