Mój Raj część III
- Ivona44
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój Raj część III
Piękna działka Grażynka, róża na pergoli urocza, czy to New Dawn? Ostróżkę białą jakiś grzybisko mi zjada, Twoja cudna 

Pozdrawiam, Iwona.
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Róże ślicznie zakwitły

Moją chryzantemę jadalną już sobie pojadłam

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Grażynko
chryzantema jadalna czy to przypadkiem nie złocień maruna
mam jedną z odmian i jest piękna
, ale trzeba być ostrożnym z jej jedzeniem
Grażynko Twój ogród z dnia na dzień jest coraz piękniejszy

chryzantema jadalna czy to przypadkiem nie złocień maruna

mam jedną z odmian i jest piękna

Grażynko Twój ogród z dnia na dzień jest coraz piękniejszy

Pozdrawiam Alicja
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Witajcie kochane dziewczyny , ostatni czas miałam zajęty przez gości a szczególnie przez jednego ,małego rozkosznego i zabawnego wnusia,przy takim żywym sreberku ,robię się młodsza o kilkanaście lat
moi drodzy intryguje Was chryzantema jadalna ,odpowiadam ,nasionka dostałam od wspaniałej forumki ewuni7 i z tego co wiem to listki ma jadalne ,można dodawać je do sałatek lub zup,
ponieważ należę do bardzo ostrożnych ,jeszcze jej nie próbowałam, z kolei Ewunia pisze że już sobie pojadła ,może zwrócimy się do niej o więcej szczegółów,
mi osobiście podoba się jako roślinka ozdobna z liści i kwiatków
Wolusia postaram się ukorzenić powojnik dla Ciebie,nasionka ostróżki albo sadzonkę też mogę Ci wysłać
Teresko lubię jak tak wszystko rośnie w oczach, u nas ostatnio dużo pada ,więc roślinki napojone a to podstawa żeby prawidłowo rosły
Marysiu od dzisiaj mamy lato ,tyle że zimne i deszczowe
Iwonko o chryzantemie napisałam jak wyżej
Aniu pokazuję to co mam najładniejsze i cieszę się jak się komuś spodoba
Moniu mój czyściec wełniasty ma za towarzystwo przede wszystkim róże , na tej rabacie rośnie też lawenda ,łubin , jeżówki ,nie wiem o które kwiaty Ci chodzi
Sabinko róże to moja druga miłość ,pierwsza to lilie , większość róż mam tegorocznych, większość jest jeszcze nie rozwinięta
wszystko przede mną
Aurelko ziemia pod warzywa jesienią dostała nawóz granulowany i poplon był posiany , wszystko było przekopane na zimę, pod te bardziej żarłoczne dałam kompost,np.pod seler ,cukinie ,kapustę , podlewam też te które można gnojówką rozcieńczoną z pokrzywy
Ivonko ta róża pnąca to akurat nn ,chociaż jest podobna do New Dawn, ostróżki rozrastają się , więć jak swojej nie uratujesz , to szczepkę Ci podrzucę
Ewuniu to od Ciebie dostałam nasionka chryzantemy
, moja jest po przejściach, troszkę podmarzła,i jeszcze miała pierwszy pąk złamany, ale jest bardzo uparta i teraz pięknie się rozrasta, napisz jak ją przyrządzasz
Alu dziękuję za pochwały, chryzantemę zacznę próbować od małego listka i poczekam na reakcję

moi drodzy intryguje Was chryzantema jadalna ,odpowiadam ,nasionka dostałam od wspaniałej forumki ewuni7 i z tego co wiem to listki ma jadalne ,można dodawać je do sałatek lub zup,
ponieważ należę do bardzo ostrożnych ,jeszcze jej nie próbowałam, z kolei Ewunia pisze że już sobie pojadła ,może zwrócimy się do niej o więcej szczegółów,
mi osobiście podoba się jako roślinka ozdobna z liści i kwiatków

Wolusia postaram się ukorzenić powojnik dla Ciebie,nasionka ostróżki albo sadzonkę też mogę Ci wysłać

Teresko lubię jak tak wszystko rośnie w oczach, u nas ostatnio dużo pada ,więc roślinki napojone a to podstawa żeby prawidłowo rosły

