Mój zielony świat cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony świat cz.3

Post »

Och Aniu, jak zawsze pokazujesz piękne rośliny. Masz bogactwo kwitnących roślin. Też siałam czarnuszkę, ale...nie wzeszła, albo ją wyhakowałam. :D
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Anulka przepięknie u ciebie jest ;:oj
Powiedz mi co to różowe i białe pod zdjęciem z tojeścią i miodunką ?
Ja chcę po przeróbce uzyskać efekt jak na piątym zdjęciu, żeby na brzegach ogrodu, na lekkich pagórkach było pięknie kolorowo...wszystkie rośliny są wtedy na widoku ;:138
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, piękne są te Twoje ogrodowe widoczki ;:138 piękne łany kwitnących roślin zachwycają ;:oj ;:138
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Aniu, ta półkolista rabata genialnie wygląda! Masz jakieś obrzeża wokół trawnika? A len w słońcu - sama poezja :) Widać pasję ogrodniczki :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wśród tylu pięknych kęp kwiatów dojrzałam (bo trudno go nie zauważyć) biały ostrogowiec. Jaki dorodny u Ciebie. Będę musiała spróbować jeszcze raz go posadzić po pierwszej nieudanej próbie. Mam tylko różowy, ale biały jest o niebo ładniejszy. Dziękuję Ci bardzo za ten wiosenny spacer :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu przecudne kolorowe widoki. Masz takie bujne rabaty jak kocham i po prostu nie mogę się napatrzeć..... cudnie jest ;:167
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

Oj Aniu, Aniu ;:173 ja znów jestem u Ciebie :tan Chyba złapałam bakcyla, który nazywa się "Ogród Ani" :;230
Piękne Iryski ;:138 Uwielbiam je jak rosną w "kupie" i chociaż pojedynczo też wyglądają uroczo (jak twierdzi Robert) to ja jednak wolę gdy są razem i na dodatek w różnych kolorach ;:215
Cudowny Len ;:oj już zapomniałam jak ta roślinka potrafi być piękna i delikatna ;:138
Tojeść - taki zwykły niekłopotliwy kwiatek a jak uroczo się u Ciebie prezentuje ;:333
Przy ścianie domu, widzę też piękne ogromne paprocie i jakieś śliczne białe dzwoneczki ;:oj
A te niebieskie małe kwiatuszki na dwóch ostatnich zdjęciach to nie jest czasem Przetacznik ?
Wielu roślinek nie znam z nazwy ale wszystkie cudownie się u Ciebie prezentują ;:63 ;:63 ;:63
Pewnie zaglądnę do Ciebie niebawem..... ;:224 Pozdrowionka ;:100
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aguniu parzydło polecam ;:108 kiedy kwitnie jest przepiękne a z wiekiem staje się coraz wyższe i bardziej majestatyczne. Szczawik lubi miejsca gdzie słońce jest rozproszone ale ja także sadziłam w pełnym słońcu i radził sobie doskonale.

Tajeczko ja ostrogowce siałam w zeszłym roku i nie okrywałam go na zimę. Posadź w bardzo słonecznym miejscu bo tylko w takim będą rosły i kwitły obficie i gdzieś wyczytałam że ziemia nie może być ciężka i mokra.

Marysiu to jest dwuletni dzwonek ogrodowy, dziś już jeden się rozwinął ;:138

Aguniu ja nie zauważyłam żeby dmuszka lubiły mszyce ale ten rok jest obfity w wszelakie robactwo i nie zdziwiłabym się gdyby nagle go zaatakował. Powodzenia w zasiewach ;:196 u mnie prosu rozsiewa się po całym ogrodzie nawet na kompoście.

Gosiu czarnuszka raz posiana zostaje w ogrodzie na długie lata, ja swoją posiałam chyba z dziesięć lat temu. Zostawiam jej pomponiaste nasienniki na suche bukiety. Mam jeszcze czarnuszkę orientalną rozsiała się i kilka sadzonek zostawiłam też nadaje się do suszenia ;:108

Kasiu to są ostrogowce, siałam w zeszłym roku. Podobno się rozsiewają, jeśli pojawią się siewki kilka dostaniesz, tylko przypomnij ok?

Tesiu dziękuję ;:196 staram się aby o każdej porze kwitły inne kwiaty bo właśnie kwiaty kocham najbardziej a krzewy i iglaste są dla nich wspaniałym tłem.

Zuziu ja obrzeża po koszeniu wyrównuje szpadlem, poza tym pozbywam się wrastającej trawy i za każdym razem minimalnie poszerzam rabaty, eM tego nie zauważa(ma fioła na punkcie trawnika) a ja mam miejsca na kolejne nasadzenia ;:306

Wandziu polecam wysianie ostrogowca, jeśli chcesz zbiorę nasiona z białego i sobie wysiejesz, wschodzi bez problemowo ;:108

Aguniu ja też bardzo lubię jak rabaty są wypełnione kwiatami i najlepiej żeby nie było widać ziemi, Dziękuję kochana ;:196

Alinko jak ja lubię jak do mnie zaglądasz ;:138 tyle wspaniałych słów piszesz a ja łasa na pochwały jestem ;:306 daje mi to wiele przyjemności i upewnia, że to co robię podoba się również innym. Tak niebieskie kwiatuszki to przetacznik pagórkowy. Buziaczki wysyłam ;:196

parzydełko
Obrazek

pierwsza lilia wystartowała

Obrazek

dzwonek ogrodowy, dwuletni
Obrazek

firletka chalcedońska
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aniu nie raz się zastanawiam jak to jest z dzwonkami. Niektóre dwuletnie zanikają po roku a ile rosną przez kilka lat w tym samym miejscu, masz w tym temacie jakąś wiedzę?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu już lilia, dzwonki, u mnie jeszcze wszystko w pączkach ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Aniu wystarczą nasionka :D chętnie przyjmę bo już sobie poczytałam o tym ostrogowcu :tan
Zanotuj sobie co by zebrać ;:108 Ja się za jakiś czas przypomnę...jak nie zapomnę ;:306
I lilie juz masz...to dobrze mi się wydawało na jednym z wcześniejszych zdjęć ale popatrzyłam na moje i pomyślałm że to jakaś inna roślina nawet miałam pytać tylko zapomniałam ;:222
A pomysł na trawnikowe obrzeża bardzo dobry ;:128 Ja obrzeża traktuję chemicznie :twisted:
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit Przepiękne widoczki kwitnących roślinek w Twoim ogrodzie :)
Piękne Iryski Ci kwitną :D
Sczawik ile pięknych ma pąków kwiatowych :) Len piękniutki.
Parzydełko pięknie zakwitło. Pierwsza Lilia śliczne zakwitła :wink:
Dzwonek ogrodowy piękny. Firletka chalcedońska śliczniutka.
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, mam dostać nasiona naparstnicy. I co dalej? Od razu do gruntu? Boję się, że wydziabię :(
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu jest mi strasznie przykro, że całkiem Cię zgubiłam i tak dawno u Ciebie nie byłam, nadrobiłam obejrzałam śliczne zdjęcia i doszłam do wniosku że u Ciebie dużo cieplej.
Wybacz ;:180 poprawię się ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu :wit
Piękny ogród,dużo kwinień,dużo kolorków, to lubię. :D ;:167
dzwonek ogrodowy, bardzo ładny.
Lilie juz kwitną,, ;:215 Bardzo kocham ten czas liliowcowy,U mnie tez już tuż,tuż. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”