Dzień dobry wszystkim?..
w moim ogrodzie dopiero zaczyna się sezon różany. W dalszym ciągu czekam na pierwsze kwiaty?
Wiele z nich dopiero buduje?.. i ?. buduje?. pączusie?.. z czego ogromnie cieszę się ?
Trzymam rękę na pulsie i jak tylko będzie bum, to i zdjęcia będą?..
Jest już kilka róż, które otworzyły swoje pierwsze kwiaty, zdjęcia wstawię za chwilę.
Dorotka35 milo mi, widzę, że otworzyłaś wątek ? na pewno w wolnej chwili zajrzę do Ciebie.
Crocus Rose jest cudna.
Zabeczko?.. dobrze, że jesteś?.

Ja Nelsona Manfort kupiłam już kwitnące stąd te kwiaty.
Bardzo dobry wybór, pięknie trzyma kwity i ma masę paków.
Jestem? jestem? zanim zacznie się różany festiwal?. nadrabiam wszystkie inne zalegle sprawy?.
Ewciu ? majowa, skoro masz Lavender Lassie ?. pomyśl o Lavender Ice?? niesamowita róża?. kolor kwiatów cudny ?.. dokładnie lawendowa. Twoje rabatki mi się podobają?. ja tam chwastów nie widzę?.. Ewciu przesadzasz?..
Ula, ja zaszalałam i mam kilka Crocus Rose?. i wcale ich rozmiarem się nie przejmuję?.. a od czego jest sekator?..
Aniu-Annes Nelson , to jest to?.. jeżeli ktoś szuka takiego koloru róż?. jestem z nich ogromnie zadowolona. Ile one mają pąków?..
Ewunia7 oj? coś mi się widzi, że Nelson zawrócił Ci w głowie?.
Moniczko-vertigo ?.. za mną od kilku lat chodziła Comte de Chambord, a na wiosnę skusiłam się na Gertrudę?..
Jestem tą różą oczarowana?..
Ula-rikkuu, Biosept jest środkiem, który poprawia zdrowotność rośliny, dla pełnej ochrony powinnaś jeszcze maju wykonać oprysk róż profilaktyczny np. Score.
Jestem ciekawa Twojego ogrodu i róż?.. załóż wątek podziel się z nami tymi pięknymi różami.
Heniu-Dyskrecja cieszę się, że zajrzałaś do mnie?.

Będę ciekawa, co napiszesz o Gertrudzie jak zacznie kwitnąć u Ciebie?. Czekam na Twoje róże?.
Asiu-daffodil nie mogę się doczekać kiedy nam pokarzesz, co kwitnie u Ciebie i jak wyglądają rabaty?. mamy również?.
Renatko?.

mam tak samo?.. najpierw Chippki mnie olały, a teraz porosły i natworzyły masę paków?.
W tym sezonie pierwsze kwitnienie będzie bardzo późno, ale będzie.
Elwi?.. kuszenie, to dopiero będzie?. hihihi..hihi

czekamy dalej?.
Wszystkie nowości możesz zobaczyć w F. i u Ewci?.. A, no właśnie? w ubiegłym roku kupiłam Apricot Graham Thomas?. cały sezon rosła w doniczce, na jesieni dostała swoje stałe miejsce?.. a teraz zbudowała śliczny krzaczek? Nie mogę się doczekać kiedy ją zobaczę całą okwieconą?..
Nelson ?. to fantastyczna róża?.
Krysiu-Ignis ?.. hihihi..hi u mnie sezon różany zaczyna się niemal miesiąc później niż u dziewczyn.
Kwitnące róże w donicach bardzo poprawiają mi humor?.
Aga-Agness ssące potwory i u mnie są, a właściwie gryzące?. we wszystkich pachnących różach śpią w ciągu dnia żuczki?. zjadły mi wszystkie liście na bordowym berberysie?.
Mufeczko?.. witaj, jeszcze nie bardzo jest co oglądać?.. hihihi..hihi U mnie wszystko jeszcze się kotasi?. Buziaczki?.
Justynka wow?..

to u Ciebie ten sam przypadek, co u mnie z Nelsonem Manfort?. hi hi..hihi
Bardzo mnie ciekawi jak wygląda?.. a, Ty zamknęłaś wąteczek i co?? !!
Już się szykuje Św. Swithun
Powojnik Maria Skłodowska-Curie ma masę pąków
Śliczna Natasha Richardson
Zobaczyłam pierwszy kwiat Munstead Wood, jest bardzo piękny.
i tu w słonku
Pierwsze kwiaty Cream Abundance