Mój ogród - 2014
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród - 2014
Brawa dla Edenki
Cudo róża
Mam trzy i wszystkie pięknie kwitną...robaki je omijają to na plus 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Witam, podziwiam piwonie i różyczkę Eden Rose. Piwonie bo u mnie się nie udają. Eden Rose bo się dochowałam pierwszego kwiatka i u wszystkich porównuję
Piękny ogród, wiele ciekawostek wypatrzyłam

Piękny ogród, wiele ciekawostek wypatrzyłam

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Uwielbiam kwiaty, które pokazujesz?. róże masz piękne.

Bardzo ładne zdjęcia robisz ? takie wyraźne.

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Magda, pamiętam, że Eden to nie Twoja kolorystyka. Kiedyś i mi takie 'bladawce' niezbyt się podobały, ale jednak przekonałam się i stwierdzam, że są piękne
Patrycjo, pogoda moim zdaniem niezbyt przychylna dla róż, bo albo zimno i leje, albo żar niesamowity. Jednak róże, z moją pomocą oczywiście, jakoś dają radę
Ewa, różnych rzeczy naczytałam się o Edence, ale postanowiłam spróbować. Dwa sezony jakby jej nie było, teraz zaczęła trzeci i w końcu coś tam widać. Z ogólnego pokroju nie jestem zbyt zadowolona, ale myślę, że da się z tm coś zrobić
Gabi, w tym roku ma ze 2 pędy które wybiły na jakieś 2 metry. Ciekawe jak będzie wyglądać po ostrzejszych zimach
Aniu, dziękuję, miło mi
Aniu, super że masz takie dobre zdanie o Edenkach. Mam nadzieję że mnie nie zawiodą i też będę mogła wyppowiadać się o tej róży w samych superlatywach
April, dziękuję. Piwonie, to u mnie 'żelazne' byliny i nie wiem jak mogą się nie udawać
Co prawda, po posadzeniu minęło kilka lat zanim nabrały mocy i zakwitły. Wymagało to trochę cierpliwości, ale opłacało się czekać.
Majeczko, bardzo mi miło czytać takie miłe słowa od Ciebie - właścicielki wspaniałego ogrodu z cudownymi różami
To teraz może ostróżki. Rosną bezproblemowo, same się sieją. Mam jedynie niebieskie w przeróżnych odcieniach. Kiedyś miałam jeszcze białe, ale wyginęły. Koniecznie muszę je ponownie posadzić. Marzę też o różowych ... nie mam do nich szczęścia. Co kupię to okazuje się niebieska

Patrycjo, pogoda moim zdaniem niezbyt przychylna dla róż, bo albo zimno i leje, albo żar niesamowity. Jednak róże, z moją pomocą oczywiście, jakoś dają radę

Ewa, różnych rzeczy naczytałam się o Edence, ale postanowiłam spróbować. Dwa sezony jakby jej nie było, teraz zaczęła trzeci i w końcu coś tam widać. Z ogólnego pokroju nie jestem zbyt zadowolona, ale myślę, że da się z tm coś zrobić

Gabi, w tym roku ma ze 2 pędy które wybiły na jakieś 2 metry. Ciekawe jak będzie wyglądać po ostrzejszych zimach

Aniu, dziękuję, miło mi

Aniu, super że masz takie dobre zdanie o Edenkach. Mam nadzieję że mnie nie zawiodą i też będę mogła wyppowiadać się o tej róży w samych superlatywach

April, dziękuję. Piwonie, to u mnie 'żelazne' byliny i nie wiem jak mogą się nie udawać

Majeczko, bardzo mi miło czytać takie miłe słowa od Ciebie - właścicielki wspaniałego ogrodu z cudownymi różami

To teraz może ostróżki. Rosną bezproblemowo, same się sieją. Mam jedynie niebieskie w przeróżnych odcieniach. Kiedyś miałam jeszcze białe, ale wyginęły. Koniecznie muszę je ponownie posadzić. Marzę też o różowych ... nie mam do nich szczęścia. Co kupię to okazuje się niebieska

- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Wiolu ja miałam białą ostróżkę dwa razy, zarazy jedne nie chciały zawiązać nasion, ani przetrwać do następnego sezonu
Ale te Twoje niebieskie są śliczne, takie grube i zdrowe. U mnie w trakcie tych powodzi zgniły i teraz staram się odtworzyć ostróżkowy las, uwielbiam ten efekt jakiegoś zakątka obsadzonego ostróżkami (tylko potem po przekwitnięciu robi się łysy problem).
Kolekcja róż cudowna, az oczy trudno oderwać. Eden oczywiście przoduje, co za rozkoszna odmiana!

