Moja kolekcja - -/Sundaville
-
- 200p
- Od: 10 maja 2013, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja kolekcja - -/Sundaville
Grinna byłoby mi łatwiej, gdybyś wstawiła zdjęcie 

- Rzepka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Wczoraj kupilam pięknaą - z przeznaczeniem do gruntu . Ma rosnąc na szczycie skalniaka i piąć się po drewnianej balustradzie tarasu.
Powiedzcie mi , czy będzie rosła w gruncie , czy też przesądzić ją do większej doniczki i postawić w nasłonecznionym miejscu
Pozdrawiam
Powiedzcie mi , czy będzie rosła w gruncie , czy też przesądzić ją do większej doniczki i postawić w nasłonecznionym miejscu
Pozdrawiam
-
- 200p
Powiem tak ... to już Twoja indywidualna sprawa. jeśli chcesz przezimować rośline to lepiej jest trzymać ją w doniczce, bo pozniej ciezko bedzie wykopać z ziemii jak sie zakorzeni. Sundaville bardzo lubi słoneczne miejsca
. Pozdrawiam 

- Rzepka
Zauważylam , ze ten wpis jest bez sensu ,chodzi o to ,ze jeżeli w doniczce jest dużo nawozu ,to przy oszczędnym podlewaniu, , można zasolić ziemię .
Ponawiam swoje pytanie ,do jakiej ziemi przesadzacie swoje - , czy może być zwykła doniczkowa , czy też kwaśna?
Pozdrawiam
Ponawiam swoje pytanie ,do jakiej ziemi przesadzacie swoje - , czy może być zwykła doniczkowa , czy też kwaśna?
Pozdrawiam
-
- 200p
Mi też wydajeisię, że dawanie obornika do doniczki jest ryzykowne. Osobiście tego nie praktykuje. Ja sadze sundaville w zwykłą ziemię dla kwiatów i zasilam nawozami.
- Rzepka
Dziękuje,zwrócę się jeszczepo poradę ,gdy trzeba będzie ją przezimować , może moja czerwona piękność będzie początkiem kolekcji
Lubię tu zaglądać , żeby pocieszyć oko
Pozdrawiam

Lubię tu zaglądać , żeby pocieszyć oko
Pozdrawiam
- grinna
- 10p - Początkujący
- Od: 31 mar 2014, o 10:50
Sorki, że dopiero teraz zamieszczam zdjecie, tak wyglądała po wybawieniu z niewoli i przesadzeniu.
Stoi w miejscu gdzie słońce zagląda od 14.00
A co do obornika to się zobaczy, wy nie próbowaliście a jak owszem . Roślinka dostana, gorzej jak miała to nie ma, wątpię czy ją zdołam przezimować. Eksperyment czas zacząć
.

Stoi w miejscu gdzie słońce zagląda od 14.00
A co do obornika to się zobaczy, wy nie próbowaliście a jak owszem . Roślinka dostana, gorzej jak miała to nie ma, wątpię czy ją zdołam przezimować. Eksperyment czas zacząć

- Ayesha
- Od: 24 sie 2010, o 14:50
Jak się mają wasze sundaville?chyba teraz są w pełni kwitnienia.Ja przechowałam przez zimę dwie,które
kupiłam w zeszłym roku,jedna już kwitnie,czerwona w białe paski,druga ma już pąki ale jeszcze trochę
potrwa zanim zakwitnie,pewnie będzie różowa ale nie jestem pewna,marzy mi się jeszcze żółta.
Jutro postaram się je pokazać .
kupiłam w zeszłym roku,jedna już kwitnie,czerwona w białe paski,druga ma już pąki ale jeszcze trochę
potrwa zanim zakwitnie,pewnie będzie różowa ale nie jestem pewna,marzy mi się jeszcze żółta.
Jutro postaram się je pokazać .
- zjawka
- Od: 28 paź 2010, o 20:12
Widziałam pełną r?żowa i pełną r?żową variegatę ale na stronkach w USA....u nas raczej mało dostępna :'(
-
- 200p
Jeśli chodzi o takie pełne, różowe "rarytasy" to najłatwiej je zdobyć wczesną wiosną np. na allegro. ;)
Nie wiem czy teraz są (podejrzewam, ze nie) .
Nie wiem czy teraz są (podejrzewam, ze nie) .
- zjawka
- Od: 28 paź 2010, o 20:12
Belf a widziałeś taką na all...?
-
- 200p
A co do polowania na żółtą odmiane to własnie znalazlem na aukcji . Co prawda troche są łysawe te sadzonki, ale powinny sie wyrobić 

- magda111123
- 200p
- Od: 29 maja 2014, o 12:14
Witaj Belfie
Przejrzałam Twój wątek o sundavillach i wykorzystam cenne rady. Też jestem szczęśliwą posiadaczką tej pięknej roślinki.
Powiedz, proszę czy udalo się przezimować tę żółtą??
Przejrzałam Twój wątek o sundavillach i wykorzystam cenne rady. Też jestem szczęśliwą posiadaczką tej pięknej roślinki.
Powiedz, proszę czy udalo się przezimować tę żółtą??
Pozdrawiam, Magdalena
Kwiat jest uśmiechem rośliny. Peter Hille
-
- 200p

- magda111123
- 200p
- Od: 29 maja 2014, o 12:14
No to szkoda rzeczywiście, ta żółta była naprawdę piękna. Nawet nie wiedziałam że sundavilla występuje w takim kolorze.
Mi udało się zakupić całkiem dużą kwitnąca sadzonkę w kolorze białym za 10zł. Już się pięknie rozrosła, dokupiłam jej małą drabinkę i rośnie sobie spokojnie.
Mi udało się zakupić całkiem dużą kwitnąca sadzonkę w kolorze białym za 10zł. Już się pięknie rozrosła, dokupiłam jej małą drabinkę i rośnie sobie spokojnie.
Pozdrawiam, Magdalena