W słońcu smagliczki i róże

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W słońcu smagliczki i róże

Post »

Ula, bardzo ładnie wygląda ta edenka przy ławeczce ;:108 Śmiem twierdzić, że to miejsce jest stworzone dla niej :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Uleńko róże masz uroczo piekne ;:138
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Babciu Jadziu - róże w tym roku zdecydowanie królują ale nie ma sie czemu dziwić toż to najpiękniejszy z kwiatów
Aniu - Edenka w tym miejscu wygląda faktycznie prześlicznie kącik dzięki niej ma ten urok ale nie wiem bo przez te upały bardzo obwiesiła kwiatuszki i na razie jest w donicy więc chowam ja w cień ale może to też być wina donicy która się nagrzewa i oddaje w korzenie
Maju - nie ma za co :D to przecież dzięki tobie mam ją u siebie i bardzo mnie cieszy ....nowe nabytki za chwilkę
Pati - ja do ubiegłej wiosny 2013 r miałam zaledwie trzy sztuki na dziś wzbogaciłam się o 52 róże i jeszcze nie koniec więc nawet nie wiesz kiedy i ciebie wciągnie różycomania ale to jest tak miła dolegliwość że aż przyjemnie na nią zachorować
Moje nowe nabytki pierwsza i najbardziej ukwiecona to Crocus Rose , potem 2szt Old Port, Johann Wolfgang von Goethe Rose, i Chippendale
Obrazek
czyż ta róża nie jest śliczna
Obrazek

Obrazek

Obrazek
a teraz moje ogrodowe Abraham po raz pierwszy pokazał taki kwiat ;:oj
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i takie tam nie tylko róże
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Piękne nowe nabytki, w przyszłym roku na pewno zakupię kilka róż, będę wiedziała kogo się poradzic w wyborze ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Twoja Edenka poza tym, że sama jest śliczna, to jeszcze ma piękną podporę, nie mówiąć o całym otoczeniu. :D
Jak tak patrzę na te nowe doniczki z różami, to aż mnie korci, żeby coś jeszcze dokupić. No i tak walczę sama ze sobą, nie wiem, co z tego w końcu wyniknie. Ten Abraham mnie baaardzo zauroczył.
Mój Crocus strasznie nie lubi upałów, a więc radzę Ci posadzić w lekkim półcieniu ;:108
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Ula, no teraz, jak pokazałaś zdjęcie z dalszej perspektywy, to rzeczywiście Eden tam pasuje jak ulał. Compassion chyba będzie zbyt różowa, ale to kwestia gustu ;:224 Piękną podporę masz do Edenki. Jeśli wolno spytać - gdzie kupiłaś? Przydałaby mi się taka lub podobna, również dla Eden Rose. Widzę, że podobnie jak ja, kupujesz róże w środku sezonu... Piękne nabytki ;:oj Żałuję, że kupiłam Crocus Rose w marcu a nie teraz. Twoja imponująco rozrośnięta i z kwiatami, a moja ledwo mikra i ani jednego kwiatuszka :(
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
No,no jest co podziwiać,piękne róże nam pokazałaś ;:167 ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ulciu,poszalałaś z różami ,ale warto ,ja też sie wzbogaciłam jeszcze w tym roku ,ich urok jest niezaprzeczalny ,kącik wyszedł super,,można w nim dalej marzyć o pięknych różach,buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ale ładnie w rządku stoją piękne róże ;:333 Cudne,wielkie krzaczki,zapalikowane,porządna firma....
Abraham ma duże,pachnące kwiaty,miałam go kiedyś,ale jednej zimy przemarzł ;:224
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Aniu - kupuje tam od dwóch lat wiosenne sztuki były marne, ale teraz z doniczkowych jestem zadowolona , ja swojego Abrahama co zima okrywam nie tylko kopczykiem ale i cała górę nie zawsze przetrzyma bez uszczerbku ale pięknie odbija , takie kwitnienie ma pierwszy raz
Martuś - dobrze że mój eM tego nie czyta bo by mi zaraz ławeczkę stamtąd zabrał ;:306 buziulki dla ciebie również ;:196
Aniu - bardzo dziękuje ;:196
Elwi - czekam na rozwinięcie sie jeszcze Compasion, krateczka to wyrób mojego eM jeśli masz gdzieś blisko znajomego spawacza to wrzucę zdjęcie możesz sobie zrobić taką samą, zdecydowanie wolę kupować róże w sezonie mają już pąki lub kwitną i wtedy jest łatwiej komponować rabatki to jest ten plus, a minusem jest cena są znacznie droższe niż jesienne lub wiosenne sadzonki
Wandziu - bardzo ci dziękuje za radę na pewno sie do niej dostosuję zwłaszcza że troszkę poczytałam i faktycznie słońce go przypala,
w donicach na razie stoi Old Port prezentuje sie fantastycznie , nie dawno w ty centrum ogrodniczym gdzie je kupowałam i nie ma już takich samych
Pati - bardzo mi schlebiasz i bardzo ci dziękuje ale ja w temacie róż początkująca jestem są tu naprawdę wspaniałe ekspertki w tym temacie które świetnie doradzą w razie potrzeby
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Krateczka dla Elwi - kopiuj kochana jeśli ci sie podoba
Obrazek
i coś kwitnącego
Old port pokazuje kolorek ;:138
Obrazek
Alchemist nieustannie mnie zadziwia
Obrazek
Bassino rozpoczyna swój festiwal
Obrazek
i Red Leonardo
Obrazek

Obrazek
i NN piękny kwiat z mocną czerwienią
Obrazek

Obrazek
pierwszy raz Baronessa pokazuje kolorek
Obrazek

Obrazek
Wszystkim zakręconym na zielono miłej nocki ;:100
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Ulcia, dziękuję, musiałabym skopiować nie tylko kratkę, ale także Twojego eMa ;:306 ;:306 ;:306 (ze spawarką w komplecie...) Ula, namów eMa, żeby pomyślał o wytwarzaniu takich produktów na sprzedaż, bo jest deficyt na rynku ;:224 Twoja czerwona NN jest taka sama jak moja - niestety jak dotąd nikt jej nie zidentyfikował.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ulu po prostu brak mi słów na widok Twoich róż.... dorodne, rozrośnięte, pięknie ukwiecone krzaczory,....cudo... a jeszcze tak dużo nowych nabytków. Jestem pod ogromnym wrażeniem ;:167
Różany kącik z ławeczką też świetnie się prezentuje, będzie wspaniałe miejsce wypoczynku :D
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Agness - bardzo i dziękuję za pochwały w kąciku pijemy kawkę i herbatkę codziennie, jest naprawdę bardzo miło usiąść delektować sie i podziwiać ogród :D
Elu - nie ty pierwsza jesteś do sklonowania go jeśli masz jakiś dobry sposób to możemy spróbować ty będziesz miała swojego pana do prac ogrodowych a i ja drugim nie pogardzę ;:306, moja NN nie zidentyfikowana kupiłam ją jako pnąca
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Bardzo nie lubię niedzieli gdy obiad na dwa dania czas spędzam w kuchni a za oknem takie widoki :(
Obrazek

Obrazek
Old Port pokazała kolorek
Obrazek
Louis Odier piękna róża z pięknym zapachem
Obrazek
pierwsza lilia
Obrazek
i kolejna roślinka z listy chciejstw - żurawki
Obrazek
Pozdrawiam Ula
Aktualny