Delta niezwykła, ta z zielonym brzegiem też. Ja nie zbieram żurawek, ale bliźni zawsze się ze mną nimi dziela i też mam chyba już kuilkanascie. W zwiazku z tym zaczełam się im bacznie przygladać
Marzenko witaj
Dawno nie zaglądałam do Ciebie, a tu tak ślicznie, tiarelka pięknie się prezentuje, a roślinka o którą pytasz to nie jest miecznica wąskolistna czasem?
Marzenko niedzielnie witam jestem tak zakręcona że nie nadążam zaglądać do zaprzyjaźnionych wątków... o nie mam takiej dąbrówki o takich listkach i żurawki na trzecim zdjęciu ta z zielonym obrzeżem na listkach ...może wiesz jak się nazywa ...muszę kupić ją...a miałam nic nie kupować he,he.. . i tak bardzo mało kupuję ...trzymam się w ryzach...
Marzenko witam
Pięknie Ci wszystko kwitnie
Zapytam o ślaz biały - jak on w tej chwili wygląda ??? mój fiolet po zimie nie wyszedł , chyba to był jednoroczny
Pozdrawiam
Teresko mnie też on zniknął nie potrzrbnie dzieliłam kępę jesienią -fioletowy miałam ale wyjechał do forumowej koleżanki .Pw
Marysiu
żurawka z białym obrzeżem to Green Spice w towarzystwie z żurawką Amethyst Myst Jadziu dziękuję kochana iwona0042 dziękuję Iwonko za podpowiedz
Żuraweczki cudne, moje musza się rozrosnąć, tylko podlac chyba będę dziś musiała, bo uschną, jak nie będzie padać. Moja córa w tym roku zazyczyła sobie kawałek dziełki i gozdziki bylinowe sadzi, każdy musi miec inny kolor...
O takie żurawki mam, tylko podlewam, bo malutkie. Za to hoste dojrzałam - mam podobną, ale nie ma aż tak żółtego srodka. Tak wyszło na zdjęciu, czy ona jest aż tak żółta?
takasobieMiłka to śniedek pomarańczowy Ornithogalum dubium -kupilam w markecie przecenioną bidulę za złocisza ,stoi cały czas w ogrodzie w doniczce i pięknie kwitnie ślicznota
Renata1962 Reniu dziękuję w imieniu różyczek, tak rabatowe w tym roku dają popis ,teraz zaczynają okrywowe,których piękno odkryłam w ubiegłym roku
wielkakulka Aniu host mam kilka wspaniałych odmian ,popełniłam jednak ogromny błąd bo z początku kupowałam oczami -i niestety nie mam wszystkich opisanych
a to już fotki rabaty , wystawa zachodnio -pólnocna jak one wyglądają w perspektywie
a to już mój ukochany Timek ,pani foci to on też zaczął pozować na pergoli w towarzystwie róży pnącej Sympatia