Miniaturowy "Tajemniczy Ogród"...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Miniaturowy "Tajemniczy Ogród"...

Post »

Cudowna Eden ;:167 Wciąż mogę na nią patrzeć ;:167 Jaką dałaś jej solidną podporę ;:333
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Przepiękna Edenkowa sesja :tan
Fajnie, że do ciebie zajrzałam, nacieszyłam oczy pięknym kolorem :D
Miłego dnia.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kocia sesja bardzo udana. ;:215
Oj znam te problemy przy robieniu im fotek.
Chyba, że śpią, wtedy nie ma problemu.
Edenek ;:167 ;:167 ;:167 kiedy mój taki będzie ? :roll:
Ale to dopiero drugi rok jak go mam, więc i tak sie bardzo cieszę, że zakwitł kilkoma kwiatami.
Twój ....palce lizać. ;:138
Też mam Heritage, ale nie jestem z niej zadowolona.
Zbyt krótko trzyma kwiaty i słabo mi rośnie.
A jak twoja ?
Grażyna.
kogro-linki
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ale ta Edenka to monstrum w pozytywnym znaczeniu oczywiście :;230 Piękna.
A ja się cieszę pierwszym jej kwiatem na pierwszym krzewie - miniaturce ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
shida
200p
200p
Od: 18 sie 2012, o 20:16

Post »

Pogoda cały czas raczy nas cudnym słonkiem ;:3 Rośliny powoli przestawiają się na ciepełko... podnoszą zwieszone po deszczu łepetynki, prostują gałązki i zwieszają listki przywykłe do mokrej pogody... Róże wyraźnie odżyły i kwitną na całego ;:215

Heritage - urokliwy śmieciuch ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Edenka z kosaćcami i ostróżkami...
Obrazek

Aspirinka - jedna z kilku nowo zamieszkałych w tym roku w ogrodzie... jak na razie genialna róża ;:oj
Obrazek

Mery Rose - niezawodna i cudna ;:167
Obrazek

Obrazek

błękitne kosaćce - jedne z nielicznych kwitnących w tym roku... pozostałe zniszczył deszcz lub marudzą w tym roku ;:145
Obrazek

Nozomi czyli różowy kolczasty dywan ;:173
Obrazek

naparstnicowe samosiewki
Obrazek

Obrazek

trawka
Obrazek

niska szałwia
Obrazek

tawuła w słoneczku
Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eden zjawiskowa róża ;:167 Znasz może odmianę trawki?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
shida
200p
200p

Post »

Annes 77 Edenka jest świetna - tak długo i pięknie kwitnie ;:167 Nawet obiecałam jej, że mogę ją na zimę zawijać w chochoł słomiany ;:224 Trzyma kwiatki już ze 2 tygodnie :tan A dzięki podporze nie muszę jej skracać pędów... Stojaczek dostała od Mufki - został zabrany z działki i odmalowany... ale mimo solidności Mini Edenka prawie by go nie wywróciła gdybym nie umocowała go dodatkowo do płotu ;:173

reniunieksuper, że trafiłaś na Edenkową sesję.. postaram się więcej fotek na miłe rozpoczęcie dnia wstawiać ;:108 Dziś zapraszam na ulotny urok Heritage i jej nieziemski zapach unoszący się wokół krzewu... To zwiewna i ciut kapryśna panna, która jednak podbiła moje serce pięknie rozrośniętym krzewem z mnóstwem kwiatów i urokliwym zapachem...

kogra hihihi no kociambry potrafią przyprawić nas o niezłe zdenerwowanie jak próbuje się im fotki zrobić :twisted: Choć śpiące czasem też ciężko, bo jak braciszkowie "N" umoszczą się wtuleni w siebie bliziutko, to nigdy nie wiem która część futra należy do którego ;:306 Świetni są jak porobią sobie nawzajem podusie z ogonów i rozwalą się na cały ogromny parapet... choć i tak najbardziej lubię oglądać ich codzienne gonitwy wokół ogrodu - nawet już nie patrzę czy czegoś przy okazji nie tratują bo te ich uradowane pyszczki wszystko wynagradzają ;:173

