Tam gdzie kumkają żaby, pieją koguty i szczekają psy :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie kumkają żaby, pieją koguty i szczekają psy :-)

Post »

Zwabiona tytułem wpadam na spacer , żabkę spotkałam , kogutów nie widziałam i pieska tez nie , ale za to piękne kwiaty widziałam :) pozdrawiam :)
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Ileż roślinek Ci przybyło :wink: co jedna to ładniejsza- ale najbardziej zapadły mi w serce- dzika róża i ocalałe tulipany- cudaczne są :uszy Twoich straconych szkoda... ludzie nie przestaną mnie zadziwiać- zarówno w pozytywnym i negatywnym znaczeniu...
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Paulii :wit śliczne kupiłaś dalie i rh cudowny ;:63 u mnie ich brakuje dlatego każdy obrazek z ich udziałem bardzo cieszy i z wielką przyjemnością je oglądam. Zdjęcia jak zwykle rewelacyjne ;:215
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Aleksik
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 17 wrz 2013, o 15:31

Post »

Witaj Pauli :wit Piękny jest ten przekwitający Tulipan Flaming Parrot :)
Irysek śliczny.
Staruszek Rododendron, pomimo że wiekowy pięknie kwitnie i piękne ma kwiatuszki. :D
Azalia wielkokwiatowa w pełni kwitnienia ślicznie wygląda.
Czosnek Ozdobny Gladiator piękny :wink:
Dzika Różyczka urocza. ;:173
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U Ciebie jeszcze kwitnie czosnek i iryski a u mnie to już wspomnienie.
Ale miło sobie je przypomnieć w twoim wątku. :uszy
Super róża chociaż to rugosa, są bezobsługowe i długowieczne.
Też mam kilka ich hybryd.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Pauli uwielbiam te ogromne czosnki , mam trzy sztuki u siebie ;:167

Rododendron piękny , azalia cudowny kolor ...

...ta dzika róża ,bardzo bym chciała u siebie kilka krzewów ... one są już rzadko spotykane , kiedyś rosły u mnie na podwórku jak byłam dzieckiem

jadło się te pomidorki z niej :wit
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paulinko, wspaniały czosnek - idealna kula i kolor niezwyczajny bo lila :D Staruszek rododendron - tzn. ile ma lat? Próbowałaś go odmładzać? Ma bardzo piękne kwiaty, mimo podeszłego wieku :wink:
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Robercie - Shiz3R Dziękuje, że uważasz ze Mojemu rododendronowi ta starość piękności nie odbiera ;:196

Madziu ? persymona Fakt dzika różyczka a mianowicie Róża pomarszczona ładnie się prezentuje Ja również lubię takie sielskie klimaty

Mariolu - Mariolcia1962 Tak Rododendron wiekowy jest a jeszcze ładnie kwitnie. Mam jeszcze miejsce na nowości ale pewnie niedługo się skończy :roll:

Iwonko ? heliofitka Rododendron był trochę przycinany. Ja dziką różyczkę mam jedną rośnie sobie w rogu ogrodu

Marysiu ? MariaWy Rododendron stary a jeszcze ładnymi kwiatuszkami kwitnie :)

Małgosiu- PEPSI Staruszek Rododendron ma 29 lat.
Mi też czosnek Gladiator się spodobał i zakupiłam go jesienią.

Danusiu - borowiczek Witam Cię :wit Serdecznie i Cieplutko w moich skromnych progach.
Nie mieszkam wcale w raju. Ten skromny ogrodowy raj o ile można to nazwać rajem jest kilka kilometrów od miejsca zamieszkania. A mieszkam w tym samym mieście, co Ty.

Aniu - anabuko1 Nio azalki piękne i Gladiator śliczny.

Patrycjo- patusia336 Czy ja wiem czy roślinki pod Moją opieką mają dobrze. ;:131 Od kiedy zaczęłam z nimi rozmawiać a mianowicie straszyć zaczęły jakoś kwitnąć. Nie jednego już kwiatuszka domowego uśmierciłam. Wiec wiem, że do domowych nie mam ręki.

Kasiu -Kasiula17 Fakt piękne widoki a rododendron ma śliczny kolorek. Jak najbardziej kwiatuszkom pasuje ze świeci Obrazek

Celino ? trzynastka Witam Cię :wit Serdecznie i Cieplutko w moich skromnych progach.
Koguty we wsi pieją a pieski również we wsi szczękają i psy sąsiadów ujadają. Ja niestety nie mam już od kilki lat pieska. A kwiaty staram się mieć piękne. Pozdrawiam

Karolinko ? Klepie Tak sporo nowych roślinek Mi przybyło i fakt, co jedna to ładniejsza. Ocalałe tulipanki bardzo cudaczne są złodzieje nie wiedzieli jak tamte zabierali ze te, co ich nie wycięli, bo pączki ledwo z liści wychodziły takie piękniutkie są i bardzo się cieszę ze ich nie wzięli bp mogłam się Nimi w ogrodzie nacieszyć. Mnie również ludzie nie przestaną zadziwiać- zarówno w pozytywnym i negatywnym znaczeniu..

