Miało być już słonecznie, a tu znowu deszcz?..
Roślinki pewnie się cieszą, ale ja nie.
Roże bardzo ładnie przybierają w pączusie?. są i te bardziej wyrywne, którym już widać kolorek.
kilka dni słonka i będzie uczta dla oczu.

Jule witaj
pogoda na wiosnę taka sobie?. mi dwa razy niektóre róże przymarzały, ale mają siłę i teraz czekam na ich kwity. Muszę powędrować do Twojego ogrodu i zobaczyć co zmieniłaś i jak kwitną Edenki.

Dzień dobry Justynko
nowe nabytki śliczne?.. cieszę się z nich? dzięki nim mam już pierwsze kwiaty na rabacie?.
Moje stare zaczęły je doganiać.

Aniu ? An
?. spryciula

?. Mówisz, że Nelson M. tak hula? mam nadzieje, że mój w tej małej doniczce nie będzie miał takich zapędów. Za to, pąków, a paków ma?.

Ilonka2715
Chippki tej wiosny postanowiły poczekać na lepsze dni?. W tej chwili mają już ładne krzaczki i bardzo dużo pąków. Cieszy mnie to, bo ja je bardzo lubię.
Nie mogę się doczekać słonka?.. i weekendu.

Moniczko ? Soczewka
masz rację, każda z nas otacza się kolorami, które nas cieszą. Dlatego tak bardzo lubię oglądać jak inni urządzili swoje ogrody.

Elwi
tak, ją kupuję wiosną róże w doniczkach, wiele z nich już kwitnących albo kwitnących znacznie szybciej niż te na rabatach.
Z tym, że w pierwszym roku mam zakopane róże w tych doniczkach
na rabatach. Dopiero jesienią zostają one posadzone na swoje miejsca.
Goździki rozrastają się bardzo, tam są posadzone dwie sadzonki, które sie już spotkały.

Moniczko ? Rozetka
nie kuszę ? ale się chwalę?..

i ładnie to ujęłaś ?z nieukrywaną radością? będę je pokazywać. hihihi..hihi
Co do Lavender Ice, ma ją również Alexia. Właściwie u niej się w niej zakochałam? hihihi..hi
Kwiaty utrzymuje długo, ma grube skórzaste liście, jest zdrowa. Mam dwie posadzone obok siebie.
Teraz odpoczywają, bo po burzy z gradem musiałam je pościnać.

Ewciu ? majowa
masz Lavender Ice?. to, że trzeba ciąć do kopczyka, to dla mnie normalka. Chippka też tak musisz ciąć.
To są róże rabatowe, cięcie tylko im służy.
Constance Mozart ślicznie pachnie? żuczki ją uwielbiają?
U mnie też róże powoli szykują się do finiszu. Co mnie cieszy to, to że jest dużo pąków, których z dnia na dzień przybywa.

Renatko ? reniuniek
Chippek sobie jeszcze nadrobi, ten słaby start. Mi się wydaje, że one zmarzły tej wiosny stąd takie ich dziwne zachowanie. U mnie tak było, że młode przyrosty wisiały po przejściu mrozu, a było to w połowie maja. Dopiero teraz mają masę pąków.

Aprilku
masz Agnes Schiliger ? super, to jest śliczna róża. Rób oprysk profilaktyczny, bo w tym sezonie grzybki pokazują się dużo wcześniej. Moją posadziłam w doniczce na rabatkę. Niech się dobrze ukorzeni, a na jesieni posadzę ją już do gruntu.

Alutka
cieszę się, że jesteś. Zakładaj wątek i chwal się swoimi różyczkami?.. oooo, właśnie Gercia i u Ciebie może otworzyć sezon. Ona jest śliczna i pięknie pachnie.
Ciekawa jestem Twoich angielek?.

Ilonko ? imasz
hihihi? hi a, kto wiedział, że Tomek będzie miał Nelsona z kwiatami?.
Ja tam spokojnie czekałam?? zaglądałam do sklepu i patrzyłam na niego, później patrzyłam na rabatki i notatki i szukałam im miejsca?. no i któregoś dnia powiedziałam sobie? jest.
No i jest, a właściwie są?.. dwa. jak tylko będzie słonko foty zrobię.
Zanim róże rozkwitną ....
przy oczku
w donicach
Do miłego popisania