Witam

wszystkich bardzo serdecznie w moim wątku. Ponieważ sezon różany 2014 rozpoczęty, postanowiłam i ja dołączyć do wszystkich tych, którzy kochają róże
Na początek parę słów o sobie...
Róże

uwielbiałam od zawsze - za ich wyjątkową urodę, wdzięk, czar i jakąś magię. Ogród posiadam od kilkunastu lat, ale był to typowy ogród jakich wiele - czyli trawnik i iglaki ( no, nie zawsze kilka różanych ślicznotek było

) Nie zawsze umiałam się nimi opiekować

Ale w 2012 roku przypadkowo trafiłam na blog AniDS - tak, tak to jej zawdzięczam rozwój różanej choroby

Na widok róż u Ani oniemiałam

i tak mi zostało. Choroba zaczęła się rozwijać. A potem trafiłam na forum i do Waszych różanek. Przyznaję, że dużo różanych zakupów dokonałam dzięki podglądaniu tylu pięknych różanych ogrodów.
Mój ogród choć nieduży od dwóch lat bardzo się zmienił. Jeszcze będą dalsze zmiany, ale wymaga to sporo pracy i czasu, a z tym ostatnim u mnie krucho.
Na dzień dzisiejszy posiadam ponad 100 różyczek - dokładnej liczby nie znam. Usiłuję je skatalogować, ale oczywiście brak czasu

. Uff, trochę duży ten wstęp............
Zapraszam wszystkich do mojego niewielkiego zakątka. Na początek postaram się pokazać róże, które zakwitły jako pierwsze.

Therese Bugnet
Coś ciężko mi idzie dodawanie zdjęć. Czy ktoś może mi podpowiedzieć co zrobić aby wielkość zdjęć była taka jak to pierwsze? Dałam na pełny rozmiar i wyszło dobrze, a drugie to istna kobyła. Musiałam zmniejszyć. Co robię źle?