Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7
Bogusiu wszystkie 3 glicynie maja po 2 listki - powinny rosnąć 

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Bogusiu składanka ze zdjęć wyszła ci pięknie
ukazuje całe piękno zawarte w jedno 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu ogród przydomowy to wielkie dobrodziejstwo.
Możesz sobie pracę dawkować etapami, codziennie po trochę i napawać w spokoju jego pięknem.
My jak wpadamy raz w tygodniu na działkę, to najpierw kosimy trawę, podlewamy, jak sucho, a później resztę w biegu i po łebkach. Warzywa także uprawiam, chociaż nie lubię, ale zawsze są świeże i z Lublina nie wozimy.
Fajnie, że się trochę ochłodziło.

Możesz sobie pracę dawkować etapami, codziennie po trochę i napawać w spokoju jego pięknem.
My jak wpadamy raz w tygodniu na działkę, to najpierw kosimy trawę, podlewamy, jak sucho, a później resztę w biegu i po łebkach. Warzywa także uprawiam, chociaż nie lubię, ale zawsze są świeże i z Lublina nie wozimy.
Fajnie, że się trochę ochłodziło.

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Bogusiu ilekroć zaglądam do Ciebie, to podziwiam. Jak Ty to wszystko potrafisz wysprzątać, posadzić, doglądać, wypielić i jeszcze masz czas dla nas i na swój odpoczynek.
Ogród Twój za każdym razem, jak na niego patrzę, budzi moją chęć do dalszej ciężkiej pracy, żeby mieć choć w ułamku tak ładnie jak Ty
Ogród Twój za każdym razem, jak na niego patrzę, budzi moją chęć do dalszej ciężkiej pracy, żeby mieć choć w ułamku tak ładnie jak Ty
- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Bogusiu wspaniały ogród, Ty ciągle mnie zaskakujesz pięknem swojego ogrodu 

- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Bogusiu
Ale pięknie kwitną ci różyczki , brawo
Ogród wygląda ślicznie , jakie nowe zmiany planujesz ?
U nas się ochłodziło i trochę pada, dla roślin to dobrze, ten upał i susza były już uciążliwe

Ale pięknie kwitną ci różyczki , brawo

Ogród wygląda ślicznie , jakie nowe zmiany planujesz ?
U nas się ochłodziło i trochę pada, dla roślin to dobrze, ten upał i susza były już uciążliwe

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Witaj Bogusiu
Ogród masz jak zawsze wypielęgnowany, wszystko rośnie jak na drożdżach. Zwróciłem uwagę, że nad stawem kwitnie Ci szkarłatka - kiedy jej kulki zrobią się czarne i pierwsze opadną zetnij od razu kwiatostan, zapobiegnie nadmiernemu rozsianiu się. Wszystkie roślinki od Ciebie bogato mi rosną, zupełnie jakbyś im przykazała

Ogród masz jak zawsze wypielęgnowany, wszystko rośnie jak na drożdżach. Zwróciłem uwagę, że nad stawem kwitnie Ci szkarłatka - kiedy jej kulki zrobią się czarne i pierwsze opadną zetnij od razu kwiatostan, zapobiegnie nadmiernemu rozsianiu się. Wszystkie roślinki od Ciebie bogato mi rosną, zupełnie jakbyś im przykazała

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Kochani! witam Was jak zwykle bardzo, bardzo serdecznie i dziękuję ,ze bywacie u mnie.Wczoraj miałam dzień "wyjazdowy", wróciłam zmęczona .
" Nic nierobienie" bardziej mnie męczy niż praca wśród kwiatów i zieleni.
Aniu!cieszę się ,ze glicynia daje oznaki aklimatyzacji na Twojej działeczce.
Celinko/ trzynastka/dziękuję. Takie kolaże oszczędzają strony i oglądający mają ułatwienie.
Tereniu / Tajka/Zdecydowanie tak , kiedy chcę wychodzę do ogrodu, wracam też w dowolnej chwili.
Siedząc w domu z, okien tez mogę podziwiać efekty swojej pracy. U mnie tez ochłodziło się i w nocy spokojnie, miarowo popadało.
Marzenko!jestem dobrze zorganizowana
plewię , kiedy nie ma jeszcze zbyt dużych chwastów
, spulchniam ziemię , podsypuję nawóz. Aktualnie planuję przeróbki, ale wykonanie jesienią. Do tej pory, aby zapełnić dziury , gdzie panoszyły się chwasty, sadziłam co było pd ręką. Marzenko! na tak dużym areale jak nasz, zawsze znajdzie się coś do przeróbki,do zmiany aranżacji.
Przemku!miło,ze odezwałeś się i dziękuję za pochwały.
Kasiu!Chciałabym stworzyć więcej tajemniczych zakątków,w miejscach wejść do ogrodu pergole z pnącymi różami. Mam już takie 2...będą jeszcze 2 lub 3, obrzeża rabat poszerzyć i wysypać kamyczkami , mam już ich sporo ale niektóre wymagają poszerzenia. Mam też w tylnej części ogrodu nie do końca zagospodarowaną ścianę przy betonowym płocie. Dopracowania wymagają też skarpy stawu. Muszę też przesadzić niektóre rośliny.Sporo pracy przede mną .
Michale!oczywiście , przekazałam roślinkom, aby nie przyniosły mi wstydu . Z jarzmianką postąpię tak jak każesz.
Zdjęcia nie pokazują wszystkiego, tak sprytnie ukrywam, ale każde przejście ogrodem kończy się wywiezieniem co najmniej jednej taczki chwastów.Nie powiem dbam w tym roku wyjątkowo, tym samym nie muszę się męczyć później z przerośniętym zielskiem. Najgorzej gdy kwiaty przekwitną...tak miałam przedwczoraj z margaretkami, a wcześniej z irysami i kosaćcami. Miałam tego multum.
" Nic nierobienie" bardziej mnie męczy niż praca wśród kwiatów i zieleni.
Aniu!cieszę się ,ze glicynia daje oznaki aklimatyzacji na Twojej działeczce.
Celinko/ trzynastka/dziękuję. Takie kolaże oszczędzają strony i oglądający mają ułatwienie.
Tereniu / Tajka/Zdecydowanie tak , kiedy chcę wychodzę do ogrodu, wracam też w dowolnej chwili.
Siedząc w domu z, okien tez mogę podziwiać efekty swojej pracy. U mnie tez ochłodziło się i w nocy spokojnie, miarowo popadało.
Marzenko!jestem dobrze zorganizowana

