Patrycjo bardzo dziękuje.
Wiolu oczywiście, nazbieram Ci. Mam jeszcze zdjęcia z wczoraj wiec mam chwilkę to pokaże.
Naparstnice
Jaśmin
Jaśminowiec
Goździki
Rudbekia
Ostrogowiec z nasion, siany poprzedniej wiosny
Dzwonek brzoskwiniolistny
Rozchodnik ościsty
Gunnera już 4m
Witaj Kasiu. .cudownie i kolorowo masz.. u mnie też upalnie...prace pełną parą u Ciebie... powiedz mi kochana czym dokarmiasz Gunerę...i czy trzeba????wygląda rewelacyjnie:)))
Reniu moja Gunnera nie jest dokarmiana ale ma drenaże nie daleko od szamba ekologicznego.
Wiele czytałam i dokarmiają ją kompostem.Czy trzeba nie wim ale jest to jak każda roślina i wydaje mi się ze trochę witamin jej pomoże. Właśnie wpadłam na przerwę, podlewam a potem kilka zdjęć porobię.
Tylko chodzę i pstrykam , szybko się rozwijają i pięknie kwitną.
Miłego dnia.
Dzwonki z nasion
Różyczka i szałwia
lepnica
dyptan
firletki
Parzydło
bodziszek i dzwonki
rodgersja
Różyczka i łubin
Tojeść
Przymiotno
Pełnik
Zawsze jak do Ciebie zagladam i sa nowe zdjecia, to sie smieje,ze jak chce sie napatrzec na to co bym chciala miec to wystarczy do Kasi zajrzec, u niej zawsze znajde cos ,co mam na liscie:)
Witaj Kasiu,w Twoim ogrodzie pięknie i kolorowo ,ale gunnera chociaż tylko zielona cudowna ,widziałam u Ciebie jej kwiaty czy ona ma nasionka i czy można ją wysiać?
Witam Iwonko.
Ale daje słoneczko od samego rana, ma być dziś burza. niech pada ale nie wieje.
Kilka wczorajszych zdjęć mam.
Zapraszam na spacerek.
Czosnek zielona głowa
a tu jej dzieci, wysiewałam własne nasionka.
Głowienka wielkokwiatowa
Penstemon palczasty
pierwsze lilie
Lulek
Pełne maki i ogórecznik lekarski
Samosiejki, co roku pełno
Zrostka
Dzwonek kropkowany
Rutewka mniejsza....strasznie małe kwiaty
Pełno mam skaczących
Witaj Kasiu,żabcie bardzo lubię ,mam ich teraz mało,bo zaskrońce ich wyjadły ,tak jest w przyrodzie, masz różne perełki ,różowego żeleźniaka też nie widziałam ,pytałam Ciebie ,ale nie odpisałaś mi ,czy gunnera ma nasiona ,bo widziałam kwiaty,miłego dnia
Martuś widziałam pytanie ale jestem zakręcona i odpowiedziałam ale w myślach....
Już niejeden raz zbierałam nasiona, są one jak czubek u szpilki i jest ich setki. Niestety 2 próby nie powiodły się, myślę że za krótki czas by u nas dojrzały. W tym roku ponownie spróbuje.
Żabki cudowne ale jak się kosi to trochę denerwuje.