Moja Edenka jest ze mną 2 zimy... sadzona była wiosną, więc w sumie jest to jej 3 rok... ale przy podporze rosną 2 sztuki ;:224 Jedna miała jechać na Mufkowe stepy ale w ostatniej chwili zmieniłyśmy zdanie i nie naraziłyśmy jej na wilkowyjskie mroźne zimy... Może niedługo twoja też duuuża będzie ? U mnie mega potworem jest Mini Eden - ta to dopiero szaleje puszczając mnóstwo ogromnych pędów ;:202 Sadzona razem z Edenką jest od niej ze 3 razy większa... i niedługo rozkwitnie :tan

Heritage faktycznie trzyma baaardzo krótko kwiat ale ma ich tyle, że nie jest to problemem ;:215 U mnie to chyba najładniej tworząca duży i gęsty krzew róża mimo iż startowała z maleńkiej sadzonki... Na pewno jest to róża wybitnie kochająca słońce ;:3 Im go więcej tym lepiej... teraz po tych deszczach moją musiałam na chwilę trochę podeprzeć i dopiero teraz po kilku dniach upału wraca do siebie i znów pięknie kwitnie ;:173 Po 2 zimach to trzecie lato to istna burza kwiatów na bardzo ładnie uformowanych dość duuuużym krzaku solidnie rozgałęzionym ;:333 Dla mnie idealna róża ale jakbym musiała do czegoś się doczepić to może jedynie do liszek które ciut podjadają jej listeczki... ale to dlatego, że nie stosuję w ogrodzie żadnych chemicznych oprysków, a tylko robię co jakiś czas prysznic wężem jeśli za wiele mszycy się pojawi...
Może trafiłaś na trudny egzemplarz lub niepodpasowało jej miejsce? Fakt, że moja w pierwszym roku miała dziwne kwiaty - nie miały tej typowej barwy i kształtu ale już w drugim roku były wzorcowe ;:204 Choć też nietrwałe... taki jej urok ;:173

April trzymam kciuki za kolejne Edenkowe kwiatki ;:333 Mam nadzieję, że zaskoczy Cię pozytywnie rosnąc na różanego potworka :uszy Ja miałam planik trzymać moją w ryzach w wersji krzak ale ona miała inny plan puszczając się w pędziska ;:306

-- 13 cze 2014, o 05:03 --

Annes 77 hmm odmiana trawki... może Mufka będzie wiedziała? Jesienią sadziłyśmy kilka ale sporo wymarzło - ta jako jedna z nielicznych super się miewa i tworzy zwiewny obłoczek...
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Trawka, to ostnica cieniutka / Stipa tenuissima / 'Pony Tails' :D
W Wilkowyi też ładnie w tym roku przezimowały, choć bywa niestety różnie...
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
shida
200p
200p

Post »

Dzięki mamuś ;:196 Jak to dobrze, że mogę polegać na Tobie ;:168 bo moja pamięć do nazw jest marniutka...
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Ale macie fajnie, że razem dzielicie wspólną pasję ;:167 . Ciekawe czy moja przynajmniej jedna z moich córek pójdzie w moje ślady.............póki co nic na to nie wskazuje ;:224 Prym wiodą konie :roll: Heritage nie znałam, aż do tej pory :D
Pozdrawiam.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Mam prośbę, masz może fotke tego czerwonego martagona ?
Bo tak się zastanawiam czy to martagon, może inna odmianna lilii turbankowej ?
Poszperałabym w moich katalogach i bysmy rozpoznały co to. :uszy
Twoja Heritage wyglada cudnie.
Moja ma po 3 kwiatki na łodydze i to wszystko.
Chyba jakiś mało udany egzemplarz mi się trafił.
Jak przekwitnie to ostro przytnę i jak się nie pozbiera to wyautuję. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję dziewczyny za nazwę trawki ;:108
Awatar użytkownika
shida
200p
200p

Post »

