Steasi-Paulinko Coraz bardziej podoba mi się zestawienie róż z szałwiami i przetacznikami,Ja mam na razie tylko jeden tam posadzony,jeszcze nie duży.I 2 gipsówki ,które też tam pięknie wyglądają

Ja swoje Eucomisy na jesień zawsze wykopuje i na wiosnę wsadzam i mam .A ty ?? Ja też nie mogę się doczekać większych swoich cukinii i dyni,Zupa- krem z dyni jest rewelacyjna.
olek40 Witam Cię w moich progach zapraszam jeszcze i dziękuję za miłe siłowa
gracha-Grażynko gracha pisze:Cudowny czas lilii i liliowców

To prawa,to jeden z najbardziej ulubionych moch kwiatów,Czekam za rozkwit ich w większej ilości
Violu K Włąśnie tak.Teraz dać do gruntu .a jesienią zabrać z gruntu w doniczki,Możesz wówczas podzielić. Tylko nie podlewać ..Dopiero zacznij w lutym bardziej regularnie
marpa-Maryniu To będziesz miała później kwitnący eukomis.Ja w ubiegłym roku o 2 liliach zapomniałam i wsadziłam je na koniec maja do gruntu,kwitły później,jak już inne przekwitały.Ja czekam na rozkwit liliii liliowców ,bo mam ich więcej.

Pogoda już się dużo poprawiła,słońce jest,to zupełnie inaczej.
alicjad31-Alu Dziękuję,Róża pierwsza to jakaś dzika była.Lilie i liliowce i róże będą nas teraz przez jakiś czas czarowały
korzo_m-Dorotko To fajnie,że i Ty masz już owocki cukinii,Moje już mają ok 12-15 cm.Oj niech rosną,bo lubię dania z nimi.Lilie kocham,a goździki kamienne - hmm mam do nich sentyment z dzieciństwa
usa1276-Ulu ;Ivona44 Letni czas to piękny czas.- róż,lilii,liliowców,ostróżek,pięknie i kolorowo dalej i tak właśnie lubię
MariaWy Dziękuję kochana za miłe siłowa,zawsze to miło jako ktoś pochwali,prawda ??
Ignis05-Kryniu Tak piwonia tylko już jedna kwitnie.Lilie i liliowce u mnie już czas swój piękny rozpoczęły.Ta piękna róża biała to jakaś dzika,Za ogrodzeniem ją posadziłam i jest już dość duża,.Ale teraz mąż ma ją przyciąć
Przepraszam na więcej odpowiem potem,bo czasu mało
czyściec wełnisty

przywrotnik ostroklapowy

I taki gość ,chyba sójka ??

jeden tylko już kwitnie

szałwia Ostfriesland

Karłątek kniejnik - motyl z miodowymi skrzydłami