Marysiu od dzisiaj mamy lato ,tyle że zimne i deszczowe

Iwonko o chryzantemie napisałam jak wyżej

Aniu pokazuję to co mam najładniejsze i cieszę się jak się komuś spodoba

Moniu mój czyściec wełniasty ma za towarzystwo przede wszystkim róże , na tej rabacie rośnie też lawenda ,łubin , jeżówki ,nie wiem o które kwiaty Ci chodzi

Sabinko róże to moja druga miłość ,pierwsza to lilie , większość róż mam tegorocznych, większość jest jeszcze nie rozwinięta

Aurelko ziemia pod warzywa jesienią dostała nawóz granulowany i poplon był posiany , wszystko było przekopane na zimę, pod te bardziej żarłoczne dałam kompost,np.pod seler ,cukinie ,kapustę , podlewam też te które można gnojówką rozcieńczoną z pokrzywy

Ivonko ta róża pnąca to akurat nn ,chociaż jest podobna do New Dawn, ostróżki rozrastają się , więć jak swojej nie uratujesz , to szczepkę Ci podrzucę

Ewuniu to od Ciebie dostałam nasionka chryzantemy

Alu dziękuję za pochwały, chryzantemę zacznę próbować od małego listka i poczekam na reakcję

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Grazynko
piękny masz raj .Ślicznie i kolorwo ,ach posiedziałabym w nim 

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Grażynko jakie piękne widoki mnie ominęły.Ślicznie wszystko wygląda i kwitnie.
Róże cudowne byliny to wiadomo każda cudowna., rabaty wypielone.

Róże cudowne byliny to wiadomo każda cudowna., rabaty wypielone.

Cudne kwitnienia, aż nie można oczu oderwać!
Kącik żurawkowo-hostowy przepiękny. Kwiatki niepozorne, a razem wygladają jak mgiełka
Kącik żurawkowo-hostowy przepiękny. Kwiatki niepozorne, a razem wygladają jak mgiełka

- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Witaj Grażynko
Jak pięknie u Ciebie róże cudowne nie wspomnę o reszcie
a ostróżka od Ciebie okazała się niebieską

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Wolusia pisze:GrażynkoJestem chętna...
Wolusiu masz jak w banku
Jadziu zapraszam ,posiedzimy razeme-babcia pisze:Grazynkopiękny masz raj .Ślicznie i kolorwo ,ach posiedziałabym w nim
Kasiulka , róże moje debiutantki w większości jeszcze w pąkach,na razie cieszę oczy waszymi pięknościami, rabatki po tych ostatnich deszczach znowu nadają się do pielenia, zruszenia ziemiKasiula17 pisze:Grażynko jakie piękne widoki mnie ominęły.Ślicznie wszystko wygląda i kwitnie.
Róże cudowne byliny to wiadomo każda cudowna., rabaty wypielone.![]()
Smolka cieszę się z każdej pochwały ,dzięki ,smolka pisze:Cudne kwitnienia, aż nie można oczu oderwać!
żurawki i hosty w tym roku bardzo dobrze rosną , nawet ślimaki dają spokój hostom ,
Marysiu przepraszam za pomyłkę , jesienią dostaniesz już na pewno białąMariaWy pisze:Witaj Grażynko![]()
Jak pięknie u Ciebie róże cudowne nie wspomnę o reszcie
a ostróżka od Ciebie okazała się niebieską
![]()
Dzisiejszej nocy było u nas prawdziwe urwanie chmur , nie mogłam spać przez to ,myślałam o tych biednych zalewanych roślinach ,nie wiem czy na dobre im to wyjdzie ,

- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Grażko
róże urocze naprawdę ...
Śliczny Clematis , fotka bardzo udana

Śliczny Clematis , fotka bardzo udana

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wybacz namolność, ale chryzantema rośnie a ja nie wiem po co?Maska pisze: Mam też chryzantemę jadalną z nasion z akcji czy wiesz coś o niej ? o co chodzi z tą jadalnością
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
piękny raj, a ostróżka biała 

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Grażynko
Ja dzisiaj leniuchuję
,choć pracy w domu i w ogrodzie dużo .
Pogodę mam ładną ,ale odczuwa się mroźne powietrze

Ja dzisiaj leniuchuję

Pogodę mam ładną ,ale odczuwa się mroźne powietrze
Pozdrawiam Alicja
Ja też zaczęłam podlewac rozcieńczoną gnojówką z pokrzywy i trochę je ruszyło.
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka