Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
- Iw
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 sie 2008, o 22:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
Piękne rośliny, ale zachwycił mnie kolor różyczki 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Wizyta na ryneczku się opłaciła jak widzę.
Nic tak nie poprawia humoru jak dobre zakupy.
Twoje dzwonki już kwitna a moje dopiero w pąkach i chyba jeszcze potrwa zanim się rozwiną.
To rutewka ma tyle lat ?
......faktycznie miła roślinka.

Nic tak nie poprawia humoru jak dobre zakupy.

Twoje dzwonki już kwitna a moje dopiero w pąkach i chyba jeszcze potrwa zanim się rozwiną.
To rutewka ma tyle lat ?

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Margaret2014 Małgosiu trochę oczywiście przytargałam ...piwonie, jarzmiankę jeszcze jedną , jednorocznych kilka...a miałam już nic nie kupować no ale nie da się...normalnie..posadziłam już ...częściowo jednoroczne do donic posadzę w sobotę na luzie... Dzisiaj podlewałam co ważniejsze rośliny gnojówką gołębią...teraz mnie bolą krzyże...bo nosiłam konewki... 
Róże mam od niedawna ,zawsze powtarzałam,że pierwsze rośliny na mojej działce to były 3 róże i pierwsze , których się pozbyłam to były te róże..Jakoś mi nie spodobało się ich uprawianie... Po latach pod wpływem FO wracam powolutku do nich i parę dziesiątek mam ale to odmiany przypadkowe ... dostępne w lokalnych ogrodniczych i od rodzimych producentów handlujących na miejscowym ryneczku...
Niewiele z róż które mam są "chodliwe" na FO...Koleżanki forumowiczki sprowadzają zewsząd szlachetne odmiany a ja mam zwykłe przeważnie stare nie mniej sprawdzone róże...Gdzie mi tam do nich ... Ale ja się zadawalam pospolitymi swojskimi odmianami , które nie sprawiają mi kłopotów... nawet oprysków żadnych nie robiłam..dopiero wczoraj wykorzystałam nadwyżkę sąsiedzką i zrobiłam oprysk "na robala"...
A róże zachowują się różnie w różnych środowiskach i chyba recepty na nie jednoznacznej nie ma... trzeba próbować!
Ave dziękuję,że wpadłaś chyba w ramach rewizyty...
I tak ciepło wyrażasz się o moich roślinach chociaż na fo trudno o inne opinie ...
Wzajemnie tylko chwalimy i chwalimy ..
Nie wszyscy jednak znoszą wypowiedzi choćby z lekka tylko krytyczne zaraz jest riposta
... dlatego ja też raczej nie zabieram głosu choćby mnie język świerzbił bo kilkakrotnie się sparzyłam... Wierzę, w autentyczną szczerość Twojej wypowiedzi Ewciu!Daruj,że w ramach odpowiedzi dla Ciebie pozwoliłam sobie na ogólne moje doświadczenia nie mające z Twoją osobą związku..ot ,taka chwila szczerości mnie naszła !
Dlatego gęsto się tłumaczę i usprawiedliwiam ,żeby nie podpaść ...bo kilka wieloletnich już zdawałoby się przyjaźni forumowych poprzez niewłaściwe odczytanie moich intencji utraciłam...ale nic na siłę...
Iw Iwonko miło,że wpadłaś!
Róże rozkwitają mi jedna po drugiej wiele przekwitnie i co będzie kwitło późnym latem ? zastanawiałyśmy się dzisiaj z sąsiadką...
kogra - Grażynko zakupy roślinne uwielbiam i jak tylko mam okazję to nie odpuszczam! Prawdę powiedziawszy specjalnych zakupów nie planuję w tym sezonie i nawet nie zaglądam do ogrodniczych...chyba przypadkowo przy okazji zakupów innych...
Na ryneczku też wieki nie byłam no ale sadzonki selerów trzeba było kupić... stąd wyprawa a że wróciłam obładowana na dwie ręce...no cóż, inaczej się nie da!
Ostatnio nie miałam tych dzwonków ..w ub. sezonie dostałam sadzonkę/ wyżebraną/ i w tym roku oszalały...mam je na wszystkich rabatach i im nie przeszkadzam ...
Wraz z posadzoną rutewką powstawał mój ogród ..to jedna z pierwszych posadzonych 30 lat temu roślin... dopiero teraz stała się " modna" przynajmniej na FO...
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Dzisiaj był u mnie piękny dzień i niebo bezchmurne , wręcz było upalnie
...rośliny szaleją i ścigają się w kwitnieniach...

pierwsza lilia

Na dziś wystarczy bo już późno ...ciąg dalszy rano...

Róże mam od niedawna ,zawsze powtarzałam,że pierwsze rośliny na mojej działce to były 3 róże i pierwsze , których się pozbyłam to były te róże..Jakoś mi nie spodobało się ich uprawianie... Po latach pod wpływem FO wracam powolutku do nich i parę dziesiątek mam ale to odmiany przypadkowe ... dostępne w lokalnych ogrodniczych i od rodzimych producentów handlujących na miejscowym ryneczku...

A róże zachowują się różnie w różnych środowiskach i chyba recepty na nie jednoznacznej nie ma... trzeba próbować!

Ave dziękuję,że wpadłaś chyba w ramach rewizyty...

Wzajemnie tylko chwalimy i chwalimy ..

Iw Iwonko miło,że wpadłaś!

kogra - Grażynko zakupy roślinne uwielbiam i jak tylko mam okazję to nie odpuszczam! Prawdę powiedziawszy specjalnych zakupów nie planuję w tym sezonie i nawet nie zaglądam do ogrodniczych...chyba przypadkowo przy okazji zakupów innych...