Przemku!miło,ze odezwałeś się i dziękuję za pochwały.

Kasiu!Chciałabym stworzyć więcej tajemniczych zakątków,w miejscach wejść do ogrodu pergole z pnącymi różami. Mam już takie 2...będą jeszcze 2 lub 3, obrzeża rabat poszerzyć i wysypać kamyczkami , mam już ich sporo ale niektóre wymagają poszerzenia. Mam też w tylnej części ogrodu nie do końca zagospodarowaną ścianę przy betonowym płocie. Dopracowania wymagają też skarpy stawu. Muszę też przesadzić niektóre rośliny.Sporo pracy przede mną .
Michale!oczywiście , przekazałam roślinkom, aby nie przyniosły mi wstydu . Z jarzmianką postąpię tak jak każesz.
Zdjęcia nie pokazują wszystkiego, tak sprytnie ukrywam, ale każde przejście ogrodem kończy się wywiezieniem co najmniej jednej taczki chwastów.Nie powiem dbam w tym roku wyjątkowo, tym samym nie muszę się męczyć później z przerośniętym zielskiem. Najgorzej gdy kwiaty przekwitną...tak miałam przedwczoraj z margaretkami, a wcześniej z irysami i kosaćcami. Miałam tego multum.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ja też powiem pięknie, pięknie, pięknie 

- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Bogusiu, fajne rzeczy planujesz, i pergole i wykończenie rabat - widziałam te z kamyczkami i wyglądają super, i ułatwiają koszenie .
I dopieszczenie innych miejsc .
Będzie jeszcze śliczniej
, fajnie że w ogrodzie można ciągle coś zmieniać i poprawiać, inaczej by nam się nudziło 
I dopieszczenie innych miejsc .
Będzie jeszcze śliczniej

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
No i co mogę nowego powiedzieć że jak zwykle pięknie
Jeszcze chcesz coś zmieniać
Tak masz cudnie ale wiem nasza krew żeby coś poprawić
Trochę mniej teraz mam czasu bo moja najważniejsza i najpiękniejsza różyczka jest co dziennie u mnie i w ogródku no i co tam chwasty
Miłej niedzieli Ci życzę 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Bogusiu - miło u Ciebie
Miłej niedzieli

Miłej niedzieli

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Tak obsypana dalia kwieciem mnie zaskoczyła, czyżby była wcześniej podpędzana.
Bogusiu dziś zastanawiałam się , czy już jesz własne ziemniaki spod włókniny.
Bogusiu dziś zastanawiałam się , czy już jesz własne ziemniaki spod włókniny.
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Iwonko!dziękuję
Eluniu!Twoja ukochana 'różyczka" jest najważniejsza i najpiękniejsza. Planowane zmiany usprawnią mi prace ogrodowe.
Dziękuję za miłe, budujące słowa.
Jadziu!zapraszam w każdej wolnej chwili.
Dorotko!ziemniaki swoje jem już od 3 tygodni. Są pyszne! Dzisiaj jedliśmy już mizerię ze swoich ogórków.
Dalia była posadzona w skrzynce i ponad miesiąc rosła w tunelu foliowym . 1 maja posadziłam w gruncie, z kwiatami!

Eluniu!Twoja ukochana 'różyczka" jest najważniejsza i najpiękniejsza. Planowane zmiany usprawnią mi prace ogrodowe.
Dziękuję za miłe, budujące słowa.
Jadziu!zapraszam w każdej wolnej chwili.
Dorotko!ziemniaki swoje jem już od 3 tygodni. Są pyszne! Dzisiaj jedliśmy już mizerię ze swoich ogórków.
Dalia była posadzona w skrzynce i ponad miesiąc rosła w tunelu foliowym . 1 maja posadziłam w gruncie, z kwiatami!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Bogusiu róże cudne i Twoje kolorowe zakątki
Masz duży problem z mszycami na różach?