Przeżyły to?czarny pisze:Cierpienia młodej mediolobiwki.
Mediolobivia, trochę Aylostera, no i różne chwasty - czarny
- KwiAnna
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 gru 2010, o 10:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mediolobivia, trochę Aylostera, no i różne chwasty - czarny
Piękne kwiatuszki
i "chwasty" (nie podoba mi się ta nazwa
) pokazujesz

- moritius

- Od: 30 sie 2010, o 12:15
Na pewno przeżyły, w końcu to kaktusy (i rzepy też mają, chyba wszystkie medio, prawda Marku?
)
No ale, robi wrażenie to parowanie przez kwiaty, robi. Mimo wszystko, szkoda by było, jakby nie kwitły, mimo że dzięki temu są pełniejsze, prawda?
No ale, robi wrażenie to parowanie przez kwiaty, robi. Mimo wszystko, szkoda by było, jakby nie kwitły, mimo że dzięki temu są pełniejsze, prawda?
Pozdrawiam, Aleksander
- Phacops
- 1000p

- Od: 8 wrz 2012, o 09:43
- Kontakt:
No właśnie kwiaty potrafią wyciągać tyle wody że aż strach. 1 mała rebutia miała 4 kwiaty to myślałem ze mi się schowa pod ziemie... Teraz w tą pogodę kwitły mi największe mające już wiele lat multiplexy i je niezłe potarmosiło i dałem zdjęcie....Przez zimie się tak nie kurczyły jak teraz.... Potrafiły mi kwitnąc o wiele większa seria kwiatów na raz i nie było takiego czegoś. Takie małe to więc maja dopiero ciężko....
- DAK

- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj pouczająca ta relacja ze wsysania.
Ja to bym już pomyślała, że ją tak na amen wsysło. 
- nolina

- Od: 20 mar 2010, o 21:37
- czarny

- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
Oczywiście wszystko przeżyło i już wylazło z ziemi po podlaniu, choć o applanatki już troszeczkę nawet zacząłem się bać - ich normalną wielkość można zobaczyć na 31 stronie wątku pod kwiatuchami. Wspomniane rzepki tworzą trudną do zdarcia roślinę, acz widać jak one upałów nie cierpią. Za to wiosna/jesień to jest ich czas. Szczególnie jesień, kiedy dostają ślicznych cierni.
Pogoda rześka, szkoda tylko, że mało słoneczka bo dziś by było kilka nowych pozycji i kilka ciekawszych do pstryknięcia.

Atrovirenski i steinmannki

Ajlosterki
Pogoda rześka, szkoda tylko, że mało słoneczka bo dziś by było kilka nowych pozycji i kilka ciekawszych do pstryknięcia.

Atrovirenski i steinmannki

Ajlosterki
- onectica

- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Świetna opowieść! Z wielce zaskakującym zakończeniem! Jesteś lepszy od Hitchcocka!
Widok - mniam!Atrovirenski i steinmannki
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Sama nie wiem, na co patrzeć najpierw - zachwyciła mnie kolorem Mediolobivia atrovirens EH 6149. Ale relacja z wsysania - bezbłędna!!! Coś fantastycznego! 
- czarny

- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Ciekawa lekcja poglądowa. 
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Bardzo! Żeby tak wsiorbnęły tyle wody, i tak się "wydostały", to fantastyczne zjawisko!
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Wychodzą, jak grzyby po deszczu
gradu u Ciebie nie było? Bo u mnie bialo 
- czarny

U mnie gradu na szczęście nie było prawie. Natomiast dziś jest całkiem dobry dzień. Dlatego kilka z kwitnących pozycji znów trafiło do sfotografowania =]

Mediolobivia steinmannii v. brachyantha WR 297a - piernik usilnie wypuszcza te drobne odrosty, a nie chce kwitnąć, mimo że tak duży że w piąteczce się nie mieści i dopiero co do siódemki wsadzony, ledwo jeden kwiatuszek

Mediolobivia atrovirens v. pauciareolata FR 1121 - dla Rauscha po prostu forma haefnerianki

Mediolobivia steinmannii var. cincinnata RH 320 - pierwsze kwiatuszki i w ogóle cincinnatki z kilkoma numerkami wszystkie dziś kwitną ;)

Mediolobivia pygmaea v. gavazzi WR 828 - jedna z piękniejszych pigmejek

Mediolobivia pygmaea LF 51

Mediolobivia steinmannii var. cincinnata FR 351 - pierwsze kwiatki popularnego numerka

Mediolobivia einsteinii - to chyba fejk kupiony jako MN 220, ale rośliny z Alfarcito mają raczej krótkie, białe ciernie, a te to taki atrospinosek

Mediolobivia pygmaea WR 335a

Mediolobivia pygmaea v. colorea WR 660 - kwiat taki sobie, ale pędzik prześliczny

Mediolobivia steinmannii WR 208 - tutaj trochę mi ten kwiatek nie pasuje, jest bardziej jak costata niźli eucalyptana - ktoś coś wie?

Mediolobivia pygmaea WR 335 - pierwszy kwiatek jedynej sieweczki (z dwóch innych źródeł były dwa różne fejki pod numerkiem...)

