"Szpital na peryferiach" Kasi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
koniczynka2014
1000p
1000p
Od: 12 kwie 2014, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: "Szpital na peryferiach" Kasi

Post »

Szalejesz na działeczce , tylko o domowcach nie zapomnij ;:196 :wit Ale skalniaczek pierwsza klasa , taki trochę hobbitowy ;-)
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :wit
Obejrzałam roślinki o początku,podczytywałam i szukam Monstery Variegate ;:oj przegapiłam?
Begonki sliczne ;:215
Dorotak ma chyba jeszcze inne... :wit
Marysiaaa
500p
500p
Od: 18 wrz 2013, o 12:41

Post »

Droga Kasiu, masz całkiem fajny ogródeczek, skalniak, nowe roślinki ładnie Ci rosną. ;:138 ;:138 Tylko pozazdrościć tego kawałka ziemi ;:224
Jak ja lubię kopać, plewić, pracować przy roślinach ogrodowych, uwielbiam przycinać sekatorem krzewy u mamy, robić jakieś kształty z nich. Mam frajdę z tego. ;:131 Może kiedyś będę mieć mały domek z dużym ogrodem ... ;:224
Pozdrawiam, Marysia
moje doniczkowe
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

Jestem nareszcie.
Pati, za tydzień sprawdzę, jak ten mój bałagan wygląda ;:173
Bogdanie, a ja myślę, że na przyozdabianie balkonu nie jest za późno. Kwiatków bez liku na bazarkach ;:333 Działaj.
Maju to raczej polanka śródleśna ;:306 . Na razie niech coś tam porządnie urośnie. A jak coś zakwitnie to chyba padnę z wrażenia :shock:
smolko ja też mam na jej punkcie korbę :mrgreen: Ale jak sobie przypomnę akcję hodowanie patyczka z początku wątku to ;:124
;:196 Dorotko. Nie zapominam ;:183 Cały czas coś w nich grzebię i doprowadzam mojego A do białej gorączki hihi . Hmm, hobbitowy skalniaczek brzmi dumnie ;:3 Uwielbiam Frodo i spółkę, a moja polanka nadaje się do tych klimatów ;:175
Asieńko witam serdecznie, variegatę Ci namierzyłam, a sprawdzę za twą namową co ma Dorotak ;:168
Marysiu w domku Ci tak pięknie kwitnie, że jak ogród wygląda. Ale z całego ;:167 życzę Ci wieeelkiego ogródka, będziesz mogła poszaleć z sekatorem ;:333

W przyszły weekend dosadzę do skalniaczka te skałoluby:
Obrazek

Nowa begonka, nie mogłam się oprzeć.. Przywitajcie "Boston Cherries and Chockolate"
Obrazek Obrazek

sobie zrobiłam fiszki z nazwami do wszystkich kwiatków, a co. W pracy był dzień świstaka, szukałam zajęcia i wymyśliłam je.. :;230

Moja szklarnia begoniowa, wersja powiększona. Teraz się wietrzą:
Obrazek

A oto główny powód porobienia karteczek :tan Kuchnię opanowują mi sucholuby - Marcinie wywołałeś pełnoobiawową sukulentozę :heja I to nie koniec, bo jeszcze kilka jedzie pocztą...

Może się nauczę nazw...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na koniec pytanko: Co mi wypuszcza z łodyżek mój malutki gruboszek? To korzenie? Co mam z tym zrobić? :shock:
Obrazek

Soczyste ;:196 wszystkim.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Do kompletu proponuję oplątwy ;:215
Awatar użytkownika
Bogsaf
500p
500p
Od: 1 kwie 2014, o 13:40
Kontakt:

Post »

No widzę, że już dopadła cię ciężka i nieuleczalna choroba :;230 Tylko pamiętaj, że to już tak zostanie na zawsze :wink: A kolczatki super się zapowiadają ;:333 Z gruboszka wyrastają korzonki, ja je zostawiam, ale nie wiem czy słusznie. Może ktoś Ci podpowie, czy trzeba je ucinać, mnie się wydaje, że nie.
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p

