Betonowy balkon w środku miasta

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 kwie 2012, o 21:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Betonowy balkon w środku miasta

Post »

Niestety, Maju, nie mogę sobie pozwolić na zimowanie w piwnicy, a wydaje mi się, że piwniczne temperatury służyłyby fuksjom najbardziej. Może w tej jasnej kotłowni będzie im dobrze, jeżeli zapewnisz im wystarczająco dużo światła. Moje fuksje, zimujące na nasłonecznionym parapecie nie wytwarzały nowych pędów, które wybiegałyby do światła, więc może nie jest to taki zły pomysł :wink: :) . Jakby co, uczymy się metodą prób i błędów :wink: :D .
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dokładnie ;:196 metoda prób i błędów konieczna.
Będziemy obserwować i podsumowywać ;:224
Dobrze,że jest nas tu tyle i każdemu z nas zależy na ty samym ;:306
Basiu będę musiała mojego M zatrudnić,żeby mi jakiś fajowy stojak zoorganizował na zimę ;:333 ;:306
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mężczyźni zazwyczaj lubią takie wyzwania, Maju :wink: . Mój pan małżonek takie zadanie traktuje, niczym prawdziwy projekt - od rysunku, poprzez kosztorys, zakupy materiału, aż do montażu. Ja te jego projekty tylko odbieram :wink: :D .
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu to dogadałby się z moim maniakiem ;:333 u mnie jest dokładnie to samo ;:306 ;:306 ;:306
Tym bardziej,że bardzo kocha Fuksje prawie tak jak ja,lata rankiem i szuka pierwszych pączków ;:224 :;230
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hehehe, dobre! ;:215
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

maja79 pisze: Tym bardziej,że bardzo kocha Fuksje prawie tak jak ja,lata rankiem i szuka pierwszych pączków ;:224 :;230
Nie wierzę w to, co czytam :shock:
Ja mojemu powiedziałam, że wynagrodzę go sowicie( ;:306 ) jak policzy wszystkie fuksje, i to mógł się pomylić aż o 6 :shock: I miał 3 szanse..Ale jak goździka zaliczył do fuksji, to zwątpiłam :;230
Jak się domyślacie, nie doliczyłby się nawet gdyby miał szans 10..no trudno ;:224
A co do zimowania..Też cały czas myślę jak to zrobić w tym roku. Najbardziej przekonuje mnie, by z każdej fuksji porobić sadzonki i zimować sadzonki(zajmą mniej miejsca). A z dorosłymi pokombinuję..Część może w zimnej ciemnej piwnicy?Najbardziej ciekawe będą pewnie pod moim okiem gdzieś na parapetach..Boję się zimować z dala od okna, bo straciłam tak 3 fuksje, ale może jak na 13 przezimowanych sztuk, to nie jest zły efekt?
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

To Magda nam zaszalałaś tego sezonu ,pięknie u ciebie i kolorowo ,choć u mnie też za dużo miejsca nie ma kusi mnie jeszcze coś ciekawo kupić, widziałem ostatnio coś na targu takiego jak drzewko a na czubku piękne duże kwiaty, jutro jak aura dopisze to odwiedzę targ.
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alenko ;:306 ;:306 ;:306 ;:306 ja oplułam monitor :;230 :;230 :;230
Córka na mnie patrzy jak na wariata ;:306
To zdolniachy z tych naszych chłopów ;:333
Trudno,wszystkiego wiedzić nie muszą ;:222 Madzia jak zobaczy jak zaśmiecamy jej wątek do nas pogoni ;:158
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

Nikogo nie będę gonić ;:196 Fajnie, że macie takich zaradnych facetów na stanie, który potrafią nieraz robić prawdziwe perełki ;:138 Np. małżonek Basi zrobił genialny stoliczek na balkon - ten półokrągły. A ta Twoja kotłownia Maju ;:224 to totalny odlot. Rozumiem, że nam ją pokażesz.

