Dziś od rana ciepło,ale niebo już zasnute chmurami...uff można odpocząć od gorąca...przed godziną chmura się urwała i lekko popadało...
Jutro burze zapowiadają...
Aniu Vicks Caprice jest od Petrovica,ładna,kompaktowa różyczka,ma duże kwiaty w kolorze różowym z białymi paseczkami
Zdrowe liście...polecam:) Charles się u mnie pokłada,muszę mu sprawić podpórkę,a z tym u mnie krucho
Zabeczko to prawda każda z róż jest inna mimo,że czasami kolor jest bardzo podobny i ułożenie płatków,ale za to zapach jest inny...
Cardinal to jeden krzaczek

Ma około 4 lat.Bardzo go lubię,po kwitnieniu należy go przyciąć o połowę.Dorasta do 1,20 m.
Aniu Tara Jubilee Celebration ma ogromne kwiaty,zwieszają się ku ziemi,bo angielki słyną z przewieszania,ale jak kilka latek minie to i pędy zrobią się stabilniejsze:)
Baronesse nie zamawiałam specjalnie,otrzymałam ją od Petrovica w miejsce innej róży i to był dobry strzał
Życzyłabym sobie więcej deszczu,a u nas tylko lekko podlało z wierzchu,ale dobre i to...
Jolu o Baronesse napisałam wyżej,w tym roku ładniejsze ma kwiaty,w zeszłym mało co na nią zwracałam uwagę
Lilie są piękne,kremowe,subtelny kolor
Klima w aucie to super wynalazek,bez tego nie wyszłabym z domu
Tulipanka fiolety sa urocze jak i wszelkie purpury

Eden jak zawsze mnie nie zawodzi
Ula moje dwie Edenki rosną na słonecznych stanowiskach,a jedna w półcieniu.Jak pojadę jutro na działkę to ocenię jak mają się róże po upałach,mam nadzieję,że nie będzie tak źle

Najbardziej obrywają te z ciemnymi płatkami...
Anetko fajnie,że już wróciłaś

Róże kwitną na potęgę,spieszą się z kwitnieniem,ja się cieszę,byleby tylko słonko im za bardzo płatków nie przypaliło

Remont skończony fajnie masz,mnie dopiero czeka...super,że sobie z M zwiedzacie,korzystajcie póki czas
Moni warto mieć Cardinala,no fakt,że kwitnie raz,ale trwa to trochę,od razu nie przekwita,można nacieszyć oko
Eden jak zwykle koncertuje,ta róża to moja muza

Jubilee ma niespotykaną barwę kwiatu,mówię na nią tęczowa
William Morris chyba się zaczyna starać,dalej patrzy na swoje nogi,ale już sztywniejsze ma pędy.
White M z szałwią hmm nawet ładnie się skomponował...biel plus niebieski ...
LO przy oczku nadal trzyma fason ...
Koniczyna puchowe kotki przyodziała...
Cesar
Agnes Schilinger
Larissa czekam,ma sporo pąków...
Charles Austin
Pierwszy kwiat Novalis

Piękny kolor,wcale nie taki jak mówią
Hot Chocolate co za głębia koloru ...
Pastella cudo...
Pashmina
Aspiryne Rose w tym roku zadziwia ...