Mediolobivia steinmannii v. costata WR 508

Mediolobivia steinmannii v. iridescens RH 1118 - na zdjęciu niestety nie udało się uchwycić, jak mu się mocno płatki mienią, jak posypane brokatem

Mediolobivia atrovirens v. yuquinensis WR 632 - top do znudzenia - pierwszego dnia kwitnienia kolor winny, by w kolejnych być amarantowy

Mediolobivia steinmannii v. eucalyptana FR 340 - trochę wyblakły kolor kwiatka przez upały

Mediolobivia atrovirens v. pseudoritteri WR 506

Aylostera epizanaense n.n. KK 1923

Aylostera pulvinosa FR 766 - malusi kwiatusi

Aylostera flavistyla FR 756 - drugi rzut popularnych, ale bardzo mi się podobających ajlosterek

Aylostera tarvitaensis FR 773 - pierwszy kwiat

Aylostera heliosa v. cajasensis L 405 - taki brzydal

Aylostera heliosa - beznumerkowa, jak typowa WR 314

Aylostera heliosa - z własnego wysiewu, trochę inny kwiatuch

Aylostera cv. Sunrise

Aylostera cv. Audrey - i na prawie koniec mały hicik - mój jedyny najprawdopodobniej kwiatuszek w tym roku z zamówienia z Anglii, trza czekać na następną wiosnę na kolorowe bukiety, ta ma ciekawy kolorek, bardziej sulkowy niż ajlosterkowy

Aylostera supthutiana HJ 516 - (bo to raczej forma supthutianki, a nie nic innego) i na koniec absolutny hit, moja biało-czerwona ajlosterka z kontrastującym czarnym pędem i cierniami wreszcie zakwitła bukiecikiem

Mediolobivia steinmannii v. brachyantha WR 297a - piernik usilnie wypuszcza te drobne odrosty, a nie chce kwitnąć, mimo że tak duży że w piąteczce się nie mieści i dopiero co do siódemki wsadzony, ledwo jeden kwiatuszek

Mediolobivia atrovirens v. pauciareolata FR 1121 - dla Rauscha po prostu forma haefnerianki

Mediolobivia steinmannii var. cincinnata RH 320 - pierwsze kwiatuszki i w ogóle cincinnatki z kilkoma numerkami wszystkie dziś kwitną ;)

Mediolobivia pygmaea v. gavazzi WR 828 - jedna z piękniejszych pigmejek

Mediolobivia pygmaea LF 51

Mediolobivia steinmannii var. cincinnata FR 351 - pierwsze kwiatki popularnego numerka

Mediolobivia einsteinii - to chyba fejk kupiony jako MN 220, ale rośliny z Alfarcito mają raczej krótkie, białe ciernie, a te to taki atrospinosek

Mediolobivia pygmaea WR 335a

Mediolobivia pygmaea v. colorea WR 660 - kwiat taki sobie, ale pędzik prześliczny

Mediolobivia steinmannii WR 208 - tutaj trochę mi ten kwiatek nie pasuje, jest bardziej jak costata niźli eucalyptana - ktoś coś wie?

Mediolobivia pygmaea WR 335 - pierwszy kwiatek jedynej sieweczki (z dwóch innych źródeł były dwa różne fejki pod numerkiem...)

Mediolobivia steinmannii v. costata WR 508

Mediolobivia steinmannii v. iridescens RH 1118 - na zdjęciu niestety nie udało się uchwycić, jak mu się mocno płatki mienią, jak posypane brokatem

Mediolobivia atrovirens v. yuquinensis WR 632 - top do znudzenia - pierwszego dnia kwitnienia kolor winny, by w kolejnych być amarantowy

Mediolobivia steinmannii v. eucalyptana FR 340 - trochę wyblakły kolor kwiatka przez upały

Mediolobivia atrovirens v. pseudoritteri WR 506

Aylostera epizanaense n.n. KK 1923

Aylostera pulvinosa FR 766 - malusi kwiatusi

Aylostera flavistyla FR 756 - drugi rzut popularnych, ale bardzo mi się podobających ajlosterek

Aylostera tarvitaensis FR 773 - pierwszy kwiat

Aylostera heliosa v. cajasensis L 405 - taki brzydal

Aylostera heliosa - beznumerkowa, jak typowa WR 314

Aylostera heliosa - z własnego wysiewu, trochę inny kwiatuch

Aylostera cv. Sunrise

Aylostera cv. Audrey - i na prawie koniec mały hicik - mój jedyny najprawdopodobniej kwiatuszek w tym roku z zamówienia z Anglii, trza czekać na następną wiosnę na kolorowe bukiety, ta ma ciekawy kolorek, bardziej sulkowy niż ajlosterkowy

Aylostera supthutiana HJ 516 - (bo to raczej forma supthutianki, a nie nic innego) i na koniec absolutny hit, moja biało-czerwona ajlosterka z kontrastującym czarnym pędem i cierniami wreszcie zakwitła bukiecikiem
-
AleksandraBdg
Aylostera supthutiana HJ 516 absolutnie wisienka dzisiejszego pokazu!
Widzę pierwszy raz tak rewelacyjne kwiaty! Wielkie brawa za ilość i jakość pokazanych roślin.
Widzę pierwszy raz tak rewelacyjne kwiaty! Wielkie brawa za ilość i jakość pokazanych roślin.
- DAK

- Od: 16 lip 2008, o 19:45
Piękny pokaz Aylosterek - wszystkie cudne. Brawa za nie i za wspaniałe fotki.