Będziecie miały nie lada zadanie z zimowaniem przy tej ilości roślin. Alenko, piszesz o fuksjach, a co z pelargoniami? ;:oj

Ja tez mam piwnicę, zaraz obok mojego mieszkania. Niestety ma dwie cechy dyskwalifikujące ją do zimowania - jest ciemna i cholernie gorąca - tam są wszystkie rury grzewcze, istna sauna. Ale co my tu gadamy o zimowaniu. Jutro zaczyna się lato ;:138 ;:138 Choć na zewnątrz temperatura taka, że nie dziwię się, skąd pojawił się temat zimowania.

maadro ;:196 I to jest dobre podejście - kupowanie gotowych roślin, a nie wysiewy. Toż to nieznośna mordęga ;:219 Tylko dlaczego co roku robię to samo? Każdej wiosny przed regałem z roślinami po parę złotych w takim oto Carrefourze zastanawiam się, po jakie diabły się tak co roku męczę z wysiewami. Może ktoś weźmie ode mnie te wszystkie nasiona?

A co to za drzewko Janku? Widziałam, że na parapet coś tam się zmieściło ;:333 Ja tylko tak nieśmiało chciałam zauważyć, że przy Twoim drygu to parapet zaraz się w magiczny sposób poszerzy ;:215
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Magdo wyglądało jak palma a na wieczku kwiaty. ;:3
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, oj tak, mój pan małżonek ma istny dryg w dziedzinie wykonawstwa manualnego :wink: i podchodzi do tematu bardzo poważnie i profesjonalnie. Na pochlebstwa też jest łasy, więc czasami przytoczę mu jakiś cytacik z FO, coby go dodatkowo zmotywować :lol: . A co do corocznego wysiewania roślin, zamiast kupowania gotowych sadzonek powiem Ci to, co pewnie sama doskonale wiesz: wysiewanie, doglądanie i oczekiwanie na kiełki to szansa, by spotkać się z prawdziwą magią, która dzieje się przed Twoim nosem. :wink: :D
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11

Post »

Zgadzam się z Basią ;:108 Nie sztuka kupić gotowe sadzonki, ale wyprodukować je od podstaw, od malutkiego ziarenka wrzuconego w ziemię, to jest coś ;:333 Też miałam w tym roku nic nie siać..ale jakoś nie mogłam się powstrzymać ;:131 Patrzeć jak to rośnie, jak później zakwita-z Twojej ręki-bezcenne ;:215 I choćby to były jakieś zwykłe kwiatki, to i tak masz sentyment(przynajmniej ja tak mam), traktuję je po macoszemu ;:167
A poza tym,sianie to zawsze już wstęp do wiosny, jej zapowiedź ;:215
No i co nas ma Madziula przeganiać..Dobrze, że u niej wesoło ;:333
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Magda wiesz co u Ciebie podziwiam, to że masz wszystko tak idealnie dobrane że żadna doniczka sie nie kłóci kolorem, że nawet drabinki masz kolorystycznie dobrane i wszystko wygląda tak idealnie :) rośliny też masz bardzo zdroe i zadbane, częso w małych balkonach cięzko utrzymać tak idealny porządek Ty go masz ;:333
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 09:20

Post »

:wit
Cudowne goździki ;:138 Jak je zimujesz?
Pozdrowienia Hania
Zapraszam do mojego wątku: Cz. 1 i Część 2
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59

Post »

Magdallena pisze: Wczoraj rano napisałam, jaka to jestem rozważna, bo nie kupiłam bulw begonii i lilii, a zaraz potem pojechałam do Carrefoura i kupiłam kolejne rośliny. Czy mamy na Forum psychiatrę? ;:123
Nie tylko tobie by się przydał, ja za każdym razem jak jestem na targu to walczę sama ze sobą i nawet, jak jednego dnia mi się uda i nic nie kupię, to kolejnego "wezmę tylko tą jedną" i później się zastanawiam, gdzie to zmieścić :roll:
Ale chyba będę musiała wziąć przykład z ciebie i więcej doniczek podwiesić, bo dzięki temu tak fajnie zielono od góry do dołu u ciebie.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”