Post »

Asieńko, te oplątwy, co można je przyczepiać do np.muszelek, kamyczków, pniaczków są super ;:oj Zajrzałam na All i padłam na twarz... :shock: Ta, co mi się spodobała kosztuje 85 PLN ;:123 ;:145
Bogdanie domyślam się, że nieuleczalna... :;230 Już kombinuję miejsce na następne kaktusowe doniczki...Dwie wejdą na luzie ;:224
Znów do Casto muszę po nie jechać...Czemu nie kupiłam od razu czterech ;:124
Awatar użytkownika
Marcin01988
500p
500p
Od: 23 gru 2010, o 21:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cieszę się Kasiu, że poszerzasz kolekcje sukulentów :wink: Mnie też zaraziłaś begoniozą ;:138 Po prostu wpadłem po uszy i nie wiem która lubię bardziej ;:306 Te Twoje nowości też piękne ;:138
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Jak Ci podesłać jakieś roślinki do ogrodu, daj znać ;:168
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p
Od: 1 kwie 2014, o 21:32

Post »

Kasiu, ależ u Ciebie zielono ;:3 Begonie wręcz zachwycają, co do sansenwerii to mi się udało jedną zamordować, zupełnie nie wiem o co jej chodziło ;:224 Pelargonie równie piękne, mi ta zeszłoroczna która przetrwała jeszcze nie kwitnie ale już ma pąki. Chętnie będę odwiedzała Twój wątek. Pozdrawiam :wit
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
Fiołki i reszta zielonej ferajny
krysia_w
100p
100p
Od: 16 maja 2014, o 19:42

Post »

Ależ piękne begonie :D taki cudny wiśniowy kolorek liści. Sukulentowa kompozycja pięknie się prezentuje ;:138 havortię uwielbiam piękna roślina niczym śniegiem przypruszona :wink: A ta szklarenka widzę tam jakieś małe sadzonki begonii czyżbyś je rozmnażała?
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p

Post »

:heja Piękny weekendzik, szkoda, że się kończy...
;:196 Marcinie, zaraźliwe mamy te choroby, nie ma co. Przygotuj się na kolejne ciosy, bo cztery nowe begonki pocztą do mnie fruną. Nie dałam rady powstrzymać chciejstwa :oops: :;230 Poza tym sześć sukulenciaków, i jak dobrze pójdzie: 4 hoje ;:123
;:168 Pati, do lasu Kochana, do lasu :;230 Mam nieco inne wyobrażenie ogródka hihi. A może faktycznie coś masz? Kwaśna ziemia, piach i słońce tylko przez korony drzew - roślinny czyściec.
Justynko witam serdecznie :wit . Dziękuję za komplementa :oops: Ja także czekam na kwiatki moich przez zimę chuchanych sadzonek pelasiek ( trzy się ostały po atakach stukniętych gołębi i wichury małej :roll: ) Zdolniacha z Ciebie :shock: Ubić Żelazną Damę nie jest łątwo :;230 Pewnie focha strzeliła ;:175
Krysieńko, na żywo jeszcze ładniejsze, takie do schrupania ;:306
Dobrze kombinujesz, usiłuję je rozmnażać z akcentem na "usiłuję" ;:173

No to kolejne focie po przybyciu nowych domowników.
Znowu będę "ścieśniać" na parapetach i półkach ;:108 ;:224
;:55 Już maksymalnie odbija mi palma.
;:196 wszystkim.
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Hmm u mnie też piachy z domieszką kwaśnej ziemi i jakoś kwiatki sobie radzą ;:65
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Katiusha pisze:Asieńko, te oplątwy, co można je przyczepiać do np.muszelek, kamyczków, pniaczków są super ;:oj

Zobacz u Jacka http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=784
;:215
Awatar użytkownika
abelard74
100p
100p
Od: 2 lut 2014, o 11:16

Post »

Jak Ci palma odbija to ją zasadź - Będzie kolejna roślinka :heja
Begonie cudo!!!