Hacjenda Anego cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Hacjenda Anego cz.2

Post »

Tosiu wszystkie obcinane patyki ładuję do ziemi - nie tylko różane :)

Asiu jesienią patyki wtykam w ziemię, późną wiosną te które rosną wsadzam w doniczki, bądź od razu oddaję - tylko różane patyczki przykrywam plastikowymi butelkami

Bea no właśnie - dlatego hodowcy szczepią na innym korzeniu bo najszybciej rośnie - oszczędzają rok w produkcji, więc szybciej zarabiają,
nasza róża z patyka aby się tak ukorzenić potrzebuje roku więcej
wszystkie moje róże które rozmnożyłem z patyków (kilkanaście) wyglądają tak samo jak "mama" i mają się dobrze :D

teraz pokażę Wam w końcu nowy kącik - zlikwidowałem szklarenkę i mamy nowy kącik wypoczynkowy (tam najdłużej jest słońce) trawa już pięknie urosła, klomb się zagęszcza kwiatami, a winogron wspina na płotek.
zostawiłem mały warzywnik 2x2 m - wystarczający dla nas :wink:

Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiecie, ja to jednak jestem wygodna, wolę kupić (jak mogę sobie pozwolić oczywiście :wink: ) niż czekać, aż mi patyczek urośnie :lol: Z tym, że to dotyczy róż, bo inne krzewy sama ukorzeniam w ilościach maksymalnych, żeby obsadzić granice rancza. A z różami jakoś mi sie wydaje, że juz za stara jestem, żeby tyle czekać ;:209 ...Bo to jest tak: albo sie ukorzeni albo nie, albo urośnie albo nie, a jak sie ukorzeni, to zanim urosnie na tyle, żeby zakwitnąć, to ja będę miała już ... yyy... 20 lat ;:183 :;230

Kącik bardzo fajny, intymny. Pewnie można sie na nudystę opalać... ;:303
Bea
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Ten fotel aż prosi się aby na nim zasiąść.Hacjenda w pełni kwitnienia róż i owocow.Poziomki dorodne a z bitą śmietaną oj...aż oczy się zajarzyły. :D
Wycieczka w GOry Swiętokrzyskie i mnie by się przydala ,po drodze Becię bym nawiedzila bo bardzo lubię Jej dowcip.To tak dla odświeżenia bo te okolice znam doskonale.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bea a jakbyś te patyki wsadziła w ub.r. to miałabyś rok bliżej do kwiatów, a jakby było to dwa lata temu to ... kwitłyby już, a jakby było to trzy lata temu to już krzaczor byłby wielki ;:306
w sprawie opalania ... to dlatego od jednej alejki nasadziłem winogron, a od drugiej klomb z wiciokrzewem, cisem i hibiskusem - pozostałe strony zasłonięte domkiem i zaroślami sąsiada - będzie można się opalać całkowicie ;:138

Aniu powiem szczerze ... zaznaczyłem sobie na mapie miejsce bytowania Betiny :oops: nie tylko za humor, ale za całokształt :wink:
niestety jadąc na wycieczkę mieliśmy syna i synową i w tym jednym wypadku (odwiedziny znajomych) oni są ... jakby nie moi :(
ale co się odwlecze to nie uciecze :) i któregoś dnia ... trafi także na Ciebie bo ... blisko :;230
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kącik wypoczynkowy super na pewno miło się tam leżakuję :wit
Awatar użytkownika
semirek
200p
200p
Od: 22 sty 2014, o 17:29

Post »

;:77 Leżaczek wypasiony, kącik też!
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Teraz nic nie będziesz robił, tylko leżakował. ;:306 Pozdrawiam !
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Piękne róże ;:oj mogę podziwiać u innych,u mnie ich nie ma (z wyjątkiem jednej kiedyś tam wsadzonej za tujami) i na razie nie będzie....a Tobie zazdroszczę cudnego kącika i czegoś dla ciała...a bardziej żołądka....te pyszności....ach ;:oj
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie!

cieszę się, że i Wam podoba się kącik wypoczynkowy :)
dla przypomnienia pokażę inne - niby tylko 300m2, z czego 30m2 zajmuje domek, a jednak stworzyłem cztery kąciki wypoczynkowe - było nie było ... działka rekreacyjna :wink:
Obrazek

taras - główne miejsce posiedzeń i spotkań, w 1/2 zadaszony, gdy na ostatniej imprezie ulewny deszcz nas wygonił ... dołożyłem rozwijaną plandekę (niebieska)
Obrazek

wcześniej, gdy deszcz nam przeszkadzał, przenosiliśmy się na werandę
Obrazek

a gdyby komuś było mało ... albo słońce zbyt dokuczało, to w cieniu pod drzewkami stoi fotel
Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
semirek
200p
200p
Od: 22 sty 2014, o 17:29

Post »

Na tym fotelu na tarasie mogłabym siedziec nawet pół dnia a drugie pół leżec na lezaku.
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tyle miejsc wypoczynkowych zrobiłeś Andrzeju u siebie, a u mnie tylko 2 ,a ja sobie siedzę na schodku altanki :;230 albo opieram sie o balustradę :;230 Wypoczywam pracując :;230 . Śliczne te kąciki wypoczynkowe .No nie tego bym sie nie spodziewała ,że pięknego Princa chcecie nazwać Tosieńką :;230 Pytałam sie czy go chcesz jeśli tak to wykopuj ;:108 . Widać ,ze ma sie dobrze u Ciebie i Miarka na pewno też jest zadowolona .Za chwilkę zaczną się grzyby ,albo już się pokazały
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aurelko - a kiedy byś pracowała?

Jadziu - pracujemy cały czas i dlatego tyle miejsc do odpoczynku, by nie trzeba było długo szukać, lecz szybko spocząć :wink:
a grzybki już pomału rosną - w ub.tyg. zrobiłem rekonesans i były na kolację kurki, we wtorek wybrałem się w inne miejsce (kurkowe) i ... były! a do tego kilka maślaczków, 1 prawdziwek i 1 ceglastopory

zdjęcie jeszcze przed środą, bo w środę róże zostały oskubane z płatków - dwie wielkie reklamówki podarowałem na procesję - już leciały, a dzisiejszy deszcz dokonałby reszty, jutro będzie przycinanie
Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Jak się nazywa ta rosła,różowa piękność? ;:215
Awatar użytkownika
monizieb
100p
100p
Od: 14 paź 2013, o 17:50

Post »

Pieknie urzadziles swoj ogrod wypoczynkowy..... ;:63
pozwolisz ze i ja czasami tu przysiade....
serdecznie zapraszam do mojego ogrodu i stawu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=70932" onclick="window.open(this.href);return false; http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=27&t=76511" onclick="window.open(this.href);return false;
Monika
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Świetne kąciki wypoczynkowe . Mając świadomość ,ze takowe czekają , można pracować do woli ;:108
Róże widowiskowe, przyprawiły mnie o szybsze bicie serca ;:306 Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”