Mój ci on 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci on 2

Post »

Miła Tesiu,żeby tylko był bardziej wypielony ;:131 Zapraszam częściej :D
Krysiu,cała przyjemność po mojej stronie :D Pamiętasz nasze postanowienie na 2015? :wink:
Ra-Basiu jak ja pszczółka,to ty kielich ze słodkim nektarem,do którego ciągnęłam ;:196
Basiu,dałam ci jeszcze migdałka bylinowego.
Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MIRECZKO...o postanowieniu pamiętam, jak tam Twoje leżaczki - miałaś juz możliwość polegiwania na nich :heja :heja pewno z tym gorzej, ciepelka nie było jeszcze ;:108

pozdrawiam
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Miruś ;:167
Masz za to co mi napisałaś.... ;:167
I od razu Cię poznałam :D
Mogę :?:
Obrazek Obrazek

Obrazek
"Ich Trzy..."
Sulejowem jeszcze żyję....
(a kamery wypasione przed nami ;:304 )
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Buźka się śmieje na wasz widok ;:196 Ależ mnie uchwyciłaś w pozie na tym pierwszym zdjęciu... ;:306
Krysiu,na leżaczkach nie miałam jeszcze przyjemności,jedynie odchody wróbelków z nich ścieram.Dziś przedstawiłam mężowi projekt kolejnego siedziska i jedynie mój późny powrót z pracy uniemożliwił rozpoczęcie wycinania na krajzedze (wiecie,o czym piszę?),żeby gotowe deseczki zawieźć do heblowania.Z tym pójdzie już szybciej i,tak sądzę,częściej będę z niego korzystać.Wyszłam z aparatem do ogrodu i trochę aktualnych zdjęć zrobiłam.

Obrazek

Obrazek
Moje pierwsze dalie.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MIRKA..a co to za roślinka na niebiesko - ładniusia, ale to chyba doniczkowiec do zimowania
dalie u Ciebie juz zaczynąją, u mnie jedna na razie reszta siedzi w pączkach

;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU a może Ty rozszyfrujesz te niebieskości u Mirki......Mirka pewnie deski toczy na........
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIA - przy takim areale jaki teraz posiadasz szybko staniesz się EXSPERTEM ;:108
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

To może ja odpowiem za Mirkę, mam nadzieję że się nie obrazi ;:196 Te niebieskie kwiatki to zdaje się że ołownik, wymaga zimowania ;:108
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Mirko ale leżaki ;:215 1-wsza klasa, jak w pociągach IC .
Obejrzę na mapie drogę do Ciebie i kiedyś może.... ;:71 jak urlop kilku godzinny będziesz mieć od tej harówy ;:168
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

poczekajcie, jak ra_barabra się rozbuja to nie jedną forumowiczkę skterkiem odwiedzi...ja też na to liczę ;:108 ;:108
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trzymam cię Basiu za słowo ;:215 Nie musisz czekać zimy,ja jesienią już zwalniam :wink:
A droga do mnie dobra i prosta ;:108
Tesiu Ołownik bardzo chciałabym mieć,mam Prusznik,który też wymaga zimowania.W tym roku bardzo źle przezimował.Wystawiłam go do piwnicy,mrocznej bardzo i widocznie to mu się nie podobało.Myślałam,że mi padł,wycięłam 2\3 krzaka.
Bardzo sucho jest w ogrodzie,w nocy ma padać,bardzo na to czekam.Zawzięłam się i wyrywam z ogrodu co się da,żeby nabrał przejrzystości.W morzu jednorocznych ostróżek(pięknych,a jakże) toną na prawdę ciekawe egzemplarze.
Obrazek
Czy poznajecie z czym jeszcze walczę?Mając spory kawałek ziemi do obsadzenia,na początku jedną roślinę sadziłam w kilku miejscach.Teraz,gdy mam już sporo gatunków ,chcę to zmienić.
Obrazek
Doczekałam się obfitego kwitnienia Pięknotek.Zaczęłam je podlewać,żeby nie zgubiły kwiatów i jesienią ubrały się w cudne korale ;:oj
Obrazek
Tak czekałam na takie porośnięcie furtki ;:oj Myślę,że za dzień,dwa pokażę pięknie ukwiecony łuk ;:215
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

;:7 skąd ja to znam......takie redukcje nasadzeń robię już od zeszłego roku.
Też tak sadziłam, powtarzającym się rytmem a teraz też wykarczowałam całe mnóstwo krzewów.
A więc witaj w domu ciężko pracujących.
U mnie też Sahara, ale zaczęło popadywać.
Może wreszcie nie trzeba będzie podlewać.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Mireczko, sorry że tak się wygłupiłam ;:180 ale on taki na fotce podobny do ołownika. Jeśli chcesz ołownika to mogę Ci na ryneczku u mnie kupić, były takie 30 cm sadzonki po 5 zł ;:108
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam wczoraj u ciebie Tesiu,nie zostawiłam śladu,bo ja już tak mam,że muszę doczytać :roll: Ołownika kup proszę,jeżeli to nie będzie problemem.Wcale się nie wygłupiłaś,dobrze,że chciałaś mnie wyręczyć :lol:
Grażynko kolejne chmury przechodzą a w ogrodzie skała :evil: Kwitnienie się skraca :(
Basiu z tymi pięknotkami to było tak,że na początku była jedna i pan sprzedawca zarzekał się,że będzie kwitła.Kwitła 5 kwiatkami na krzyż,z których nic się nie zawiązywało.okupiłam drugą,różnią się kwiatami i mam nadzieję,że będą koraliki.Podlewać zaczęłam,żeby z suszy nie pogubiły kwiatu,ale nic nie zastąpi deszczu ;:185
Mój ci on cz. 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Obrazek
Właśnie ;:215 - złotlin. Wreszcie znam nazwę. Gdy pytam o tę roślinkę każdy mówi o słoneczniczku ale to nie to. Złotlin - zapamiętam.

A leżaki - fiu, fiu, fiu ........ wymiatają.
Mam nadzieję, że czasami na nich polegujecie ..... chociaż wydają się diabelnie niewygodne tak na oko ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”