Ostatnio nie miałam tych dzwonków ..w ub. sezonie dostałam sadzonkę/ wyżebraną/ i w tym roku oszalały...mam je na wszystkich rabatach i im nie przeszkadzam ...
Wraz z posadzoną rutewką powstawał mój ogród ..to jedna z pierwszych posadzonych 30 lat temu roślin... dopiero teraz stała się " modna" przynajmniej na FO...

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Dzisiaj był u mnie piękny dzień i niebo bezchmurne , wręcz było upalnie

pierwsza lilia

Na dziś wystarczy bo już późno ...ciąg dalszy rano...

- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
Ostatnia mieszanka kwiatów cudowna 

- Iw
- Od: 4 sie 2008, o 22:00
Ciągle jest ogromna różnica między kwitnieniami u Ciebie i u mnie . Dopiero dzisiaj zobaczyłam jakieś pojedyncze kwiaty na róży
A inne dopiero pąki mają. Słowem wszystko o czasie
Margaretki , dyptam w pełnym rozkwicie, tutaj trzeba jeszcze poczekać

A inne dopiero pąki mają. Słowem wszystko o czasie

Margaretki , dyptam w pełnym rozkwicie, tutaj trzeba jeszcze poczekać

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Tez ostatnia fotka najbardziej przypadła mi do gustu.
Chociaż te białe iryski i różowe złocienie też świetnie się prezentują.

Chociaż te białe iryski i różowe złocienie też świetnie się prezentują.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
A co to za rozowo kwiatuszki za czerwona roza?
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Maryniu jestem zawsze zauroczona Twoim ogrodem, wszystko tak pięknie poukładane
dorodne
Fotki piękne
czy znasz może imię tej pięknej ostatniej róży 

Fotki piękne

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- marpa
Mimo późnej pory dziękuję za odwiedziny u mnie
!
Dzisiaj ma być kolejny piękny dzień!
patusia336 cieszę się jak się Wam spodoba cokolwiek u mnie!
Iwonko U Ciebie o czasie a u mnie jakieś przyspieszenie lekkie w kwitnieniach wszelkich! Doczekasz się i Ty a u mnie będzie już tylko wspomnienie ...ale cały sezon w naszych ogrodach jest na czym przysłowiowe oko zawiesić, nie będzie źle!
Grażynko bardzo mi miło!
Margaret2014 nazwa jak z Twojego nicku ...to margaretki różowe
mar33 Marysiu
ostatnia róża podpisana to flammentanz nie wiem czy o tę różę Ci chodzi?
to także ona

alchymist

do zapachu alchymista doszlusował westerland obok jeszcze pachnący goldstern = orgia zapachów

taki cudny maczek po sąsiedzku

Dzisiaj ma być kolejny piękny dzień!

patusia336 cieszę się jak się Wam spodoba cokolwiek u mnie!

Iwonko U Ciebie o czasie a u mnie jakieś przyspieszenie lekkie w kwitnieniach wszelkich! Doczekasz się i Ty a u mnie będzie już tylko wspomnienie ...ale cały sezon w naszych ogrodach jest na czym przysłowiowe oko zawiesić, nie będzie źle!

Grażynko bardzo mi miło!

Margaret2014 nazwa jak z Twojego nicku ...to margaretki różowe

mar33 Marysiu

to także ona

alchymist

do zapachu alchymista doszlusował westerland obok jeszcze pachnący goldstern = orgia zapachów

taki cudny maczek po sąsiedzku

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Maryniu masz cudowny ogród, a róże
i co z tego, że nie wyszukane, każda róża to róża- królowa kwiatów

- marpa
Iwonko
żaden ze mnie znawca różanego tematu dla mnie róża is róża ... i tylko tyle...
wszystkie rośliny !

- iwona0042
Ty przynajmniej znasz nazwy swoich, a moje w większości z patyczków gdzieś uskubane, ale też je

- iwona0042
Ty przynajmniej znasz nazwy swoich, a moje w większości z patyczków gdzieś uskubane, ale też je

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Piekne zdjęcia.kalmię masz juz sporą ,rośnie u Ciebie na słońcu czy w cieniu ?
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Maryniu, a mnie jest bardzo miło, że nie zbyłaś mojego komentarza tylko zdaniem... dzięki za wpis
Ja raczej się nie rozpisuję (chociaż w realu bywam gadułą
A co do Twojej refleksji... to ja się nie obrażam za krytyczne uwagi (chociaż takich na FO b.mało jest). Nie wyrażam swoich opinii nt. gustu i upodobań... no, bo o tym się nie dyskutuje, każdy ma je indywidualne. I uważam, ze jak się chce powiedzieć coś "niepopularnego" to powinno się to robić, ale w sposób nie urażający innych. A inni nie powinni się o to fochać.
Takie ciągłe picie sobie z dziubków , na dłuższą metę, może stać się "niestrawne".
Niestety bywają jednak osoby z "zaburzonym poczuciem humoru"...
Miłego dnia życzę

Ja raczej się nie rozpisuję (chociaż w realu bywam gadułą

A co do Twojej refleksji... to ja się nie obrażam za krytyczne uwagi (chociaż takich na FO b.mało jest). Nie wyrażam swoich opinii nt. gustu i upodobań... no, bo o tym się nie dyskutuje, każdy ma je indywidualne. I uważam, ze jak się chce powiedzieć coś "niepopularnego" to powinno się to robić, ale w sposób nie urażający innych. A inni nie powinni się o to fochać.
Takie ciągłe picie sobie z dziubków , na dłuższą metę, może stać się "niestrawne".

Miłego dnia życzę