Maju-Misiek się do nas przypałętał jako kupka nieszczęścia podczas budowy i tak już pozostał. Jest kochany i przyjacielski, nie szczeka bez sensu na ludzi, ale gdy wyjeżdżamy to ponoć jest to obrońca posesji straszliwy. Wystarczy przejść obok ogrodzenia i już ujada. Jest wdzięczny i oddany. Moi rodzice też mają pieska ze schroniska. Myślę, że takich ludzi jest bardzo wielu

Takie zdobyczne garnuszki to fajna sprawa, tak mi się spodobał ten sposób zdobywania ozdób ogrodowych, że chyba będę częstym gościem w punkcie skupu złomu
Ewuś Ja sobie nawet nie zdawałam sprawy co to jest kolano dopóki nie odczułam jego braku. Praktycznie nic nie mogę zrobić bez pomocy. Okropne. Ale mam nadzieję, że będzie dobrze. Musi być. Tym bardziej, że mnie takie siedzenie męczy, to nie jest odpoczynek tylko mordęga. Współczuję Ewa nawracających problemów z kolanami. To jest katorga. Jeśli ta wypadająca rzepka ma się u mnie powtarzać to wolałabym operację. Z tym się nie da funkcjonować. Na szczęście nie boli, mogę je zginać do 90*, tylko obrzęk i opuchlizna jest straszna. Leżę właśnie z okładem z octu i myślę, aby się zagoiło choć w większym stopniu bo za dwa tygodnie mam wesele. Wiem, że to myślenie głupie, prozaiczne i egoistyczne, ale nie dopuszczam do siebie głębszych przemyśleń na temat opieki nad małym, bycia ciężarem dla ema, czy funkcjonowania bez kolana na dalszą metę. Ale jest już chyba odrobinę lepiej

w środę mam prześwietlenie i konsultację więc zobaczę na czym stoję
Naszym truskawkom też poprzemarzały środki i ten pierwszy ich rzut był chory, zgniły> Piotrek pousuwał popsute owoce i chore kwiaty i teraz możemy cieszyć się owocami. Schodzą na bieżąco bo i ja i eM jesteśmy ich maniakami

Kuba to tak sobie na razie
A za powojnika dziękuję tzn. za nazwę bo to chyba ten drugi. Zaraz o nim poczytam

Ma mnóstwo pączków
Aniu, cieszę się że podglądasz i zapraszam zawsze gdy będziesz miała ochotę

Miło mi że ogród Ci się podoba, takie miłe słowa bardzo mnie cieszą i sprawiają że wierzę że idę w dobrym kierunku przy urządzaniu mojego kawałka przestrzeni

Powojniki z B są the best

, ciekawe jak się będą zachowywać moje tegoroczne z Lidla

A w słoju są truskawki na sok. Truskawkowy bimberek pędzi mój teść