Moja kwitnąca kolekcja
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Agnieszko - nie mogłam dziś iść do pracy, za to miałam czas na pooglądanie Twoich storczyków.
Masz piękne kolorki (i wzorki)
Naliczyłam, że skoro od kwietnia doszłaś do 24 roślin, to na miesiąc kupujesz średnio 4.
Jak tak dalej pójdzie, to do Świąt B.N. będziesz miała już 36 !!!
A jak tam z miejscem u Ciebie ?
Agnieszko, jak się ma Twój przesadzony storczyk, u którego podejrzewałaś kiedyś jakiegoś grzyba ?
Pozdrawiam, Joanna
Masz piękne kolorki (i wzorki)

Jak tak dalej pójdzie, to do Świąt B.N. będziesz miała już 36 !!!

Agnieszko, jak się ma Twój przesadzony storczyk, u którego podejrzewałaś kiedyś jakiegoś grzyba ?
Pozdrawiam, Joanna
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Joanno, na szczęście okazało się że to nie grzyb, tylko pani w kwiaciarni spryskała go wodą i postawiła na ostrym słońcu na wystawie. I słoneczko wypaliło dziury w płatkach. więc cały był w brzydkie kropki. Kwiatki oberwałam, bojąc się żeby domniemany grzyb się nie rozprzestrzenił na pozostałe storczyki. Ale tak jak pisałam okazało się, że jest ok. Pozostawiłam tylko 3 kwiatki, które były bez plam, kwitły aż do tej pory, dopiero przekwitają. Mam nadzieję, że ponownie zakwitnie, a wtedy nacieszę się ich pięknem. Oto on dla przypomnienia 

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- AGNESS
Basiu tego storczyka z basal keiki mam od początku kwietnia, to mój pierwszy Phal. Bardzo ładnie kwitł na 2 pędach,przekwitł w sierpniu, a jeszcze w czasie kwitnienia zaczął wypuszczać keiki, które rośnie jak szalone, już jest prawie wielkości rodziny matecznej. A oto on w czasie kwitnienia
A teraz wygląda tak

- AGNESS
Ewelinko, mam nadzieję, że keiki pozwoli żyć mamusi. Na razie jest wszystko ok,roślina mateczna ma bardzo dużo korzeni i keiki już ładnie przyrasta w korzonki, więc mam nadzieję, że nie będzie zbyt dużo ciągnął od mamusi, tylko sam się wyżywi. Przykro niesamowicie by mi było gdyby jednak coś się stało, ponieważ jest to mój pierwszy storczyk, na dodatek dostałam go w prezencie od męża, i zapoczątkował on moją pasję. Darzę go więc wyjątkowym sentymentem :P
Agnieszko, to wspaniale, że obawy o grzyba okazały się bezpodstawne. Zresztą lepiej "dmuchać na zimne"
A storczyk b. ciekawy
i szkoda by było, gdyby okazał się zagrożony.
Niech Ci też zdrowo rośnie ten, którego darzysz sentymentem
. Każdy z nas pewnie ma takiego wyjątkowego,
tylko każdy z innych powodów
Pozdrawiam, Joanna

A storczyk b. ciekawy

Niech Ci też zdrowo rośnie ten, którego darzysz sentymentem

tylko każdy z innych powodów

Pozdrawiam, Joanna
- AGNESS
Witam.Właśnie jestem po wizycie w Biedronce. Powiem szczerze, że rozczarowałam się, po pierwsze to spóźniłam się, bo okazało się, że już wczoraj rzucili storczyki, 2 dni przed promocją. Ja liczyłam, że najwyżej jeden dzień wcześniej dadzą. podobno było bardzo dużo różnych wzorków i kolorków, dziś już bardzo przebrane, ale w sumie wybór też nie mały. A co do kwiatów, to w formie niezłej, ale niestety małe,listki przeważnie drobniutkie a gałązki kwiatowe cieniutkie. Nie wszystkie oczywiście( były wyjątki) ale większość. Ja oczywiście nie wyszłam z pustymi rękami, skusiłam się na jednego. Kwiat jest biało-kremowy z ciemno-różową warżką. Wieczorem zrobię zdjęcia, to pokażę.