Aniu ? anym Dalie sama wybierałam, więc wybrałam najładniejsze. Ten cudowny Rododendron to staruszek już jest, ale jeszcze ładnie kwitnie. Fotografia to moja pasja więc staram się robić jak najlepsze zdjęcia :D

Kasiu - sara44 Oj nie wiem czy azalie mam aż taką prześliczną to taki nieduży krzaczek i kwitnie tylko tym jednym pąkiem kwiatowym. A dzika róża to faktycznie już rzadkość i dlatego ją zachowałam

Aleksiku Fakt Staruszek Rododendron jeszcze pięknie Mi kwitnie. Azalia wielkokwiatowa w pełni kwitnienia bardzo ślicznie wygląda tylko zakwitła jednym kwiatostanem

Grazynko ? kogra Iryski u mnie dopiero zaczynają kwitnąć. Fakt ta Różyczka Rugosa jest bezobsługowa nic przy niej nie robię. I dziękuję za nazwę Mojej różyczki bo nie wiedziałam ze to Róża Pomarszczona ;:196

Violu - Viola K Ja mam tylko 2 sztuki ogromnego czosnku. Pomimo ze Rododendron wiekowy jest to nadal piękny jest i cieszy Mnie swoimi kwiatuszkami. Jak się okazało to nie jest Dzika Różyczka tylko Róża Pomarszczona a do tej pory myślałam ze mam Dziką Różyczkę. :wink:

Elwiro ? Elwi Tak czosnek wspaniały jest i ma idealna kule i piekny kolor lila. Staruszek Rododendron ma 29 lat i próbowałam go odmładzać nadal będę próbowała. A kwiaty tak ma bardzo piękne :)

Stwierdziłam, że warto rozmawiać z kwiatuszkami najwyżej sąsiedzi pomyślą, że mi całkiem odbiło, ale nie będę się tym przejmować ;:306

Zależało Mi bardzo, aby zobaczyć Iryski cebulowe kwitnące a były w pąkach kazałam im się nie rozwijać w tygodniu tylko w sobotę 7 czerwca, bo inaczej je wykopię i spalę w ognisku albo zetnę do wazonu to jeden kwiatuszek na koniec dnia w sobotę się rozwinął a drugi następnego dnia. roll:

Na koniec dnia w sobotę 31 maja nieśmiało rozwinął się Irys Holenderski ? Dark Blue

Obrazek

A w Dzień Dziecka pokazał całe swe piękno rozwijając się już w pełni

Obrazek

W Dzień Dziecka rozwinął się kolejny Irys Holenderski ? Dark Blue w troszeczkę innym odcieniu

Obrazek

A tu kolejne Iryski Holenderskie szykują się do kwitnienia ogromnie się cieszę, bo po raz pierwszy posadziłam Iryski Cebulowe Obrazek

Obrazek

I już prawie na sam koniec dnia w niedzielę chyba się przestraszył to, co mówiłam do Irysków ze ich może ten sam los spotkać spalenie bądź wycięcie do wazonu nieśmiało dwa swoje kwiatuszki pokazał Goździk Brodaty a kolejne pączki szykują się do kwitnięcia.

Obrazek
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p
Od: 19 lis 2011, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pauli , piękne iryski i goździk , muszę poczytać czym te brodate się różnią od zwykłych , ale chyba widzę różnicę na zdjęciu :) :wink:
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Paulii cudowne irysy ;:63 moje jeszcze w pączkach ale już niebawem i ja będę się cieszyć z tych kwiatuszków ;:138 Słoneczka na weekend życzę ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
_LeNa_
500p
500p
Od: 24 maja 2012, o 19:19

Post »

Paulinko przybyłam i ja w odwiedziny :wit

Nawet nie wiedziałam, że stworzyłaś nowy wąteczek :shock: Pięknie tu u Ciebie i bardzo kwitnąco ;:224 Twoje zdjęcia jak zwykle fantastyczne ;:215

No co się bedę rozgadywać, zostaję tu u Ciebie ;:108 I oczywiście czekam na kolejne wieści z Twojego ślicznego ogródka :D
Pozdrawiam i zapraszam - Magda
Kaktusowe szaleństwo..
Moje nadwyżki.. Wiankowo..
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit Paulinko, iryski cebulowe są śliczne, takie delikatne i skromne, rododendron staruszek do pozazdroszczenie, jaki to musi być zdrowy okaz jeśli ciągle kwitnie, ciekawe czy można go jakoś przyciąć i odmłodzić troszeczkę, róże pomarszczoną kupiłam ostatnio w B. z przeceny za grosze, dopiero się zbiera do kupy, mam nadzieję że jeszcze w tym roku zobaczę jej kwiaty.
Bardzo ładnie i z zaangażowaniem pokazujesz swoje roślinki, widać serce, jakie im okazujesz ;:167.
joe22
50p
50p
Od: 6 sty 2014, o 01:17

Post »

Paulii dziękuje za wizytę u mnie :wit
Do tej pory nie podobały mi się rododendrony ale zrobił bym wiele, żeby mieć takiego jak Ty w takiej formie ;:63 ja bym go nie odmładzał ;:108
Awatar użytkownika
ewka17
200p
200p
Od: 1 gru 2009, o 20:53

Post »

:wit Pauli śliczny ten RH , iryski i gożdzik brodaty. ;:3
    Miłej niedzieli
    Awatar użytkownika
    trzynastka
    Przyjaciel Forum - gold
    Przyjaciel Forum - gold
    Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Ujęcia Irysów naprawdę ładne :) uchwyciłaś ich piękno :tan
    Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”