Leje... i jest sporo chłodniej...dla moich roślinek to akurat dobrze bo kilka wczoraj zmieniło miejsce zamieszkania ;:224 Ot jak to zawsze w ogrodzie - trzeba było wprowadzić pewne poprawki, a ja jakoś nie zawsze mogę doczekać najbardziej odpowiedniej pory i jak coś mi nie pasuje to przesadzam ;:124

W ogrodzie jest teraz nie tylko czas róż ale są też:
dzwonki ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

rodgersja
Obrazek

martagon... kolor nietypowy ale o bardzo typowych martagonowych liściach ;:218
Obrazek

hortensje już też się na całego szykują do pokazania kolorków ;:215
Obrazek

bodziszek
Obrazek

ostatni z czosnków ;:333
Obrazek

warszawska nike
Obrazek

arabelka też juz zaczyna swoje niebieskości pokazywać
Obrazek

Obrazek

Mini Eden Rose z pierwszymi kwiatami ;:167
Obrazek

Obrazek

nietypowa kocimiętka w realu o cudnym niebieskawym kolorze i ogromnych kłosach... kupiona przypadkiem jesienią :tan
Obrazek

moje skrzynkowe surfinijki...
Obrazek

Obrazek

oczywiście nie mogło zabraknąć "braci N" czyli Newtona i Nugata... oraz "miłościwie panującego nad kocim stadem" Lucusia ;:306
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
shida
200p
200p

Post »

reniuniek oj dzielimy ogrodową pasję... wspólne nasze z Mufką wypady do ogrodniczego zwykle spędzają sen z powiem naszym M ;:306 No i sporo roślinek krąży między stepami wilkowyjskimi, a warszawskim mini ogrodem ;:224 Ale nie zawsze tak było... widać ogrodowa pasja powolutku się pojawia bo kiedyś nie ciągnęło mnie za bardzo do grzebania w ziemi i też wolałam pojechać choćby właśnie na konie :;230 Tak więc jest bardzo duża szansa, że ogrodowy bakcyl u córek siedzi sobie i czeka na odpowiednią okazję by się ujawnić ;:108 Trzymam kciuki by było to już niedługo - super są takie wspólne ogrodowe wyprawy ;:173

kogra martagonek jest uparciuchem i ciężko mu pstryknąć dobrą fotkę ale jedną wstawiłam... ma bardzo typowe martagonowe listeczki ułożone okręgiem... tylko kolor inny :roll: Jeśli dobrze pamiętam to widziałam takie wraz z innymi nietypowymi kolorkami w lilypolu i nawet kusiły mnie do zakupu ale pomyślałam, że najpierw na tym potestuję czy im w ogóle odpowiada w moim ogrodzie...

Heritage na wygnaniu ? Ojoj szkoda ;:145 Może tylko miejsce mogłaby zmienić ? Moja jest tutaj 2 zimy... co roku wiosną mimo dobrego zimowania dość niziutko cięta puszcza się pędziskami... w zeszłym roku już całkiem ładnie kwitła i powtarzała jesienią... Ten rok to już istna kwiatowa bajka - nawet upały po deszczowych dniach trochę się jej dały w kość bo zrzuciła kilka pączków... niestety nie dałam rady odpowiednio dużo jej podlewać ;:223
Ale fakt dobra sadzonka to podstawa - wtedy roślina rośnie sama bez specjalnych zabiegów... a nad kiepską trzeba się nachodzić by to jakoś wyglądało... Ja to widzę choćby po sadzonych w tym roku Aspirinkach obsypanych kwiatami mimo, że dopiero co były sadzone wiosną !!! Zaś Brother Cadfael mimo iż sadzony zeszłej wiosny co prawda z gołym korzeniem, co u mnie nie jest dobrym rozwiązaniem jak się okazało, nie pokaże ani jednego kwiatka... w ogóle nie wiem czy przeżyje...
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arabelle uwielbiam,super powojnik,mam dwie i co roku ładnie odrastają ;:108
Hortensje już zawiązują pąki,dobrze,bo pod koniec lata jak zakwitną to będzie radość:)
Mini Eden Rose ma małe kwiaty?

Pozdrawiam

Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”