Mój fijoł 15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój fijoł 15

Post »

Ewciu, jak twierdzisz, że powojnik sobie radzi w parterze to może się skuszę ;:224 Teraz mi trochę sklęsła miłość do powojników bo dwa z nich załatwił mi uwiąd :(
Twoja Duchesse de Montebello zachwyca niezmiennie ;:167 Czekam niecierpliwie na Twoją Mary Rose w całości ;:65
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niby padało ale to coś nie można nazwa deszczem :roll: ziemi nie przelało ledwie zmoczyło górną warstwę .
Wow , zaczął się spektakl różany , będę wpadac podziwiac ;:65
Muszę swojego informatyka namówic na dodanie kreseczki literce c bo głupio to wygląda :lol:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Elżbieta, pojawiły się te raz kwitnące róże, które posadziłam. Robię im ciągle fotki, bo następne kwitnienie za rok :D
Ania, deszcz na okrągło padał, wreszcie jestem zadowolona :D Zbliżenia mi nie wychodzą, z reguły je kasuję, bo rozmazane.
Monika, Sally tylko zapączkowana. Zimę zniosła byle jak, musiałam ja przyciąć, ale kwiatów czekam z niecierpliwością :D
Iwona, mnie wreszcie całodzienne opady zadowoliły-nawet pod krzakami róż jest wilgotno, więc na jakiś czas wystarczy.
Marta, wiele róż sadzonych przeze mnie to te z deklarowaną niską strefą-dlatego niektóre mam inne niż większość osób na forum ;:306
Grażyna, mnie ta mania popchnęła w ramiona forum ;:306 Tutaj znalazłam potwierdzenie, że chęć posadzenia setek krzewów jest całkiem normalna :D
An-ko, wiosną naparstnice nie były takie wielkie i zdawało mi się, że wszystko w porządku. Potem róża już została nakryta liśćmi i ją przegapiłam :evil: Mam nadzieję, że nic jej się nie stanie i zakwitnie za jakiś czas.
Elwi, podobnie było mi kiedyś smutno (straciłam Guernsey Cream i Iruyu zaraz po posadzeniu), ale już się z tym pogodziłam, bo uwiędłe powojniki zwykle odrastają. Czasem nawet w tym samym roku. Z wyjątkiem tych, które nie zdążyły się ukorzenić porządnie :evil: Ale jeśli mnie ktoś nie kocha, to jego strata-niech nie rośnie u mnie już nigdy :twisted:
Ela, takie coś padało w piątek. W sobotę normalny, mokry deszcz :D

Granny.
Obrazek

Vivid zaczęła rosnąć.
Obrazek

Aurelia Liffa.
Obrazek

Obrazek

Russelliana.
Obrazek

Fantin Latour.
Obrazek

Blanche de Belgique.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewciu,
Z podziwem patrzę na twoje wyszukane - dosłownie - różyczki. Mam w związku z tym chyba dziwne pytanie ;:173 Czy pamiętasz ich nazwy, czy masz znaczniki? Jest ich trochę..... Ja niektóre widzę pierwszy raz...np. 'Vivid' ;:173
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Ewuniu, wreszcie się doczekałaś i pokazujesz ciekawe odmiany róż. Dla mnie to nowe nazwy.
Podzielam Twoją miłość do new dawn. U mnie w tym roku zaszalała prawdziwie. Jest już na wysokości 3,5 m i opanowała całe zadaszenie altanki.
Widoku za ogrodzeniem Ci zazdroszczę. Wychowałam się na wsi i bardzo za nią tęsknię ;:167
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ewciu - róże mi spać po nocach nie pozwalają. Jak widzę je na waszych zdjęciach, to chce się mieć ich mnóstwo. No ale nadal jest tylko podział na parkowe, pnące, rabatowe, okrywowe oraz podane są tylko kolory, to wszystko - i jak kupować?
Twoja budleja niebawem zakwitnie :D
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Róże, róże,co jedna to piękniejsza, widać że zakochałaś się w nich bez pamięci. ;:138
U mnie też na przemiennie deszcz albo słoneczko,tylko za zimno jak na koniec czerwca. ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Mnie się posadzenie róż przy ścieżce nie przydarzy.. :) po prostu jest to niemożliwe ze względu na mojego M ;:190 jego róże się czepiają nawet ze środka rabaty!!! ;:306

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

No nic tylko podziwiać co jedna to piękniejsza ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jak fajnie, że są róże, które mogą rosnąć w naszych ogrodach bez szwanku.
U Ciebie to już cała plejada takich. Super kolekcja. ;:215
Deszcz dotarł do mnie dopiero dzisiaj, mogę powiedzieć - popadało. Ale wiatr , jak zwykle nie próżnuje. :evil:
:wit
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ewuś zadziwiająco znane jak dla mnie masz te róże, patrzę i czytam i mam wrażenie że oglądam moje róże ;:306
Potwierdzam że Aurelia Liffa ma wielkie cudne kwiaty ale nie ścięte w porę zasychają w bardzo brzydkie mumie ;:219 dobrze że jej nie widzę bo rośnie za cyprysikiem i ciągle mam do niej zbyt daleko żeby ściąć te mumie ;:223
Na Russelianie widziałam zawiązane owoce, ciekawa jestem czy dojrzeją ;:173

ps. ta moja nn u mnie już kończy kwitnienie, kwitła krócej od Souvenir de Kean - Hippolyte, obie tworzą śliczną parę ;:215

ps.2 róża od Ciebie dostała nazwę Eva Majowa ;:167 rośnie świetnie ale kwitnąć w tym roku nie będzie ;:333
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

;:219 Kiedy czytam, jak rzucacie nazwami róż, właściwościami, tooo...a jak tam piwonie, kwitną jeszcze ;:170
Nie wiem dlaczego, ale czuję niedosyt. Czyżbyś za mało je pokazywała ?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

Maryna, to tych złośliwych róż nie sadź ;:306 , eM trzeba oszczędzać, może się jeszcze przydac :;230
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Ewko masz przepięknie. Musiałam choć na chwilkę wpaść. ;:196
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Róże, róże, róże wszędzie... ale mnie i tak się nie znudzą :lol: zwłaszcza u Ciebie, bo masz takie mniej znane i ciekawe ;:63 , więc pokazuj kochana, pokazuj jak najwięcej!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”