Oczywiście,że ci wyślę,proszę adresik na PW.aconitum pisze:jakbyś uszczykiwał koleuski, to ja poproszę, jeśli mogę oczywiście....
Ja koleuski dostałam od Agi z Chrzanowa.
Oczywiście,że ci wyślę,proszę adresik na PW.aconitum pisze:jakbyś uszczykiwał koleuski, to ja poproszę, jeśli mogę oczywiście....
Karinko dostałam od Joli z Brodnicy gałązki do ukorzenienia olka różowego pojedyńczego i pelnegokari pisze:Aniu, jaki u Ciebie śródziemnomorski klimacik się zrobił ;) Wszystko dzięki oleandrom. Jakie masz kolorki?
Kasiu trochę cierpliwości na pewno zakwitną.FIGA pisze:Mnie jakoś nie chcą kwitnąćale może i ja się doczekam takich śliczności :P
Aniu niektórzy traktują koleusa jako roślinę domową, ja natomiast jako ogrodowąRaczek pisze:Aga,czy im zmieniać doniczkę na większą?
Muszę je podlewać codziennie,bo jak się zapomnę chociaż jeden dzień,zaraz liście zwisają.
Chyba jednak wolę kwiaty,które trzeba rzadziej podlewać.
Niestety chyba je podetnę,ponieważ nie będę miała gdzie przechować pelargoni.
Zuziu fiołki sama ukorzeniałam z listków,które dostałam od Dorotki - Korzo_mzuzia55 pisze:ŁAdna kolekcja kwiatuszków,czy swoje fiołki sama ukorzeniałas,czy kupiłaś maluszki ?Koleuski wyrośnięte.Ja swoje czesto ucinam,to wtedy ładnie się krzewią.Zgromadziłaś już sporo ciekawych okazów.
Ela zamówienie przyjęte,ale musisz trochę poczekać.ElzbietaaG pisze:A jakiegoś małego oleandra można u ciebie zamówić ? Czy one lubią lato na świeżym powietrzu ?
Aneczko nie przejmuj się, ja też połowę z nich zostawiłam na poluRaczek pisze:Deissy witaj!!
Gloksynie dostałam od siostry Eli [ElzbietaaG na naszym forum]].
Też zauroczyła mnie swoimi kwiatami.
Koleusów już niestety nie mam.Bardzo się powyciągały,liście im opadały.
Ponieważ nie miałam miejsca na przechowanie innych roślin wyrzuciłam je.
Zrobiłam tylko trochę szczepek,które wysłałam chętnej forumowiczce.
Aga wybacz!!!![]()