Pelargonia - wysiew nasion Cz.3
- biedronka52
- 50p
- Od: 2 lip 2011, o 18:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pelargonia - wysiew nasion cz.2
Witam!A ja chcę wam powiedzieć,że już przez kilka sezonów sieje pelargonie i mam ładniejsze niż
jak miałam zaszczepki z zeszłego roku. Może nie umiem je prowadzić ,ale przekonałam sie że te które sieję zawsze mi pięknie kwitną. Może nie w maju ale teraz już wszystkie zaczynaja kwitnąć.
Z całej torebki to może zdarza się, że 2 nie wzejdą i jak miło patrzeć jak rosną.Wanda
jak miałam zaszczepki z zeszłego roku. Może nie umiem je prowadzić ,ale przekonałam sie że te które sieję zawsze mi pięknie kwitną. Może nie w maju ale teraz już wszystkie zaczynaja kwitnąć.
Z całej torebki to może zdarza się, że 2 nie wzejdą i jak miło patrzeć jak rosną.Wanda
Gratuluje wam pięknych roślin nigdy jakoś nie miałam przekonania do pelargoni z nasion ale po tym co tu zobaczyłam na pewno spróbuję wysiać.
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- Alenka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
baxiowa ja też nie miałam przekonania do wysiewu pelargonii z nasion, wszędzie czytałam, że to w naszych warunkach się nie udaje, że nie będą takie jak kupione itp itd..Ale weszłam na forum, spróbowałam i jestem bardzo zadowolona. Już drugi rok sieję i nie mam najmniejszych problemów
Właśnie czekam na kwiaty-już coraz bliżej 

Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki

Moje wątki
Kaskadowa zechciała się otworzyć. Czekam na taki krok ze strony rabatowej białej.

A co tam raz spróbuje ale to niestety w przyszłym roku teraz pozostaje mi tylko podziwiać wasze piękne rośliny naprawdę gratuluje mam nadzieje że i mi uda się takie wyhodować. Czy możecie mi polecić jakieś nasiona z jakiej firmy warto zakupić i jaki ewentualny koszt nasionek??? 

Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
Nasionka nie są drogie, w porównaniu do tego ile wyjdzie Ci z nich roślinek
Koszt to od 5zł do 7zł za chyba 10 nasionek. Bluszczolistne są droższe.
A firma?Różnie z tym bywa..Jednym nie za bardzo wyjdzie z tej firmy, drugim wykiełkują wszystkie. Przejrzyj sobie ten wątek

Koszt to od 5zł do 7zł za chyba 10 nasionek. Bluszczolistne są droższe.
A firma?Różnie z tym bywa..Jednym nie za bardzo wyjdzie z tej firmy, drugim wykiełkują wszystkie. Przejrzyj sobie ten wątek

Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Moje wątki

Moje wątki
- Pawrzes
- 200p
- Od: 21 kwie 2013, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Są nasiona (około 10 sztuk) za mniej niż 2 zł, np. Pelargonia F2 Mix Rekwiat.
Chyba w przyszłym roku też spróbuję otrzymać pelargonie z nasion

Pozdrawiam
Paweł
Paweł
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
Ale czy te nasiona F2 nie są gorszej jakości? Ktoś próbował wysiewać F2 ?Pawrzes pisze:Są nasiona (około 10 sztuk) za mniej niż 2 zł, np. Pelargonia F2 Mix Rekwiat.
Witam serdecznie, ja również pierwszy raz posiałam pelargonie i jestem bardzo zadowolona.
Jeszcze nie kwitną ale pąki już są i wielkie liście, na zdjęciu w skrzynce ta pośrodku moja a po bokach kupione sadzonki

i jeszcze zdjęcie z pelargonii kupionych, które w przyszłym roku będę szczepiła bo są bardzo ładne.

Jeszcze nie kwitną ale pąki już są i wielkie liście, na zdjęciu w skrzynce ta pośrodku moja a po bokach kupione sadzonki

i jeszcze zdjęcie z pelargonii kupionych, które w przyszłym roku będę szczepiła bo są bardzo ładne.

zapraszam do mojego wątku kwiatowego
Mój taras tego lata zapraszam
Mój taras tego lata zapraszam
Moje różowe Legutkowe pelargonie też zaczynają kwitnąć, natomiast białe rosną o wiele wolniej i dopiero pokazują się pączusie.

Zresztą w tym roku jakoś wszystko rośnie powoli u mnie, chyba dlatego że do tej pory nie było zbyt wielu upalnych dni, codziennie pogoda zmienia się: raz słońce, to znowuż leje na umór, innym razem pada grad a na koniec jeszcze wiatrem powieje silnym. Ja chcę upalnego lata!

Zresztą w tym roku jakoś wszystko rośnie powoli u mnie, chyba dlatego że do tej pory nie było zbyt wielu upalnych dni, codziennie pogoda zmienia się: raz słońce, to znowuż leje na umór, innym razem pada grad a na koniec jeszcze wiatrem powieje silnym. Ja chcę upalnego lata!

- ANIACIOS
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 maja 2014, o 11:53
To moje dopiero zaczynają kwitnąć
Mam łososiowe - powinny to być te co na zdjęciach, różowe -puszczają dopiero pąki a i białe ale słabo to widzę
pąków jeszcze nie mają marnie rosną może w sierpniu zakwitną..

Mam łososiowe - powinny to być te co na zdjęciach, różowe -puszczają dopiero pąki a i białe ale słabo to widzę

Pozdrawiam Ania
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Wniosek jeden,
że pelargonie powinny by
siane w grudniu.
Tylko co z tego wyrośnie?
że pelargonie powinny by
siane w grudniu.
Tylko co z tego wyrośnie?
- ANIACIOS
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 maja 2014, o 11:53