Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)

Post »

Gracjella- dziękuję ;:196 mam zamiar go trochę poskromić po kwitnieniu- bo mi się buja jak bosman po wypłacie ;:224 a szkoda aby spadł i się połamał... ciachnę go i to co odetnę, to dosadzę do tego co jest... będzie gęściej- a przede wszystkim stabilniej ;:173
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo ładne nowe nabytki ;:333 i niesamowite epiphyllum - jeszcze nie widziałam, żeby miało aż tyle kwiatów na raz!
A jak tam ukorzenianie nowych nabytków?
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Karola :wit Piękne zdrowe roślinki z wystawy wyniosłaś ;:215
Żółty hibiskus pięknym kwiatuszkiem kwitnie. Drugi hibiskusek również piękny. :D
Rojnik śliczny i piękny. Srętnik pięknym białym kwiatuszkiem zakwitł :)
Eepiphyllum pięknie kwitną.
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ja uważam, że rośliny są piękniejszą stroną świata. I dlatego tak chętnie po nie sięgamy, gdy chcemy, by było ślicznie wokół nas...
I pewnie dlatego jest tyle Osób zielono zakręconych. Ciekawe kompozycje z targów.

A z zakupów z targów najbardziej zazdroszczę... oczywiście - hibiskusów ;:224
Piękne oba ;:138
No i epiphyllum - jakie cudne. Gratuluję kwitnienia ;:215
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Malachitek- dziękuję ;:196 epi ma ta naście lat... miał niezbyt miłą przygodę w tym roku... rosną sobie w doniczce bez dziurek... ponieważ to zwykle rodzina mi roślinki podlewa(bardzo dobrze- bo mnie nie ma zwykle- mieszkam tam gdzie pracuje a to daleko) ale nie zauważyli, że ma biedak za mokro... i w ostatniej chwili przesadziłam do innego podłoża- nie miał biedak w ogóle korzeni- wszystkie zgniły, obawiałam się, że całkowicie przeniesie się do krainy wiecznej fotosyntezy-a on nie dość, że przeżył to jeszcze zakwitł :tan ukorzeniają się... tak powoli :wink:

Paulii- dziękuję ;:196 dodam, że hibiskusy były sadzone w jednej doniczce po dwa... żółtym się już podzieliłam :wink: też mi się podobają- za rok- liczę, że coś więcej wyniosę ;:224 ale tak bardziej roślinek do ogrodu- bo ciekawe były :uszy

justus27- dziękuję ;:196 dokładnie tak- ja sobie nie wyobrażam życia bez tych zielonych domowników :wink: na tych targach była taka atmosfera, tyle roślinnych piękności, że moja koleżanka która nie ma ani jednego doniczkowca w domu(przeze mnie ma już dwa ;:224 )stwierdziła że coś też obie weźmie :;230 roślinki działają ;:170

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

I po mojemu tak, to hibiscusy Adonis Pearl i Boreas Yellow - popularne w marketach, ale nie bezimienne.
Epiphyllum szalone. Cudnie kwitnie!
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

crazydaisy- dziękuję za zidentyfikowanie moich hibiskusów- przymierzałam się do tego- bo jeśli dobrze pamiętam to w Twoim wątku była mowa na ten temat ;:180 mam odmianowe- jupi! ;:138 co do epi- to faktycznie zaszalało... ale to ten wiek- długo już ze mną jest ;:224

obiecałam irysy... to takie będzie wiosenne wspomnienie razem z tulipanam, bo tych dużych irysów nie zdążyłam obfocić ;:131

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
orzechovvy
100p
100p
Od: 26 sie 2013, o 16:50

Post »

epiphyllum przecudowne i takie wielkie :) Piękne tulipany, najbardziej mi sie podoba ten fioletowy :)
Awatar użytkownika
Gracjella
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2014, o 20:01

Post »

Kocham te wiosenne kwiaty :D
Czekam na nie przez długie, zimowe miesiące jak wielu z nas i tylko potem żałuję, że tak szybko przekwitają.
Dobrze, że są aparaty fotograficzne ;:138
Zapraszam do moich wątków:
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim ser­cu wy­rośnie kwiat- świat wokół Ciebie sta­je się ogrodem.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jejuńciu..... ;:oj jakie kwiaty masz w domu ;:215
ruletka
100p
100p
Od: 31 sty 2014, o 19:17

Post »

No jestem, Karolinko, dzięki za przebudzenie, oho ho, mam sporo do nadrobienia!!! Ale zielone się u ciebie namnożyły!!! I kolorowe też!
pozdrawiam, Monika
Roślinna Ruletka
nadwyżki
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Ale poszalałaś :)

Śliczne hibki ( to co tygryski lubią najbardziej :) ) Cissus mega wypasiony,ale Epi mnie zabiłaś,kosmos .Gigant ehhh piękny.
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p
Od: 19 lis 2011, o 20:22

Post »

Domowe hibiskusy jakie piękne , tulipanki i inne ogrodowe też ;:173 ;:215
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Wow epi dał ci popis jest cudowny, zajmuje też masę miejsca :) moja koleżanka ma też takiego giganta ale podwieszonego pod sufitem
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

orzechovvy- dziękuję ;:196 epi- nieodmiennie mnie zachwyca... mam też kilka innych ale sadzonki maleńkie... a co do tulipanów to od niedawna podobają mi się ciemne kolory... za rok chciała bym ich mieć więcej :wink:

Gracjella
- aparaty fotograficzne ;:108 - i można powiedzieć, że (przynajmniej jeśli chodzi o kwiaty) to nie ma ulotnych chwil... bogactwo kolorów można zatrzymać i cieszyć się właśnie zimą- kiedy nam ich najbardziej brakuje ;:173 dlatego ta wiosna, jak już przyjdzie to tak cieszy ;:138

PEPSI
- dziękuję ;:196 ale to nie wszystkie ;:224 tylko te które mi się ,,pchają" w kadr ;:224

ruletka
- cieszę się, że jesteś... ;:138 i dziękuję ;:108 wiadomo każdy z nas zabiegany ;:224 więc tym bardziej ;:180

deissy- co do hibiskusów to mam kilka ukorzenionych zimą z forum ;:219 ale tyle, że są badylki i nie kwitną, więc póki co nie ma co pokazywać ;:131 tak się trochę zdradzę- epi jako małą szczepkę przyniósł mój brat 6- 7 lat temu... i tak z nami jest ;:215

sniezek- dziękuję ;:196 jestem na etapie porządkowania tej całej zielonej gromady... ale końca nie widać :;230

trzynastka- dziękuję ;:196 rozważałam... bo jego stan jest niestabilny i się buja ;:224 ale tata mój się uparł, że żadnych kwietników nie będzie- bo i tak nas ledwo widać ;:306

ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”