Witam cieplutko w ten chłodny poniedziałek
Bynajmniej u mnie jest chłodno i do tego pochmurno, ale za to w pracy mam Dzień Dziecka bo szefów nie ma
Długi weekend minął zdecydowanie za szybko, na działeczce byliśmy w czwartek i piątek, w sobotę trzeba było już odgruzować mieszkanie a w niedzielę - kwiatki domowe doprosiły się wreszcie mojej uwagi i stwierdzam że muszę się hojami wreszcie pochwalić bo o dziwo rosną
Kasiu kubasiu - mam całe 12 sztuk róż. A będzie troszkę więcej bo mam w planie rabatkę różaną i na niej same piękne terminatorki. I pomyśleć że nie chciałam róż wcale na działce, hihi.
Monisiu Kiruniu - a jakie masz odmiany pelargonii? Bo wiesz nie - ja na wymiankę zawsze jestem chętna, a Chiffon jest śliczny
Iwonko, Patrysiu, Asiu fajerko, Haniu - dziękuję kochane moje
Pasjonatko - pewnie chodzi ci o ismenę

kwiat ma cudny, bardzo ją lubię mimo tego iż trzeba ją chować na zimę do piwnicy.
Madziu Alenko - ismenę miałam na balkonie, nie ma z nią problemu - sadzimy po przymrozkach i tyle. A na zimę do piwnicy, zimuje bez problemu. Muszę mojego M. zapytać czy gadam o kwiatkach przez sen
Anetko - oj kto się pojawił na horyzoncie, kochana nie znikaj na tak długo bo musimy jeszcze jedną paczuszke do ciebie obgadać
Aniu sweety - taaaa, ten niby brak miejsca który nagle wcale nie okazuje się być takim dużym problemem i się wszystko jakoś mieści

A Jan Paweł polecam - piękna róża.
Madziu B2701 - oj ja nic nie wiem na temat namawiania do założenia wątku, do niczego się nie przyznaję

ja od czasu zalogowania się na forum przeszłam już hojozę, skrętnikozę, fiołkozę, pelargoniozę i fuksjozę a jak zabrakło mi miejsca - to kupiłam sobie działkę

więc uważaj kochana, choroby się szerzą.
Gosiu Pepsi - oj nieładnie, mogłaś dać znać i być wpadła na kawusię

ismenę trzeba chować jak dalie.
Dorotko Malachitek - powojnik w tym roku zaszalał, w zeszłym miał bardzo mało kwiatków. A liliowca nie wstawiałam, pewnie chodzi ci o lilię Forever Suzan.
Ewuniu maadro - oj kochana jak mam ci dziękować za tyle ciepłych słów, to bardzo przyjemne i aż się wzruszyłam

jak dobrze że jesteś
Magdallena, Ewuniu maadro, Kingo crazydaisy - ja zanim weszłam na forum nie wiedziałam że są inne pelargonie niż czerwone i miałam wolne parapety
Kasiu oxalis - a myślisz że ja pamiętam co mam na działce

ale postaram się opisywać te mniej popularne kwiatuszki.
Justyś - no mam całe 12 sztuk, to jak na mnie już cała masa
Joluś - moja mam też znalazła swoją ismenę ... właśnie w piwnicy

wsadziłam do ciebie, będzie jej raźniej z koleżankami. A na 1 fotce razem ze złocieniem to wiązówka - przewróciła się od deszczu i tak wyszło w duecie na fotce.
Izuś smolka - kochana ty wiesz ze ja od ponad dwóch tygodni czekam na pewne fotki
Majeczko - no widzisz, mi u ciebie też wszystko się podoba, to jesteśmy w tym temacie zgodne