Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

Maryniu,mrozi sie szybko i wygodnie potem do wywaru jarzynowego,lub lekkiego rosołku wrzucasz i szybciutko się gotuje ,bo to młode,zapytałam Cię Maryniu,czy te róże .które rozdzieliłaś ,dzika od dobrej posadziłaś obie osobno ,bo ten mój dzik tak mi sie podoba ,że chętnie bym go wsadziła gdzieś osobno,miłego dnia życzę ;:168 i buziaczki ;:196

Marysiu,może Ty masz zaziębione zatoki i wtedy tak głowa boli ,ja nasuszyłam kwiaty bzu czarnego na herbatkę i już ją piłam ,jest bardzo dobra i w smaku i na wszelkie zaziębienia z katarem i kaszlem włącznie,też zaraz idę do ogrodu ale chciałam odpisać ,bo wczoraj padłam ,u mnie piękne słońce i super chłód ,miłej pracy życzę i buziaczki dla Ciebie ;:196

Anetko,jagody leśne nie nadają sie do tego typu kompotów,ja je po prostu myję porządnie ,osuszam na ściereczce i mrożę na kompociki lub na lekarstwo w razie niedyspozycji żołądka i nadają się też do ciasta a z jeżyn kompot na surowo przepyszny ,tam w wątku gdzie pisze o kompotach jest jeszcze odpowiedz do Grażynki -Grachy ,wszystko przeczytaj ,bo tam nie wolno zrobić nic inaczej tylko można manewrować cukrem i jeszcze Ci powiem ,że tani cukier z marketów jest dużo mnie słodki,pozdrawiam i buziaczki posyłam ;:196 i zapraszam znowu ;:180

Marysiu,mam jedną małą iglicę wolną to dla Ciebie :tan

Violu,wszystkie te nowe róże są do celowo na 180 cm ,ale są sadzone teraz i kwitną nisko i już wypuszczają piękne ,grube wysokie baty łodygowe ,więc przygotowywują sie do wyższego poziomu,pozdrawiam i buziaki przesyłam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,spróbuję tak zrobić ,ja tak robię konfitury ,że nie wkładam łyżki do gara ,tylko przez pięć dni po jednej minucie gotuję maliny z cukrem i potem pięknie ukandyzowane przekładam do słoiczków całe malinki i pychota do herbatki ,mój przepis na surowe owoce w kompocie jest rewelacyjny ,bo smak owoców zachowany jak z krzaczka ,tam jest jeszcze odpowiedź do Grażynki -grachy ,wszystko poczytaj o tych kompotach ,żeby nie zepsuć,pozdrawiam ;:168
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś a co to za róża drobniutka , wielki krzak pięknie się prezentuje , to jakaś odmiana dzikiej? pierwsze zdjęcie 17.06- kolor biało,kremowy,zółty?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martusiu róże pięknie Ci kwitną, a już ta jasno żółta naprawdę zjawiskowo. ;:167
Zresztą u Ciebie wszystko wyrośnięte i zadbane. ;:108
Bardzo ciekawy sposób podałaś na robienie kompotów, już w ubiegłym roku o tym pisałaś, w ogóle Twój wątek jest bardzo pouczający .
W tym roku zrezygnowałam jednak z robienia kompotów, gdyż owoców nikt nie je.
Z truskawek robiłam sok. Jednak Twój sposób jest rewelacyjny, gdyż bardziej przypomina kompot ze świeżych owoców. :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak Marto , "dzika" :) posadziłam jednego osobno a drugiego wywaliłam bo miejsca nie mam ...zakwitł w tym roku na różowo , to chyba canina ...ale wypadło mu w cieniu być i chyba to mu niezbyt "przypasuje", może do przed ogródka go przesadzę na słoneczko . swojego też posadź bo masz dużo miejsca...a jak Ci się nie nada to wykopiesz ! :) Przywiozłam botwinkę i biorę się za krojenie najpierw spróbuję,może robotem się uda poszatkować... :D
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie wróciłam z podlewania ogrodu ,jest bardzo sucho ,nic nie pada ,nie wiedziałam ,że tak dużo godzin

