Mój balkon ---> Moja kolorowa oaza :) *cz.2*

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój balkon ---> Moja kolorowa oaza :) *cz.2*

Post »

Kochana super patent ;:333 ciekawe czy u mnie też tak można ;:224 obczaję po pracy, jakby co to zwalę na ciebie ;:306
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wszystko można..Małżon na początku był bojowo nastawiony na nie i mieliśmy długą naukową dyskusję o wytrzymałości styropianu, kołków, o wpływie długości kołka na obciążenie itp itd..Ale wkońcu się poddał na moje argumenty-nie wiedział, że wcześniej się sama dokształciłam ;:306 A już ostatecznie przekonał go widok kołka wkręconego przeze mnie-obraz nędzy i rozpaczy :shock: ..Troszkę mu nasłodziłam, że nie umiem tak pięknie jak on wkręcić i gdy zobaczyłam jak klatę wypiął do przodu z dumy, wiedziałam, że wygrałam ;:306
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madzia ja też mojego biorę pod włos udając "głupiutką kobietkę potrzebująca natychmiastowego ratunku silnego mężczyzny" ;:306
Zawsze działa ;:333
PS muszę ziemię dokupić, znowu ;:306
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja kupiłam sobie ziemię wcześniej na zapas, więc jak wczoraj zapytał już na granicy wybuchu -to co, pewnie jeszcze i ziemia potrzebna? Z dumą odpowiedziałam "no co Ty", jakby kwiatki w powietrzu rosły ;:306
Nowe nabytki chyba się ładnie zadomowiły, bo otwierają pąki ;:138 Jestem mile zaskoczona, że Pan miał takie ładne i zdrowe okazy, obejrzałam roślinki od góry do dołu i nic nie znalazłam ;:215
Swingtime
Obrazek

Bella rosella
Obrazek

Ballerina- z takiego kwiatuszka będzie piękna baletnica, a zapowiedź taka skromna ;:167
Obrazek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śliczności ;:167
A powiedz mi kochana gdzie ty masz zamiar to wszystko przezimować? masz extra jeden pokój z samymi parapetami :;230
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p
Od: 26 cze 2013, o 16:34

Post »

Madziu dobry sposób na poranną gimnastykę :wink: baletnice cudne :D nie mogę się doczekać swoich,ale prognozy obiecują cieplejsze dni,więc może coś się ruszy i u mnie z tych mikroskopijnych pączusiów.
Wiesz,że ja to i ziemię do kwiatków musiałam kupować ukradkiem,żeby mąż nie widział,bo zawsze był jakiś głupi komentarz.
Moniś-kupiłaś coś nowego,że planujesz ziemię dokupić?

-- 24 cze 2014, o 11:55 --
Niunia1981 pisze:Śliczności ;:167
A powiedz mi kochana gdzie ty masz zamiar to wszystko przezimować? masz extra jeden pokój z samymi parapetami :;230
haha ja też o tym pomyślałam wcześniej :D przecież takich nabytków szkoda wyrzucić jesienią,toż to grzech.
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I to jest właśnie pytanie na które szukam odpowiedzi ;:306
Więc..ze wszystkiego porobię sadzonki, które będą zimować na parapecie. Na parapecie będzie półka jak co roku, więc sporo tego zmieszczę.
Mateczniki powędrują do ciemnej, zimnej piwnicy, część w pokoju-jasny, ale chłodny bo bez grzejnika. Zwolni mi się miejsce w tym pokoju, bo będzie małe przemeblowanko, więc będą sobie spokojnie stały pod ścianą ;:204
Kusi mnie jeszcze wywieźć do teściowej, ma ogromną zimną, jasną piwnicę, ale boję się, że je zaleje lub zasuszy ;:218

Dokładnie Madziu, wyrzucić to grzech ;:108 Ogólnie jeszcze nic nie wyrzuciłam nigdy, jakoś nie mogę ;:185 A później na wiosnę mam problem, bo przezimują mi mateczniki i mam sadzonki ;:223