Kolekcja róż cudowna, az oczy trudno oderwać. Eden oczywiście przoduje, co za rozkoszna odmiana!
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Ta ostatnia ostróżka ma super kolor !
Ale piękna ta Twoja edenka
Mnie się najbardziej podobają ostróżki właśnie w niebieskim kolorze

Mnie się najbardziej podobają ostróżki właśnie w niebieskim kolorze

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj wiem, jak to jest.
Widzę, że Edenek też zawrócił Ci całkiem w głowie jak mnie.
Ech.....ale warto, teraz tak cudnie na ogrodzie.
Masz piekne te ostrózki.
Mnie zostały tylko dwie, ale dobre i tyle.
Widzę, że Edenek też zawrócił Ci całkiem w głowie jak mnie.

Ech.....ale warto, teraz tak cudnie na ogrodzie.
Masz piekne te ostrózki.
Mnie zostały tylko dwie, ale dobre i tyle.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ogrodniczka01
- 1000p
- Od: 18 lip 2009, o 11:45
Witaj
Róże , piwonie i reszta
cudne 

Róże , piwonie i reszta

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Wiolu
, wpisuję się i wracam czytać od początku, a z tego co zobaczyłam na pierwszej stronie będzie co oglądać 

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Alu, ja miałam białe ostróżki przez kilka lat a w tym nie ma. Podejrzewam, że sama je załatwiłam, przy zmianach na rabacie
Po przekwitnięciu obcinam i kwitną jeszcze raz po kilku tygodniach.
Najgorzej nie lubię jak w czasie ich kwitnienia nadejdą silne wiatry i deszcze. Wtedy się łamią lub pokładają i wcześniej trzeba wycinać.
Gabi, mi też ona bardzo się podoba ... taka lawendowa
Aniu, dziękuję. Mi podobają się chyba wszystkie ostróżki. Mam do nich ogromny sentyment.
Grażynko, Eden to w tej chwili nr 1 wśród moich róż. Bez wątpienia to najpiękniejsza róża w moim ogrodzie. Zastanawiam się, czy nie posadzić ich więcej
Asiu, Dorotko, dziękuję za miłe odwiedziny.
No to .... Eden

i reszta

.... i różności

Po przekwitnięciu obcinam i kwitną jeszcze raz po kilku tygodniach.
Najgorzej nie lubię jak w czasie ich kwitnienia nadejdą silne wiatry i deszcze. Wtedy się łamią lub pokładają i wcześniej trzeba wycinać.
Gabi, mi też ona bardzo się podoba ... taka lawendowa

Aniu, dziękuję. Mi podobają się chyba wszystkie ostróżki. Mam do nich ogromny sentyment.
Grażynko, Eden to w tej chwili nr 1 wśród moich róż. Bez wątpienia to najpiękniejsza róża w moim ogrodzie. Zastanawiam się, czy nie posadzić ich więcej

Asiu, Dorotko, dziękuję za miłe odwiedziny.
No to .... Eden

i reszta

.... i różności

Śliczne róże i wiązówka, którą bardzo lubię.Ładnie pokazałaś jej kwiaty, a ten dzwonek na zdjęciu przed nią?Wiesz może jak się zwie?
- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Jest co podziwiać w Twoim ogrodzie
. Ach te róże ile uroku mają, ostróżki w kolorach niebieskich cudowne. 

- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Wiola zerknij na moje podwórko ja na pergoli powinnam mieć Eden Rose tę bardziej rozkwitniętą i Salitę dla mnie piękniejszą ale też jakby nie zgodną z nazwą jakie ja właściwie mam dostałam z karteczką nie ze sklepu.