Mieszczka na wsi
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mieszczka na wsi
O jak żółciutko, śliczna rabatka 

-
- 500p
- Od: 8 mar 2014, o 14:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ooo i u Ciebie widzę piękną metamorfozę! 

- ann_30
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczna rabata przed domem
Powstała w tym roku czy są tam też wcześniej sadzone rośliny?

- Margolcia_K
- 200p
- Od: 27 kwie 2014, o 14:58
Chyba Dorotko ściągnę od Ciebie tą rabatkę. Lubię takie klimaty! 

Wiejski dom Margolci - na stare lata zaczynam od podstaw!
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
Pozdrawiam - Margolcia
Róża ma ładny kolor taki jaki najbardziej lubię w różach
- kahim
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Śliczna róża! Ona jest szczepiona na pniu?
Rabatka urocza
Świetnie widać rozwój wydarzeń
Mam tylko pytanko ad. tego drewnianego płotku (mikro palisady) od rabatki- czy jakoś dodatkowo impregnowałaś te słupki ( one są drewniane?)?
Podpytuję, bo nam takie drewniane słupki szybko zbutwiały i zastanawiamy się, czy coś zrobiliśmy nie tak (nie impregnowaliśmy dodatkowo), czy one z założenia krótko żyja...

Rabatka urocza

Podpytuję, bo nam takie drewniane słupki szybko zbutwiały i zastanawiamy się, czy coś zrobiliśmy nie tak (nie impregnowaliśmy dodatkowo), czy one z założenia krótko żyja...

Jak kupujesz płotki to one nie są impregnowane, bynajmniej ja się z takimi nie spotkałam. Jeśli chcesz przedłużyć ich żywot to trzeba ja zaimpregnować.
- kahim
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Aha... To by wiele wyjaśniało
Na naszych było napisane, że "drewno zabezpieczone", ale nie wiadomo co autor miał na myśli

Na naszych było napisane, że "drewno zabezpieczone", ale nie wiadomo co autor miał na myśli

Tak, róża jest szczepiona na pniu.kahim pisze:Śliczna róża! Ona jest szczepiona na pniu?
Rabatka uroczaŚwietnie widać rozwój wydarzeń
Mam tylko pytanko ad. tego drewnianego płotku (mikro palisady) od rabatki- czy jakoś dodatkowo impregnowałaś te słupki ( one są drewniane?)?
Podpytuję, bo nam takie drewniane słupki szybko zbutwiały i zastanawiamy się, czy coś zrobiliśmy nie tak (nie impregnowaliśmy dodatkowo), czy one z założenia krótko żyja...![]()
Ten nasz płotek był impregnowany. Był pokryty czymś zielonkawym. Brązową farbą pomalowaliśmy go sami. Nie wiem jak długo wytrzyma w dobrym stanie, bo mamy go dopiero od jesieni.
A ja dzisiaj w domciu w ten upał. Lemoniada już się chłodzi a w misce rośnie ciasto na bułeczki drożdżowe. Dzisiaj robimy sobie za domem piknik (bo za domem jest cień
)
Czy u was też wieczorami latają całe chmury komarów? U nas jest ich masa. Nie da rady normalnie podlać wieczorem ogródka bo się na człowieka rzucają stadami i atakują. Wszyscy już w bąblach jesteśmy.

Czy u was też wieczorami latają całe chmury komarów? U nas jest ich masa. Nie da rady normalnie podlać wieczorem ogródka bo się na człowieka rzucają stadami i atakują. Wszyscy już w bąblach jesteśmy.
No właśnie u mnie w ogóle nie ma komarów aż się dziwie bo w tamtym roku było ich pełno, chociaż mamy staw to komarów nie ma może żaby je wyjadły.....
U nas się pewnie po tych deszczach rozmnożyły.
- Margolcia_K
- 200p
- Od: 27 kwie 2014, o 14:58
Od wczoraj u nas komarów zatrzęsienie.
W zeszłym roku nie było wcale, ale w zeszłym roku nie padało, a w tym jest mokro.
I nie tylko są, ... gryzą... !!!
Gdzie te żaby i ropuchy?

I nie tylko są, ... gryzą... !!!

Gdzie te żaby i ropuchy?

Wiejski dom Margolci - na stare lata zaczynam od podstaw!
Pozdrawiam - Margolcia
Pozdrawiam - Margolcia
Coś złego dzieje się z różą. Oklapła i liście jej zaczęły żółknąć. Jak były upały to ją podlewałam wieczorami i chyba się nie przesuszyła. Nie wiem co jej może dolegać. 

zrób jej zdjęcie i wstaw