Przepraszam z góry za taki amatorski temat ale nie wiem gdzie indziej mogę szukać pomocy :/ Mam taki oto krzew u siebie ale nie wiem co to jest i jak mogę mu pomóc... załączam zdjęcia aby było łatwiej, z góry dziękuję za pomoc
Prosze spojrz na zdjecia a zobaczysz problem glownie modified liscie blakna,zolknaI usychaja, co niektore czarnieja I siezwijaja usychajac a niektore maja czarne plamki- oczka... Na zdjeciach dokladnie widac...szkoda mi go bo ladny jest a z dnia na dzien mizernieje
Ps.
Mrowek nie mam...znalazlem pareslimakow I kilka zielonych larw-robaczkow pod lisciem w "slinie,pianie"
Kup jakiś środek na szkodniki ( owady ssące ) i opryskaj.
Na moje oko to ten wiciokrzew w takiej doniczce nie ma szans. Doniczka za mała, pewnie często przesycha w niej ziemia ( chociaż widzę jakiś zmyślny system, chyba do nawadniania ) i nie ma składników odżywczych.
Zgadzam się z Comcia, małe doniczka i roślina następnie może mieć złe odżywianie. Chciałbym dać większe doniczke, zrywać liście złe i kiedy będzie następny źle liście, używać środek grzybobójczy.
Myślę, że nie są szkodniki, ale małe doniczka.
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)