Ogród kocicy cz.1
- Iwcia&Patyrek
- 500p
- Od: 5 sie 2007, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne masz żurawki. Ja tylko wspomnę, że tą Beuty Colour zamówiłam sobie z jednego ze sklepów internetowych. Jak ktoś chce namiary to proszę na pw.
No tak to jest już z tymi kolorami. Ja już sobie powiedziałam, że żadnej roślinki nie kupię dopóki nie zobaczę na niej kwiatów.
No tak to jest już z tymi kolorami. Ja już sobie powiedziałam, że żadnej roślinki nie kupię dopóki nie zobaczę na niej kwiatów.
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Iwcia&Patyrek zapraszają
- Aszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj,przespacerowałam się po Twoim ogrodzie i myślę,że masz się już czym chwalić i pokazywać,Sporo roślin i krzewów.12 09 wkleiłaś zdjęcie z ostrokrzewem.I dziękuję Ci bo...ja parę dni temu kupiłam taki sam i nigdzie nie znalazłam informacji o takim jak nasz.Wszędzie piszą o zielonych liściach a nasz jest inny.Miodunki też mam tylko takie nakrapiane.
Miło popatrzeć na zdjęcia.
I też będę wydeptywać Ci ścieżki
Miło popatrzeć na zdjęcia.

I też będę wydeptywać Ci ścieżki
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Dziękuję wszystkim za odwiedziny:-).
Iwcia&Patyrek, żurawki wymyśliłam sobie w zeszłym roku, najpierw hurtowo zamówiłam kilkanaście sztuk, a potem myślałam gdzie je posadzić, ale rozrosły się przecudnie.
Zanna, rzeczywiście różowy tez potrafi zrobić się biały w pełnym słońcu.
Aszka, witam Cię w moim młodym ogrodzie:-). Dziękuję za miłe pochwały. Bardzo lubię ten ostrokrzew, chyba najbardziej ze wszystkich jakie mam, a mam 6 odmian. Zapraszam do zaglądania.
Agnieszka72 i dobrze, że rozpętałaś burzę, dzięki temu każdy z nas czegoś się dowiedział, a o to właśnie chodzi.
Do zapamiętania!!!! Pięciorniki pomarańczowe, różowe i czerwone nie lubią pełnego słońca bo na nim tracą kolor. Aby ładnie się zabarwiły trzeba je posadzić przynajmniej w półcieniu, albo kiedy mają pąki osłaniać ciemną siatką.
U mnie zakwitła czojsia ternata, pierwszy rok i kwiaty, jestem nieco zszokowana, a jak one pachną niesamowicie. Kwiaty są małe, ale jak tak rozkwitnie ich więcej to będzie super widok. A jak roślina zakwitnie za rok kiedy trochę podrośnie to już w ogóle może być rewelacja. Teraz nie wygląda to jakoś szczególnie, ale sam fakt, że zakwitła mnie cieszy. Zabrałam ją chwilowo na werandę bo i tak zimę powinna spędzić na niej. Przynajmniej mogę sobie powciągać ten zapach bo na dworze okropnie zimno, a do tego wiatr z północy i to jaki brzydki.
A oto panna Choisya z pierwszymi kwiatami

Iwcia&Patyrek, żurawki wymyśliłam sobie w zeszłym roku, najpierw hurtowo zamówiłam kilkanaście sztuk, a potem myślałam gdzie je posadzić, ale rozrosły się przecudnie.
Zanna, rzeczywiście różowy tez potrafi zrobić się biały w pełnym słońcu.
Aszka, witam Cię w moim młodym ogrodzie:-). Dziękuję za miłe pochwały. Bardzo lubię ten ostrokrzew, chyba najbardziej ze wszystkich jakie mam, a mam 6 odmian. Zapraszam do zaglądania.
Agnieszka72 i dobrze, że rozpętałaś burzę, dzięki temu każdy z nas czegoś się dowiedział, a o to właśnie chodzi.
Do zapamiętania!!!! Pięciorniki pomarańczowe, różowe i czerwone nie lubią pełnego słońca bo na nim tracą kolor. Aby ładnie się zabarwiły trzeba je posadzić przynajmniej w półcieniu, albo kiedy mają pąki osłaniać ciemną siatką.
U mnie zakwitła czojsia ternata, pierwszy rok i kwiaty, jestem nieco zszokowana, a jak one pachną niesamowicie. Kwiaty są małe, ale jak tak rozkwitnie ich więcej to będzie super widok. A jak roślina zakwitnie za rok kiedy trochę podrośnie to już w ogóle może być rewelacja. Teraz nie wygląda to jakoś szczególnie, ale sam fakt, że zakwitła mnie cieszy. Zabrałam ją chwilowo na werandę bo i tak zimę powinna spędzić na niej. Przynajmniej mogę sobie powciągać ten zapach bo na dworze okropnie zimno, a do tego wiatr z północy i to jaki brzydki.
A oto panna Choisya z pierwszymi kwiatami

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica
- Kontakt:
Ja też lubię rośliny o barwnych liściach, ale najbardziej te zimozielone liściaste:-).
Zimno okropnie, co chwilę pada deszcz, wieje zimny wiatr. Okropnie!!!
pierwiosnek
hortensja Minli Hornli
kiścień
astry

Zimno okropnie, co chwilę pada deszcz, wieje zimny wiatr. Okropnie!!!
pierwiosnek
hortensja Minli Hornli
kiścień
astry

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica
- Kontakt:
Ewik, dziękuję:-). Ja też lubię astry, a oprócz nich lubię bardzo chryzantemy. Deszcz, deszcz, deszcz...........Koty zalegają na kanapie, psy się nudzą jak mopsy na werandzie....Czekamy na słońce bo jest jeszcze trochę rzeczy do zrobienia w ogrodzie w tym roku. Chcę posadzić wszystkie iglaki jakie kupiłam. Niech już sobie rosną na swoich miejscach.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica
- Kontakt:
Witajcie:-).
Ewik, mam nadzieję, że będzie jeszcze słonecznie.
Maakita, jakieś zdjęcie zrobiłam, ale róża jest młoda, posadzona była chyba wiosną tego roku, trochę urosła, a nawet zagęściła się, ale na efekt trzeba poczekać co najmniej rok, dwa.

U mnie dalej pada, cały dzień.....
Ewik, mam nadzieję, że będzie jeszcze słonecznie.
Maakita, jakieś zdjęcie zrobiłam, ale róża jest młoda, posadzona była chyba wiosną tego roku, trochę urosła, a nawet zagęściła się, ale na efekt trzeba poczekać co najmniej rok, dwa.

U mnie dalej pada, cały dzień.....
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica
- Kontakt:

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.