Moniu a Ty jak zimujesz? Bo też masz tego dużo :shock:
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Pięknie ukwiecony busz Madziu fuksje ;:167
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madzia ja wieloletnie jak cytrynka itp. wystawiam na klatkę, resztę będę wozić do pracy na raty - mam do dyspozycji biuro/składzik na wodę z oknem - tylko muszą jakąś ławkę skombinować bo na parapecie się już nie zmieszczą ;:306
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

Madziu,balkonik jak marzenie,miejsca w nim coraz mniej ;:145
Bardzo pomysłowe umieszczenie wiszących doniczek.
Fuksje pięknie obsypane pączuszkami,bardzo chętnie napiła bym się w takim klimacie kawusi ;:40
Szacunek za własnoręczne wysianie Pelasiek.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
KarinaX
200p
200p
Od: 8 mar 2014, o 12:14

Post »

Białego co? :D Może mam blisko? :p

Madziu różnica na balkonie jest duża ale wygląda coraz lepiej :D
Oczywiście nie zapomnę się przypomnieć, już się nie mogę doczekać! ;:131
ANNA2006
200p
200p
Od: 17 maja 2013, o 12:57

Post »

Madziu piszac o spotkaniach miałam na myśli w terenie,na wystawach, zakupach :).
Bo Ty coś zawsze wynajdziesz.A to hurtownię z doniczkami (za mało ich kupiłam) a to Pana z rarytasowymi fuksjami.
Ale się uśmiałam z tego dodatkowego pokoju z samymi parapetami :;230 Dobre.Przydalby się kazdej z nas.
Madziu czy mi się wydaje czy masz mniej kwiatow niz w poprzednim sezonie? :wink:
Nie będą Ci doniczki stukać w szyby? U mnie by nie dało się tak powiesić, za bardzo wieje.
------------------------------
ANNA2006 Kolorowy balkon :wit
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku dzięki :)
Monia te zimowanie to w ogóle jedna wielka kombinacja ;:306 Moja mama nie może zrozumieć, że mi się chce dla 4 miesięcy na balkonie, resztę roku to wszystko pilnować, ściskać itp..
Maju bo jak się nie ma miejsca, to trzeba kombinować ;:215 A wysianie pelasiek, nic trudnego, polecam ;:108
Karinko ja też nie mogę się doczekać, bo później mogę swoje "dzieciulki" oglądać u innych ;:333
Aniu za takimi spotkaniami tym bardziej jestem ;:108
ANNA2006 pisze: Madziu czy mi się wydaje czy masz mniej kwiatow niz w poprzednim sezonie? :wink:.
Pewnie :wink:
A co do stukania doniczek w okna, to mam o tyle dobrze, że u mnie praktycznie nie wieje, mam tak ustawiony balkon. Bo gdyby był z drugiej strony, to nie wyobrażam sobie co by się tam działo ;:219 Często właśnie jak jest wichura i widzę w kuchni jak wieje na zewnątrz, to aż mnie przeraża spojrzenie na balkon..ale tam zawsze na szczęście spokój ;:170 Raz tylko była taka burza, że myślałam, że wszystko pofrunie..ale na szczęście rzadko się zdarza :tan
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p
Od: 4 paź 2012, o 01:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alenko, przychodzę do ciebie jako eksperta fuksjowego. Taka panienka zamieszkała na moim balkonie, może rozpoznasz co to moze być za jedna ? Pąki długie na 4/5 cm.

Obrazek

Obrazek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p
Od: 26 cze 2013, o 16:34

Post »

Georginja wiem,że pytanie kierujesz do Madzi-Alenki więc wybacz ,że wtrącę swoje "trzy grosze"Twoja fuksja lrzypomina mi odmianę Mini Rose,ostatnio ja podziwialam w necie i zapisałam w swoich notatkach-konieczne w przyszłym sezonie-Powiedz gdzie to cudko "dorwalas?
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”