Witajcie!
Dzisiaj w końcu miałam czas porobić coś na balkonie, ząbkujący Potomek zajmuje mi obecnie większość czasu
Alenko fuksja przesadzona w nową ziemię, korzonki według mnie wyglądały bardzo dobrze, może po prostu zaszkodziło jej te kilka zimnych nocy parę tygodni temu, teraz grzeje się na parapecie, nie jestem przekonana, czy to najlepsze dla niej miejsce, za chwilę zacznie tam prażyć słońce i tak aż do zachodu, jak to właściwie jest z fuksjami, bo zawsze mi się wydawało, że jednak wolą cień?
Przy okazji na zdjęcie załapały się moje przedszkolaki, część ukorzeniam w wodzie, część w ziemi, coś się powinno przyjąć
Arameic witaj, jeśli chodzi o wiciokrzew, to sadzonkę kupiłam dokładnie 28 kwietnia na targach rolnych

od tamtego czasu urosła dwukrotnie, nic specjalnego z nią nie robię, może pasuje jej towarzystwo w skrzyni i zacienione stanowisko, sama nie wiem, ale kwitnie pięknie, pierwsze pąki pojawiły się ładne parę tygodni temu, a teraz wygląda tak:
A tu zdjęcia dla niedowiarków

, wg których mam tyle roślin, że ja się już nie mieszczę

wersja balkonu "pokazowa" i Potomkowa
I jeszcze świeżutki, pachnący nowością skalniaczek, mam nadzieję, że wszystkie roślinki się przyjmą
Coś specjalnie dla miłośników nemezji, ja jestem zachwycona:
Alenko kwiatek dla Ciebie