Dorotko,to róża semiplena taki pustaczek ale nie dziki rośnie jak zwariowana ,nie może pomieścić kwiatów,pozdrawiam i miłej nocki życzę :wit ;:196

Tereniu,u mnie też nie jemy owoców ,tylko wnuki ,ale do słoika idzie 1/3 owoców ,bo to ma być kompot do picia ,a nie do jedzenia ,i właśnie smak tego kompotu bardzo różni się od soku,soki też robię ,ale one są do wody ,lub herbaty ,ogród kwitnie ogromnie,wszystko naraz ,a zapach tej róży wielkiej cudowny,pozdrawiam i buziaczki posyłam ;:196

Maryniu,dziękuję o to mi chodziło ,w jesieni tak zrobię ,bo ten dzik bardzo ciekawy,buziaczki ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Oglądałam fotki semipleny...naprawdę jest godna uwagi. Martuś, a ona pachnie??
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Troszkę kwiatuszków z ogrodu na dobranoc
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 17 cze 2014, o 21:53 --

Małgosiu,semiplena przepięknie pachnie,a pszczół na niej tyle ,że cała róża buczy,pozdrawiam :wit ;:168
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Takie róże....wymiękam :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Martusiu Twój ogród to kwiatowy raj..... po prostu nie mogę się napatrzeć ;:oj Te niesamowicie ukwiecone róże.... coś niesamowitego. Ta z drobnymi kwiatuszkami jest bajeczna... a ta pomarańczowo-łososiowa to Westerland??? ależ obsypana kwiatami ;:167
Poza różami mnóstwo innych niesamowicie ukwieconych, dorodnych roślin.... dosłownie raj . Zawsze jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego ogrodu ;:196
Martusiu a wiesz, że zawsze kojarzysz mi się z przetworami??? Uwielbiam czytać o nich u Ciebie. W tym roku może się pokuszę o zrobienie takich kompocików :D Bardzo interesują mnie też malinki, które jak piszesz robisz bez mieszania. Czy tylko maliny tak robisz, czy inne owocowe przetwory również? Napiszesz jakie proporcje i opiszesz dokładnie ten proces??? ;:303 ;:167
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witam Martuś. :wit
Jakie Ty masz cudne krzewy róż, takie zdrowe i tak pięknie kwitnące ;:196
Piękne widoczki, ostróżki również się pięknie prezentują a szałwia jaka ilość. ;:138
Bardzo zazdroszczę Ci tej wielkości u mnie niestety nigdy tak nie będzie. Zbieram gatunki i nie mogę pozwolić by się za bardzo rozrastały. ;:174
Pozdrawiam i całuski na dziś zostawiam. ;:196
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Martuś, ogród aż bucha kolorami! Nie wiem, co powiedzieć - po prostu jest cudnie...
Znasz może odmianę tej szałwii ze zdjęcia z żółtą różą?
Miłego dnia dla Ciebie ;:168
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dziękuję za nazwę - zapisana do chciejstw, dobrze że na dobranoc nie obejrzałam zdjęć bo pewnie nie mogłabym zasnąć :;230 ale ranek za to jaki wspaniały ;:215
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Martuniu kiedyś już spacerowałam po twoim ogrodzie a później zgubiłam ścieżkę :( Teraz znów zachwycam się bogactwem przenikających się nawzajem roślin ,aniołkami ukrytymi w paprociach i bogactwem kwitnących róż ;:oj Twój ogród to dla mnie ideał do którego dążę :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Piękne te Twoje róże, nie mam słów, bo nie wiem która bardziej mi się podoba :lol:
Na jednym zdjęciu widzę białą kępkę , czy to szałwia? (pod czerwoną różą) Miłego wieczoru ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”