Mój zielony świat cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój zielony świat cz.3

Post »

Piękne dzwoneczki, firletka bardzo ładna, mam o takich kwiatkach, ale zielone liście ma, a ta czerwone, ciekawa ;:215 , a czarnuszka śliczna ;:215
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu a te parzydło to zarośnięte zielskiem :?: Jeśli tak to może właścicielowi nie potrzebne, spytaj może Ci odstąpi. Firletkę kupiłam w zeszłym roku i gdzieś wyczytałam, że jest krótkowieczna więc zbiorę nasiona i w przyszłym roku wysieje :uszy

Tesiu te lilie to jakieś sprinterki, reszta jeszcze w pąkach :D

Marysiu skłamałabym gdybym powiedziała, że te dzwonki się nie rozłażą ale uroku nie można im odmówić. Firletkę kupiłam w zeszłym roku, będę zbierać nasiona jak byś chciała to pisz :D

Tereniu nie mam pojęcia czy jej nasiona dodaje się do pieczywa ale są bardzo podobne do tych, które kupuje się w sklepie. Poza tym raz posiana zostaje na długo w ogrodzie i nadaje się do suchych bukietów.

Upał nie do zniesienia ;:219 , popracowałam trochę w ogrodzie ale pot zalewał mi oczy więc wróciłam po aparat do domu i uwieczniłam dla Was trochę moich kwiatuszków :D

Obrazek

Obrazek

ognik
Obrazek

perukowiec z pęcherznicą
Obrazek

trawka nn.
Obrazek

maki się rozkręcają
Obrazek

i widoczki
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,no można piać z zachwytu ,nie wiem co powiedzieć ,a moje pianie nie dotrze do Ciebie ;:306 to co pokazujesz to balsam na moją duszę ,wszystkie je uwielbiam ,a maki od Ciebie u mnie też pięknie rosną ,ale jeszcze nie mają pączków,więc czekam ,a ostrogowce masz z nasion? ,mam czerwonego,a białego chyba nie mam ,nie wiem bo już się pogubiłam w tych roślinach ,a też ma duże pączki i niedługo zakwitnie ,ale widzę tylko czerwony,mam od Iwonki,kiedyś miałam białego ,ale po paru latach zniknął,pozdrawiam i pogapię się jeszcze trochę
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, przybiegłam pochwalić Twój ogród..i przeprosić :oops: , zauważyłam, że nie odpisałam Ci na Twój post w moim wątku. Chciałabym to naprawić. ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Aniu cudne fotki. Parzydełko ma imię? ;:215 Co robisz,że tak Ci ładnie rosną dzwonki skupione? Moje choć mają kilka lat to nie prezentują się zbyt ładnie.
Aniu moje maki powschodziły i mam nadzieje,że jeszcze zakwitną.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Bardzo ciekawa ta firletka, nigdy takiej nie widziałam. Ja mam zwykłą szarą z różowymi kwiatkami.
A perukowiec już kwitnie ;:oj Moje podmarzły wiosną...może potrzebują teraz czasu ;:224
Fantastycznie bujne rabatki ;:180
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Kochana, ogród aż tętni życiem, widać to na każdym kroku. Przepięknie kolorowo, można patrzeć i podziwiać bez końca : ;:138 ;:138 ;:138 Te kwitnące łany robią ogromne wrażenie.
Najbardziej podobają mi się te ostrogowce, dziś posiałam znowu myślę, że tym razem przetrwają.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuniu moje maki to samosiejki dlatego tak szybko wystartowały a ile już ich wyrwałam to nie zliczę ;:219
U Ciebie zakwitną później a po moich nie będzie już śladu więc będę biegać do ciebie by nacieszyć ich pomponami ;:138 Ostrogowce siałam w zeszłym roku i jest nimi zachwycona :tan Dziękuję za pochwały jesteś kochana ;:168

Gosiu nic a nic się nie stało i nie ma za co przepraszać ;:196

Aluniu parzydełko nazywa się blekolistne i jak by co to wiesz ;:198 Dzwonki przesadziłam na wiosnę z cienia i mi się ładnie odwdzięczyły :D może i u Ciebie potrzebują przesadzenia. Maki zakwitną na pewno, tylko trochę je przerwij bo inaczej będą miały małe pompony. Buziaczki ;:196

Jolu tą firletkę kupiłam w zeszłym roku z jednym pędem a już w tym pięknie się rozrosła, podobno jest krótkowieczna i będę zmuszona zebrać z niej nasiona bo bardzo mi się podoba. Mój perukowiec ma około 8 lat i teraz już kwitnie co roku a czekałam pewnie z 4 lata.

Aniu co raz to inne kwiaty zakwitają, piękny to czas ;:138 Ostrogowce siej bo sama widzisz, że warto ;:108

Upałów ciąg dalszy, niestety albo stety należę do osób, które za upałami nie przepadają ;:219 Męczę się i pocę okrutnie w przeciwieństwie do kwiatów, którym słońce nie straszne ;:138

Obrazek

Obrazek

lilia i szałwia muszkatołowa w tle
Obrazek

rdestowiec, ładny ale trzeba go trzymać w ryzach bo rozłazi się jak perz
Obrazek

Obrazek

śliczne przymiotno
Obrazek

i takie cóś mi zakwitło, co to :?:
Obrazek

a na parapecie zakwitła gwiazda szeryfa o zapachu padliny ;:123
Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Zawsze mnie zaskoczysz ;:oj Zaczęłam oglądać zdjęcia, i patrzę ...że umiem wszystkie rośliny nazwać, a przynajmniej domyślam się jakie to są,,,,a tu nagle bum wyskakuje gwiazda szeryfa i ścina mnie z nóg ;:196
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Jeny, ile ty masz tych rabat, takich pięknych, ciągle ukwieconych... super. Zazdraszczam tych pełnych, gęstych kompozycji.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Aniu, śliczne to cóś, co Ci zakwitło. ;:oj To jest cebulowe?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,niebotyczne wrażenie robi Twój ogród ,a ostrogowce dopieszczają ten ogród,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196 :wit
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

i takie cóś mi zakwitło, co to :?:
Obrazek

Szafirek miękkolistny (Muscari comosum)
miałam dawno temu.
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Aniu ogród wspaniale soczysty i kolorowy ;:333 Ostrogowca nie znam i nie mam - błąd :? Maki cudne - u mnie tylko puste. Moją firletkę zeżarły ślimaki :( a mój "szeryf" też ma pąka i owoc nawet :shock:

a to
Obrazek

to Turzyca nibyciborowata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu mam podobną rośline do Twojego rdestowca, ale kupiłam ją jak rejnutria pstrolistna, no i moja się nie rozłazi, dlatego trudno ją rozmnożyć :D
Czy ten mak jest wieloletni?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”