Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 14:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Post »

Ach, jakie piękne te Twoje róże. ;:oj Patrz, a ja nigdy specjalnie za różami nie przepadałam, ale u Ciebie się zakochałam ;:166 (w różach oczywiście).
A tygrysowate kocisko fantastyczne. Nie wiem czemu skojarzyłam go z dzikim rysiem (nigdy nie widziałam ;:131 ), taki pełen dostojeństwa, i to spojrzenie ... :mrgreen:
Ta biało czarna kupa futra, to wygląda za to, jakby tylko czekała na mizianie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Margolciu jak już będziesz miała swój kawałek ogrodu to wtedy się zacznie i coś Ci poradzę jak będziesz opuszczać ten najmowany ogród utnij sobie gałązki tamtejszych róż i rozmnożysz sobie do swojego ogrodu. A ja Ci powiem jak :lol: A z futrami jest odwrotnie tygrys Maciek nic ino by się miział, a Monia tylko jak ma ochotę to się pozwoli, a jak nie to ucieka ;:218
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś nie wiedziałam że oliwnik może być taki duży raczej widziałam krzaki. Moje to maleństwa są
a co do zapachu jego , jestem zachwycona. Mój już dawno przekwitł. Jedna wada jest jego że rozłazi się po skarpie choć mi to nie przeszkadza. Zaskakujesz ilością pięknych roślin o nie znanych mi nazwach he, he u wujka Google muszę pytać.
Piękne róże już teraz nie wiem która jest najpiękniejsza.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 14:58

Post »

Maryś, a będę umiała? To chyba trudne? A ja nigdy nic takiego nie robiłam, i chwilami taka trochę "matołkowata" jestem... :oops:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu a mój się nie rozsiewa ;:185 bo nigdzie nie znalazłam żadnej siewki, ale dostałam siewkę. A może są różne rodzaje?
A róże to wynik mojego szaleństwa sprzed roku :oops:
Margolciu kiedyś trzeba zacząć ;:108 w końcu jesteś forumką. Uda się to będzie wspaniale nie uda to trudno ;:138
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

To Kazanlik ma pełne kwiaty?? No to mój jest kolejną zamienioną różą, bo jest cherlawym pustaczkiem :( Ślimaki oczywiście zeżrły mi ostróżki, nie naparstnice (zasugerowałam się błędem Małgosi :D ), naparstnic na szczęście nic nie rusza - właśnie wysiałam takie rude, jak wzejdą to Ci przywiozę, bo takich chyba nie masz?

Moje lobelie też najlepiej kwitną białe, ale zaczynają też niebieskie i takie borowo-fioletowe - te ostatnie to chyba od Ciebie? Bodziszek chyba nie ode mnie, bo u mnie taki nie kwitnie (no chyba, że wykopałam Ci z rozmachem cały posiadany ;:306 )
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pati wygooglałam i wygląda, że pustych Kazanlików niet ;:185 Lobelie te trzy kolory to od Ciebie. Moja była zwykła niebieska i nie zwisająca chyba>
Rudych naparstnic nie mam i jestem chętna (na co ja nie jestem ;:306 ) jakoś tak zapamiętałam że ten bodziszek od Ciebie , długo nie kwitł i dopiero teraz pierwszym kwiatuszkiem, może ktoś się przyzna do tej śliczności, a jak nie to będzie na Ciebie :wink: ale jakiegoś na pewno w ostatniej paczce od Ciebie dostałam ;:333
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, ;:oj u Ciebie piękne róże. W innych wątkach również królują. Pora na wyprawę do sopockiej różanki. Przypomnę sobie chociaż różany zapach. Praktyczny egzamin wczoraj zaliczyłam. Bez żadnej wpadki. Pozdrawiam i lecę a właściwie jadę tramwajem. Pa
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu róże cudne, ta fioletowa boska, zresztą wszystko piękne, ale zaciekawił mnie różowy jaśmin, to jaśmin ma też różowe kwiatki ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,róże śliczne ,ale zauroczona jestem irysem granatowym i śmiało walę ,że taki chcę ,ja mam z tych tylko białe ,mogę się wymienić jak nie masz białego ,właśnie zaczynają kwitnąć ,koniecznie przyjeżdżaj zaraz,pozdrawiam i cudnego dnia życzę :wit ;:168
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Marysiu róże królują...u mnie też w końcu pokazują sie pierwsze kwiatki ;:215
Ciciulki słodkie, choć bardzo lubimy koty to nie mamy żadnego bo wszystkie 3 jakie mieliśmy straciły życie pod kołami samochodów ;:144

Ale twoje bezpieczniejsze bo czuwa nad nimi aniołek ;:oj Bardzo gustowna ozdoba ;:180
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dwie godziny temu miałam odpisać, ale miało się na burzę, powieki spadały, przyłożyłam głowę do poduszki.....i 2 godziny mnie nie było ;:19
Burza przeszła bokiem, przymglone słońce świeci i cieplutko dalej ;:333
Lusiu tak się cieszę, ale właściwie to byłam pewna, bo Ty jesteś pilną studentką ;:168 Gratuluję ;:196
O to będą piękne zdjęcia, ale już chyba były sprzed roku na blogu?
Martusiu no gdybym jeździła to już byłabym u Ciebie, ale w ten upał kierowiec nie pojedzie ;:185 Irysek jest Twój ;:196 wyspałam się to idę szatkować kapustkę ;:306
:tan
Kasiu Aniołek to prezent od Iwonki, która ostatnio gościła w B. akurat w dniu kiedy ta Niebieska Królowa rozkwitła :lol:
A z kotkami to u mnie nie jest tak różowo ;:185 mam huskyego w obejściu i przez niego straciła dwa kotki, więc te nie mają wyjścia z domu, dlatego są bezpieczne ;:215

Miała być burza to wzięłam aparat i zrobiłam zdjęcia, jakby tak jakaś ... ;:oj
Jak napisała Kasia róże królują

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i z dedykacją dla Marysi mar jej ulubienica

Obrazek

Oprócz róż dzwonki się rozdzwoniły :lol:

Obrazek Obrazek [ Obrazek

A piwonie w paru dniach rozwinęły się wszystkie i pewnie szybko przekwitną

Obrazek Obrazek Obrazek

Pogrzmiało, postraszyło i obeszło się niczym!

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marysiu,no to Cię połechtam ,zupka grzybowa wyszła pyszna i też byś się załapała, :uszy łan piwonii cudny ;:180
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś jeszcze się załapię ;:108 wierzę w to, na razie kupiłam kalarepę i wiesz co zrobię ;:196
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryś przy szpalerze z piwonii powinna stać ławeczka ,by podziwiać i upajać się zapachem :D Barkarole już w zeszłym roku zawróciła mi w głowie , kolorem i wyglądem ;:138 ale NN też masz piękne ;:108
Pastella ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”